18 juni 2018

Snö villinä pellolla


Pitääköhän mun perustaa erikseen koirablogi... ;) Haha, alkuinnostusta nyt ainakin. Kyllä tämä kuvatulva jossain vaiheessa laantuu. Aika on mennyt super nopeasti! Snö on ollut meillä jo yli kaksi viikkoa ja tällä viikolla se saa sen 12-viikkos-rokotuksen. Kaikki on mennyt hyvin, tosin pientä "puppy bluesia" on ollut havaittavissa. Jatkuva ulkona ramppaaminen on henkisesti raskasta meille kaikille, varsinkin kun Snö välillä saa päähänsä ettei ulos voi missään nimessä pissata ja pissaa heti sisälle tullessaan. No, kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä. Onneksi meitä on kaksi ihmistä jakamassa ulkoilutuksia. :) Yöt ovat sujuneet heti alusta asti todella hyvin, Snö nukkuu meidän kanssa makkarissa (omassa pedissään tai lipaston alla) ja on ollut melkein kaikki yöt "yökuiva", ulos n. kl 22-00 ja sitten 05-07. Ja koko tämä aika siis ilman vahinkoja!

Se on NIIN nopea oppimaan. Varmaan ihan normaalia koirille, mutta kyllä tämä silti yllätti! Opetin sille toissapäivänä uuden tempun, minkä se oppi kahdella yrityksellä. Haha, kuulostan ihan pikkulapsen vanhemmalta "Minun Purjo-Petteri 1,5 v lukee jo sujuvasti ja hakee ensi vuonna lääkikseen". ;)

Olemme tehneet "lyhytpitkiä" retkiä lähimetsissä/pelloilla ja Snö rakastaa seikkailuja. Se viipottaa kiltisti vierellä ja on todella rohkea. Parasta on juosta jonkun meistä perässä tai hakea palloa! Eilen olimme koirapuistossa ja harjoittelimme luoksetuloa. Meni ihan super hyvin näin ensimmäiseksi kerraksi. :) Uskon Snön pääsevän tulevaisuudessa treenaamaan agilityä ja "nose workia", sillä se rakastaa hyppiä/kiipeillä asioiden päälle (tätä tosin rajoitetaan eikä se saa hyppiä korkealta) ja etsiä asioita nenällään.

On se sellainen hurmuri kyllä! <3
Jatketaan heppajutuilla lähipäivinä... ;)


8 kommentarer:

 1. Apua mikä ihana karvapallero!
  Se on vain niin suloinen 😍

  SvaraRadera
 2. Ihana, kun kirjoittelet myös koirajuttuja tänne. Itse seurailen mielellään näitä, varsinkin kun meillekin on tulossa kohta oma pentu niin on sikäli samaistuttava elämäntilanne. Muistan myös nuoruuteni koiranpentuajoilta (meillä oli aikoinaan Cavaliereja), että sisäsiistiksi opettamisessa oli oma hommansa eikä se tapahtunut hetkessä. Olenkin jo varautunut tulevan pennun kanssa samaan enkä aio ottaa stressiä asiasta, kyllä ne jossain vaiheessa oppii :). Kiva kuulla, että teillä menee muilta osin hienosti. Snö on tosi söpö.

  Terveisin Suvi
  suvinlemmikit.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos <3

   Alussa mulla oli jotenkin kauhea mania, että eisaapissatasisälleeisaapissatasisälle, jotenkin sitä ajatteli että täytyy olla perfektionisti tuon sisäsiisteyden kanssa. Nyt kolmen viikon jälkeen otan paljon rauhallisemmin enkä välitä vaikka pisuja tulee välillä sisälle. Muutin asenteen ja kaikilla on mukavampaa! :D Ja kappas kummaa sisälle pissaaminen on vähentynyt huomattavasti ja useimpina päivinä sisälle tulee vain muutama vahinko koko vrk aikana. :)

   Onnea uudelle pennulle, kohtahan se teillä jo on! <3

   Radera
 3. Ihana pikkuinen! Itse kyllä tiedän koiranpentuelämän varsin hyvin, kun koko elämäni ajan (ja jo ennen sitä) meillä on kotona kasvatettu koiria. Kuulee usein sitä ihmettelyä että miten niistä pennuista raaskii luopua mutta kyllä raaskii, kun on 7-8 viikkoa elänyt sitä koiranpentu glamouria kymmenen pennun kanssa, on vain helpottunut että ne lähtee :D Saanen kysyä miksi käytätte valjaita pennusta alkaen vai oliko kuvan tilanteessa jokin poikkeus? Vai käytättekö normaalisti (noutaja)talutinta/panta+hihna-yhdistelmää?🤔 Tsemppiä jatkoon uuden perheenjäsenen kanssa!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha siinä on kyllä sutinaa! :D

   Me saatiin nuo valjaat kasvattajalta mukaan. :) Snö ei oikein viihdy pannassa ja ainakin itse järkeilen valjaiden jakavan painetta paremmin ollen mukavammat päällä ja turvallisemmat. Voin toki olla väärässä mutta tämä sopii Snölle hyvin. :)

   Kiitos! Kyllä tämä päivä päivältä sujuu paremmin ja pentu oppii uutta ihan koko ajan! <3

   Radera
  2. Valjaat on toisaalta paremmat niinkuin sanoit mutta "normihihnassa" koira oppii kulkemaan paremmin ja valjaat laitetaan yleensä sitten päälle kun taluttaja ei enää jaksa koiran vetämistä. Eli ongelmaa "siirretään" sen sijaan että se yritettäisiin korjata :/ Toki edelleen aivan eri koirarodut kyseessä meillä ja en sano ettäkö juuri Snö tulisi kamalaksi vetäjäksi, uhma-iästäkin selviää kun alla on vahva peruskoulutus ja koiralle on näytetty kaapin paikka ja urokset tuppaa toki olemaan vähän vaikeampia, kuin nartut :D Itselleni on kuitenkin äiti opettanut, että valjaat/flexi ehdoton ei, poikkeustilanteita lukuunottamatta (esim. koira loukkaa niskan/selän tmv, sillon valjaat on avuksi👍). Kuinka monta pentua Snön pentueessa muuten oli ja muuttivatko ne kauaskin vai pystyttekö pitämään jonkin sortin pentutreffejä joskus? <3

   Radera
  3. Me ei vielä pahemmin edes käydä lenkeillä, kotipihassa temmelletään ja sitten lyhyitä vierailuja lähimetsissä tai käydään autolla jossain. :) joten valjaat ovat tuntuneet turvallisemmalta vaihtoehdolta tähän alkuun. Aion kyllä ostaa lähiviikkoina hyvän pannan jotta päästään sitäkin harjoittelemaan kun lenkit pitenevät! :) flexi meillä on käytössä vain kun on aikomus leikkiä enemmän ei-aidatulla alueella, en uskalla päästää Snötä vapaaksi vielä. :/ muuten mennään aina hihnalla. :) Snö on toistaiseksi kulkenut näillä meidän ”lenkeillä” ihan erinomaisen hyvin kyllä, ihan hämmästyttää. :D kai sillä kohta uhma alkaa kahta kauheampana... xD

   Pentueessa oli yksi pentu joka muutti aika kauas. Muutamalla tutulla on melko saman ikäisiä pentuja, joten niiden kanssa päästään leikkimään lähiviikkoina-kuukausina <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.