16 juli 2018

Unelmasaappaat parin kuukauden käytön jälkeen


Kaupallinen yhteistyö: Just Dressage

Vajaa pari kuukautta unelmasaappailla ratsastusta takana - miltä nyt tuntuu?

Rehellisesti, olen edelleen rakastunut! Ja rakastun päivä päivältä enemmän. Ehdottomasti paras hankinta koskaan. Olen aina yhtä hymyä laittaessani ne jalkaan ja ratsastus tuntuu kerta kerralta paremmalta. 

Jos et ihan ole perillä mistä on kyse, löydät saappaisiin liittyvät vanhat postaukset täältä:

On ehkä hieman hassua toistaa itseään, mutta halusin vielä jakaa käyttökokemuksia hieman pidemmän käyttöajan jälkeen. Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen hieman "valittelin" saappaiden jäykkyyttä ja pohkeiden vaikeaa hallittavuutta, mutta nyt se on muisto vain. Olen oikeasti jopa rehellisesti yllättynyt, miten nopeasti saappaat muotoutuivat jalkoihini. Ostin viimeksi uudet saappaat muistaakseni talvella 2015, ja kesti monta kuukautta ennen kuin ne olivat hyvät. Toisaalta, nämä uudet saappaani ovat tehtyä mittojeni mukaan ja ovat huomattavasti laadukkaammat kuin edelliset, toisen merkin saappaat.


On ollut jännä kokea, miten saappaat ovat muototuneet tänä aikana. Ensimmäiset reilu viisi ratsastuskertaa sujuivat lähes kivuttomasti, mitä nyt veri ei välillä kiertänyt pohkeessa ja nilkka oli jäykkä. ;) Sitten saappaat alkoivat hieman laskeutumaan/taittumaan nilkasta, jolloin oikean jalan saapas painoi ikävästi "taitoksen" kohdalta muutaman ratsastuskerran ajan. Kun tämä meni ohi, sain  yhden valmennuskerran jälkeen vasempaan polvitaipeeseen aivan kamalan hiertymän, minkä jälkeen oli pakko laittaa saappaisiin kantakiilat. En olisi halunnut ottaa niitä käyttöön, sillä mittaan tehdyt saappaat tuntuvat istuvan kantakiilojen kanssa hieman "väärin". Hiertymien jälkeen oli kyllä ihan pakko kuitenkin se tehdä (parin laastarikerroksen lisäksi), ettei nyt ihan vereslihalle jalat mene. Tuosta meni ehkä 3-4 ratsastuskertaa, eikä hiertymisen tunnetta enää tullut ja uskalsin olla laastaroimatta/teippaamatta polvitaipeita... ;) Nyt saappaat ovat olleet viimeisimmät viikot aivan mahtavat jalassa, ja tunnen löytäneeni ihan uudenlaisen, vakaamman istunnan sekä pohkeen. Jalka pysyy myös paljon vakaampana kuin ennen. En ole varmaan koskaan ennen istunut näin tapainoisena jaloista asti, ja pohje ollut näin tasainen kuin nyt. Olen pari kertaa käyttänyt vanhoja saappaitani, ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Vanhat, lörpöt saappaani eivät anna tukea lähes ollenkaan!

Näin jälkikäteen hieman harmittaa, kun en uskaltanut olla rohkeampi saappaita suunnitellessa. Tuo flärpeissä ja saumoissa oleva kiiltonahka olisi saanut olla asteen kiiltävämpää, ja lisäksi olisin ehkä halunnut myös tuon jalkapöydän päällä olevan nahan kiiltonahkaiseksi. Tilasin "samaan sarjaan" kannusremmit ihan perus mustalla nahalla, nekin olisi sittenkin ollut kiva olla kiiltonahkaisina. Sen siitä saa kun on liian nössö! :D Muuten olen niin tyytyväinen omaan suunnitteluni tulokseen. Ja täytyy vielä erityisesti mainita miten hyvä nahan laatu ja saappaiden muotoilu sekä malli ovat!


Pelkäsin aluksi, etten voi käyttää näitä saappaita Rinkillä pitkään aikaan, kun mun on pakko pitää tasapainoni ja Rinkin isojen liikkeiden takia hieman lyhyempää jalustinta. Ratsastin muutaman kerran pidemmällä jalustimella (tasapaino hapuillen, huoh :D), mutta nyt olen voinut lyhentää takaisin "mukavuusmittaan" ja uusilla saappailla ratsastus sujuu erinomaisesti. Vielä kun uskaltaisi ottaa kantakiilat pois, mutta ehkä odotan suosiolla vielä muutaman viikon. 

Hyviä ratsastuskuvia tuli todella paljon ja karsiminen oli kamalan vaikeaa, joten näitä on nyt "muutama". ;) Minkäs teet kun hevonen on niin hieno ja kuvaajamies maailman paras!

Jos jaksat selata kaikkien kuvien ohi, niin postauksen lopusta löytyy vielä tankeroenglanniksi puhuttu "saappaidenhuolto-opas"-video. Kadutti jälkeen päin, että menin puhumaan englantia, suomeksi olisi juttu luistanut paljon paremmin (siihen sitten vaikka tekstit englanniksi). En kuitenkaan jaksanut alkaa kuvaamaan koko videota uudestaan ja toisaalta, onpahan nyt internationaalinen meininki. ;) En tiedä pitäisikö olla iloinen vai surullinen seuraajien kansainvälisyydestä. Sitten tulee näitä ongelmia kun ei itse haluaisi tehdä videoita englanniksi, mutta heti jos puhuu suomea/ruotsia tulee valituksia. No mutta jos myötähäpeä iskee liian kovaksi, paina mutea tai video kokonaan pois. :D Kiitos, anteeksi!


4 kommentarer:

 1. Mahtavia ratsastuskuvia, hienot on puitteet taustalla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Miehestäni on kehittynyt ihan mahtava hevoskuvaaja. <3

   Radera
 2. Ekaa kertaa olen lukemassa blogiasi, ja onpa upea heppa, huh! Saappaatkin ovat kyllä hienot :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämpimästi tervetuloa! :) Kiitos, on ilo ratsastaa Rinkiä. <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.