4 nov. 2014

Retuperä

Hälsningar från en kass bloggare. :D Jag har ridit Viking några gånger efter förra inlägget, men har bara helt enkelt vart alldeles för lat för att orka skriva något om det. Ridpassen har skett kvällstid i ridhuset så jag har inte ens några nya bilder att visa. Måste bättra mig på att skriva detaljerade  inlägg om själva ridpassen. Det låter så lätt när jag planerar, men i verkligheten är det svårt. Samma kväll när jag har ridit orkar/hinner jag inte och efter några dagar har jag tappat den röda tråden. Jobb 8-17, middag 18 och stall 19-22 - det finns inte så mycket tid över på vardagar. Men jag ska försöka!

Terveisiä surkealta bloggaajalta. :D Olen ratsastanut Vikingillä muutaman kerran viimeisimmän postauksen jälkeen, mutta oon yksinkertaisesti ollut liian laiska kirjoittaakseni jotain, Olen ratsastanut iltaisin maneesissa joten mulla ei ole näyttää edes uusia kuvia. Täytyy yrittää panostaa ratsastuskertomuksiin mikä kuulostaa suunniteltuna hyvältä, mutta toteutus on vähän vaikeaa. Samana iltana ratsastuksen jälkeen en jaksa/ehdi ja muutaman päivän päästä olen jo hukannut punaisen langan. Töitä 8-17, illallinen 18 ja talli 19-22 - aikaa ei hirveästi tallipäivinä jää yli. Mutta aion yrittää! 


En huvudbild från förra ridpasset. Viking har vart så fin att rida! Jag har verkligen hittat hennes knappar nu och det känns underbart.

Pääkuva viime ratsastuksen jälkeen. Viking on ollut ihan tosi hieno ratsastaa! Olen todella tajunnut miten sitä pitää ratsastaa ja löytänyt oikeat nappulat, ihan mahtava tunne.Har pysslat om Topanga också, mockat, pussat och ryktat henne. Man ser att hon saknar att jobba och suger i sig all uppmärksamhet hon får.

Olen huomioinut myös Topangaa, siivonnut karsinaa, pussaillut ja hoitanut sitä. Siitä näkee selvästi, että se kaipaa tekemistä ja imee itseensä kaiken huomion minkä se vain saa.Några obligatoriska bilder på världens lataste katt...

Muutama pakollinen kuva maailman laiskimmasta kissasta...

 Jobb | Töissä

 Bokade biljetter till Finland! | Varasin liput Suomeen!

En mysig after work-fika i Gamla stan. | Tunnelmallinen after work-kahvittelu Vanhassa kaupungissa.

Det som är översatt till finska i bildtexten här ovan... Det bara går inte att översätta vissa ord från svenska till andra språk. Ta nu fika och mysig. Alla som vet vad de orden betyder behöver ingen förklaring, men om man skulle hitta på synonymer till dem... Näe, jag kan i alla fall inte! Fika är så mycket mer än bara dricka kaffe och mysa/mysig - trivsam eller trevlig kommer inte ens nära.

Ylläolevan kuvatekstin suomennos... Tiettyjä ruotsinkielisiä sanoja ei vain voi kääntää muille kielille. Esimerkkinä juuri fika ja mysig. Ne jotka tietävät sanojen merkityksen eivät tarvitse selitystä, mutta jos noille yrittää löytää synonyymit... En mä ainakaan osaa! Fika on niin paljon muuta kuin vain kahvin juomista ja mysa/mysig - viihtyisä tai mukava ei ole edes lähellä.

Såg denna på insta - höll på att garva ihjäl mig. | Näin tän instassa - meinasin kuolla nauruun.

Jag har gjort lite planer nu, och tänkte att jag ska göra dessa inlägg: My day, Hästbutiker i Stockholm, Favoritbloggar + era bloggar och Bli medryttare (i Sverige).

Hur låter dessa ämnen? Har ni läsare några önskemål för inlägg? :)

Suunnitelmissa on kirjoittaa ainakin näistä aiheista: My day, Tukholman hevostarvikeliikkeet, Lempiblogit + lukijoiden blogit ja Vuokraajaksi (Ruotsissa).

Miltä nämä aiheet kuulostavat? Onko teillä lukijoilla postaustoiveita? :)

4 kommentarer:

 1. Tuli mieleen että mä tuskastelin joskus opelle, kun ruotsin kirjassa toi mysig oli suomennettu 'kotoisa, viihtyisä'. Viihtyisästä puuttuu sitä jotain tunnelmallisuutta mitä mysig sanasta tulee mieleen, ja kotoisa on vaan jotenkin.. väärä? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep! Kotoisa ei kyllä mun mielestä millään tavalla tarkoita mysig. :D Meillä on perheessä vakiintunut suomea puhuttaessakin nuo sanat, kun olin pieni niin kaikki mun suomalaiset kaverit tiesi mitä fika tarkoittaa. :D

   Radera
 2. Hmm...en osaa ruotsia mitenkään super hyvin, mutta ymmärrän kyllä nuo sanat(aika perusanastoa kuitenkin, mitään vaikeita sanoja en osaa...:D ). Fika on vähän niinkuin se koko kahvila kokemus, jutustelua ja pidempään kahvin nauttimista rauhassa hyvässä seurassa? Ja Mysig on vähänniinkuin tunnelmallisen viihtyisä, engl cousy? Kiva muuten kun kirjoitat molemmilla kielillä niin saan vähän kielikylpyä ruotsin osalta, tulee niin kovin harvoin muuten oltua kielen kanssa tekemisissä, mikä on sääli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, mutta sitten fika tarkoittaa myös ihan mitä tahansa "kahvittelu"hetkeä, leipomuksia, sämpylää, mehua. Fikasta puhutaan myös töissä kun mennään kahvitunnille. Cosy voisi kyllä vastata mysigiä aika hyvin! :) Sitten taas on fredagsmys, kvällsmys, mysstund jne... :D Äidin kanssa puhuttiin pienenä suomeksi että on "myyssit". Hehe :)

   Ja hei tosi kivaa palautetta, kiitos! :) Toivottavasti opit jotain näiden mun tekstien avulla, heh. Itselle tekee taas hirmu hyvää kirjoittaa nämä myös suomeksi, suomea tulee käytettyä niin vähän täällä, lähinnä se rajoittuu ht.netin ja blogien lukemiseen.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.