30 juli 2018

Ihan lomalla! (Paitsi Rink, jolla virtaa piisaa...)


No nyt on lomailtu, vielä viikko jäljellä. Eipä ole tarvinnut lähteä kotikaupunkia pidemmälle, kun täälläkin on kuumempaa kuin Kreikassa. Suomessa tuli käytyä pitkän viikonlopun verran, ja sielläkin ruskettui paremmin kuin millään etelänlomalla olen aiemmin saanut väriä. Kerrostalokämpässä on trooppisen lämmin, ilmankosteus kun on 99%. Ilmastointilaitteen perään on turha haikailla sillä mokomat ovat myyty koko Ruotsissa täysin loppuun. Pienistä eristä tuulettimia käydään kamala taistelu, mieheni mukaanlukien ja onnistui hankkimaan meille metrin korkuisen tornituulettimen. Ei se paljoa auta, mutta tyhjää parempi.

Tässä kuumuudessa ei ole hirveästi tehnyt mieli tietokonetta avata - oma Macbookin läppärini on sen verran vanha, että se kuumenee ihan sairaan paljon varsinkin kuvia käsitellessä. Suomiviikonlopun hääkuvat odottavat karsimista, onneksi hääpari on häämatkalla enkä luvannut toimittaa kaikkia kuvia ennen kuin ehkä syksyn aikana (perheen sisällä se ei ole niin justiinsa). 

Heppojen kanssa kuumuus on aika hirveää, päivälämpötila +32 kun ei ole ihan otollinen treenaamiseen. Onneksi maneesi on viileä (okei, ehkä 25 astetta) aamuisin 10 asti ja illalla voi (ehkä) ratsastaa puoli ysin jälkeen, jos paarmat ja kärpäset eivät haittaa. Tätä kesää tullaan kyllä muistelemaan pitkään, onhan tämä Ruotsin kuumin ja kuivin kesä sitten SMHI:n mittaustilastojen aloittamisen jälkeen - eli noin 260 vuoteen. Nautitaan (tai kärsitään... ;)) vielä kun voidaan, kyllä kohta taas kylmenee ja sataa!Rinkillä tammoja riittää, hyvä kun sen kanssa ehtii/voi muuta "treeniä" tehdä... :D Oriasemalla käydään 1-3 kertaa viikossa, matkaa sinne on 1 h/suunta ja reissussa menee usein jos ei koko päivä niin sen verran aikaa ettei niinä päivinä oikein viitsi/jaksa (hevosen kannalta siis) tehdä muuta. En tiedä tarkkaa määrää tammoja, mutta on niitä varmaan jo ainakin kymmenisen verran. <3

Oriasemalta tiedoitetaan aina samana aamuna mikä on tamman tilanne, joten omistaja on ollut kytiksellä aika tarkkana nyt useamman kuukauden. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että välillä tulee yllätyslähtöjä "mun" ratsastuspäivinä. Treeni on siis ollut hieman katkonaista ja nytkin Rink oli ollut liikkumatta ratsastajan alla 1,5 viikkoa. Jännitystä ilmassa siis. ;) 
Rink oli aika jännittynyt eilisen ratsastuksen aluksi, ei siis pääkopastaan vaan jotenkin se oli vähän jumisen oloinen koko hevonen enkä oikein saanut siitä liikettä tai rentoa fiilistä irti. Tyypillistä, ajattelin, just kun sain mieheni mukaan kuvaajaksi uusia sponsorivaatteita kuvaamaan (Välihuomio, en muuten olisi tässä kuumuudessa ratsastanut pitkähihaisella, mutta kun sellainen sieltä paketista tuli niin onhan niitä kuvia pakko saada... ;)). Selkään tuntuva fiilis oli siis kaikkea muuta kuin hyvä, mutta yritin paineistaa mahd. vähän ja vain ratsastaa rennosti eteen, volteilla pehmitellä ja herätellä siirtymisillä.

Oli kuuma, joten en kyllä ollut varautunut sellaiseen ruutitynnyriin mitä Rink sitten loppujen lopuksi oli. Ajattelin toisen laukannoston jälkeen, että no otetaan vielä yksi kunnollinen nosto ja sitten vain rennot loppuravit. Mitä vielä, Rink syttyi siitä kuin dynamiitti ja pyysi sitten saada laukata hieman enemmän kuin ajatus oli. Rink on siitä ihana, että vaikka sillä on energiaa ja menohaluja, kuuntelee se kuitenkin melko hyvin ja voin hyvin säädellä laukan vauhtia, siirtymisiä ja vaikka välissä kävelläkin pitkin ohjin.

Siinä vähän kaasutellaan pitkällä sivulla. :D


Väliravit olivat hieman... Reippaat...Mieskin siinä naureskeli, että mikä sille tuli ja harmitteli ettei saanut pahimpia ryntäyslaukannostoja ja sitä reippainta laukkapätkää videolle. :D Miten siitä tollainen tuli? Nykyään se varmaan kauhistelun sijaan jatkaisi kuvaamista jos mätkähtäisin alas selästä... No jonkinlaisen lyhyen videonpätkän se sai ikuistettua, näkyy kyllä valmennuksen puute tuossa perunasäkkimäisessä istunnassani. Kurinpalautus tapahtuu muutaman viikon sisällä, kunhan valmentajamme kesäloma on ohi. ;)

Lopuksi harjoittelimme vielä hieman harjoitusravia, pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Pysähdykset Rink tekee loistavan hienosti, liikkeelle lähdöt hieman kiemurrellen ja välillä pitää auttaa äänellä. Kyllä kai se siitä. Ei ehkä koulukilpailutyylikkäästi, mutta otetaan mahdolliset syksyn startit treenin kannalta. Ja ehtiihän niihinkin vielä treenata. ;)


Päivän asu:
Kypärä - Back on Track EQ3
Paita - GhoDho Alia*
Vyö - GhoDho Cruelty Free *
Hanskat - Roeckl Montreal
Housut - GhoDho Elara*
Saappaat - Kingsley Olbia*

(*Tuote saatu tai alennus kaupallisen someyhteistyön kautta.)

2 kommentarer:

  1. Rinkin laukka on vaan jotain niin upean näköistä! ♥

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.