4 juni 2018

Unelmasaappaat saapuivat - olen rakastunut!


Kaupallinen yhteistyö: Just Dressage

Muistatteko, kun talvella kirjoitin postauksen uusien saappaiden ostamisesta?
(Postaus löytyy täältä.)

Nyt ne ovat vihdoin täällä! Upeat, mittaan tehdyt, oman designin mukaan toteutetut Kingsley Olbia-saappaat. Oikeasti, olen aivan rakastunut. Saappaat ovat upeammat mitä edes uskalsin tai osasin toivoa, istuvat jalkaani täydellisesti ja ovat todella laadukkaan oloiset. Moni tallikaveri on kehunut näitä ja sain lähemmäs sata "wow"-kommenttia ja kysymystä mistä saappaat on hankittu julkaistuani niistä lyhyen videon ruotsinkielisessä kouluratsastajien Facebook-ryhmässä.

Oikeasti, se tunne kun saappaat mukailevat täydellisesti oman jalan muotoja ja ovat ok:t jalassa ensimmäisestä päivästä asti (toki jäykät nilkasta, mutta kouluratsastus pitkillä jalustimilla onnistuu ongelmitta) on mieletön. Kuten tuossa talven postauksessa kerroin, en ole ikinä onnistunut löytämään itselleni hyvin sopivia saappaita. Jalkani ovat melko pienet, nilkka erittäin kapea, pohje leveä ja vasen pohje lähes sentin kapeampi kuin oikea. Kaikki sovittamani saappaat ovat aina a) pienet pohkeesta b) isot nilkasta. Edellisissä saappaissani (Mountain Horse Supreme ja Victoria) nilkassa on lähes pari senttiä ylimääräistä tilaa, vaikka varsi on normaalipaksuinen. Kapea varsi istuu yleensä nilkasta hyvin, mutta ei pohkeesta. Viime kesänä sain epäsopivista saappaista tarpeekseni, ja päätin investoida mittatilaussaappaisiin.

Voit lukea saappaiden ominaisuuksita enemmän tuolta talven postauksesta. Saappaat suunnitellaan 3D-konfiguraattorilla, jonka parissa itsekin vietin hetken aikaa. Vaihtoehtoja on niin monia! Aika nopeasti kuitenkin tiesin mitä haluan: tyylikkäät koulusaappaat, joissa on "sitä jotakin" ja sopivasti blingiä. En kuitenkaan uskonut voivani ratsastaa Rinkillä oikeilla, jäykillä ja kovilla koulusaappailla, joten päädyin tuohon Olbia-yleissaappaaseen, johon lisäsin koulukaaren. Olen erittäin tyytyväinen tähän päätökseen, sillä nämäkin saappaat ovat todella jämäkät, tukevat ja tyylikkäät.

Millaiset saappaista sitten lopulta tuli?

Koulukaareen musta glitterkuosi, vetoketjun sivuihin, "flärppeihin" sekä varpaan saumaan kiiltonahkaa, mustat pohjat ja harmaat tikkaukset. Mainitsinko jo, että olen R-A-K-A-S-T-U-N-U-T? Paras päätös ikinä.

Olen ratsastanut saappailla nyt viitisen kertaa, keran jopa maastossa. Joku ehkä ihmettelee miten raaskin käyttää "edustussaappaita" arjessa, mutta mulla on periaate, että käyttöönhän ne tavarat ostetaan. Varsinkin ratsastusvarusteiksi haluan aina ostaa laadukkaita, istuvia, mukavia ja tyylikkäitä varusteita/vaatteita. Yritän kuitenkin olla näiden saappaiden kanssa edeltäjiään paljon huolellisempi, onhan niissä melkoisen paljon enemmä rahaa kiinni. Huollan saappaat tunnollisesti, putsaan kostealla mikrokuituliinalla jokaisen käytön jälkeen ja käytän niihin kenkävoidetta (skokräm, mikä suomeksi?) 1-2 viikon välein. Se on sitten eri asia kuinka kauan jaksan olla niin tunnollinen, mutta ainakin toistaiseksi. ;) Ja syksyn pahimpiin kurakeleihin laitan sitten suosiolla ne vanhat saappaat...

Nämä ovat ihan mahtavat jalassa. Ainakin näin lyhyen käytön perusteella. Edellisiä saappaita on aina saanut ajaa sisään monia viikkoja, jopa kuukausia. Näissä ainut ongelma on ollut jäykkä nilkka (normaalia), ja "töksähtäessä" esim huonossa siirtymisessä saapas on muutaman kerran hiertänyt polvitaipeeseen. Ja tottakai saappaat ovat joka puolelta tiukat ja istuvat (mikä näkyy siinä, että pohkeita on välillä hankala hallita ja jalustimet on vaikea laittaa jalkaan ilman käsiä haha), mikä korostui ensimmäisillä käyttökerroilla jolloin jouduin siirtymään käyntiin tai heittämään jalkkarit pois aina muutaman kierroksen jälkeen. Käyttökokemuksia olisi toki ehkä järkevämpää kertoa muutaman kuukauden jälkeen, mutta en voinut vastustaa! Tämä on ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista ostoksista. Enkä sano tätä vain sen takia, että kyseessä on yhteistyö, vaan olen oikeasti päätä pahkaa rakastunut näihin enkä voi kuin suositella.


Rinkillä oli tällä ratsastuskerralla aivan törkeän paljon energiaa. Se meni melkein sekaisin pyytäessäni ensimmäistä laukannostoa, ryntäsi eteen, sotkeentui omiin jalkoihinsa ja teki omatoimisen laukanvaihdon. :D Hupsis...

Ja siinä meinasi mopo karata...


Istuin myös alas harjoitusraviin kunnolla pitkästä aikaa! Vähän huteraa menoa, mutta kelvollista ajoittain.

Lopuksi Rink oli rento ja tyytyväinen <34 kommentarer:

 1. Rinkistä on tullut paljon tasaisempi taas!
  Viime videosta on sen verran jo aikaa, enkä ig:ssä tai muualla käy, niin huomaa eron tosi selkeästi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä kehittynyt, erityisesti laukka on ottanut isoja harppauksia eteenpäin tän kevään aikana. <3

   Radera
 2. Hienot saappaat! Mikä satula ja millä spekseillä Rinkillä on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikö 😍
   Rinkin satula on täysin muokattavissa oleva Schleese Obrigado, en tiedä muita speksejä valitettavasti. :/ mutta se on ihan mahtava satula muokattavuuden ansiosta, kova hankintahinta käytettynäkin mutta on jo maksanut itsensä takaisin. Rink on kasvanut ja muuttunut niin paljon, että olisi muuten saanut vaihtaa satulaa jo 5 kertaa 1,5 v aikana. :o

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.