13 nov. 2014

Blogit joita luen, Bloggar som jag läser - Finnish edition

Här är nu en (lång) lista av alla finska hästbloggar jag läser. Jag läser också många som har över tusen följare, men dessa har jag lämnat bort för att jag tror att ni säkert redan vet dem.

Tässä on nyt (pitkä) lista kaikista suomalaisista hevosblogeista joita luen. Luen myös monta blogia jolla on yli tuhat lukijaa, mutta en listannut niitä nyt mukaan sillä uskon niiden olevan jo monelle tuttuja.


Amanda Ristimäki

Jag brukar inte läsa bloggar som skrivs av en väldigt ung tjej, men Amandas blogg är ett undantag! Hon är en duktig ryttare och har en väldigt söt ponny. Amanda och Nipsu tävlar i ponnyklasser på hög nivå och de är också duktiga i dressyr.

En yleensä jaksa lukea kovin nuorten tyttöjen kirjoittamia blogeja, mutta Amandan blogi on poikkeus! Amanda on todella taitava ratsastaja ja hänen poninsa on super söpö. Amanda ja Nipsu kilpailevat poniluokissa korkealla tasolla ja parivaljakko on myös pärjännyt hyvin koulukisoissa.


Arpakuutiollinen Onnea

Det har varit så trevligt att läsa Alexandras blogg under många år och fått vara med på deras resa som inte alltid har varit så lätt. Arbaleesia har haft problem med hälsan men nu är detta ekipage i full gång och har gjort mycket fina resultat på dressyrbanor!

Alexandran blogia on ollut todella mukava lukea kaikki nämä vuodet ja jännityksellä olen seurannut heidän matkaansa, ja se ei ole ollut helpoimmasta päästä. Arbaleesialla on ollut terveysongelmia, mutta nyt tämä ratsukko on täydessä vauhdissa ja ovat saaneet paljon upeita tuloksia kouluradoilta!


Heidin Nelivedot

Heidis blogg har vart min favorit sedan dag ett då jag hittade den för flera år sen. Hon har en otroligt fin unghäst som hon har skolat själv upp till den nivå de tävlar på nu. Heidi skriver väldigt bra och om intressanta ämnen. Detta ekipage kommer att gå långt!

Heidin blogi on ollut lempparini siitä päivästä asti kun sen monta vuotta sitten löysin. Heidillä on upea nuori hevonen jonka hän on kouluttanut itse sille tasolle millä he nyt kilpailevat. Heidi kirjoittaa todella hyvin ja aiheet ovat mielenkiintoisia. Tämä ratsukko tulee pääsemään pitkälle!Kaisa J

Kaisas blogg har jag också följt i flera år. Hästarna har bytts, men bloggens goda stil har inte ändrats. Just nu är det super intressant att följa henne och hennes nya unghäst!

Kaisan blogia olen myös seurannut jo monta vuotta. Hevoset ovat vaihtuneet, mutta blogin hyvä tyyli ei ole muuttunut. Juuri nyt on todella mielenkiintoista seurata Kaisaa ja hänen uutta nuorta hevosta!Här är en ung talangfull ryttare som verkligen har gått framåt! Jag minns när Sofia tävlade i 60 cm och lätt C. Nu var hon precis i HIHS, tävlar 90-100 och lätt A. Och all denna framgång som en ridskoleryttare på ridskolehästar. Verkligen en inspirerande blogg.

Tässä on todella taitava ratsastaja joka on edistynyt hurjasti! Muistan kun Sofia kilpaili 60 cm ja helppoa C:tä. Nyt hän on ollut HIHS:ssä, kisaa 90-100 ja helppoa A:ta. Ja kaikki tämä edistys ratsastuskouluratsastajana ratsastuskouluhevosilla. Todella inspiroiva blogi.Sophia är helt klart en av mina favoritbloggare. Hon har två otroligt vackra hästar och är själv en väldigt duktig dressyrryttare. Hennes blogg är också en av de bloggen jag har läst i flera år, sedan Zebbe var en unghäst.

Sophia on kirkkaasti yksi lempibloggaajistani. Hänellä on kaksi todella upeaa hevosta ja on itse erittäin taitava kouluratsastaja. Hänen bloginsa on myös yksi niistä blogeista joita olen lukenut jo monta vuotta, aina siitä lähtien kun Zebbe oli nuori hevonen.
Terhis blogg är en ganska ny blogg för mig. Terhi bor i Danmark och rider svår dressyr med sin fina häst. Det är väldigt intressant att läsa om livet utomlands, önskar jag skulle hitta fler liknande bloggar.

Terhin blogi on mulle suht uusi tuttavuus. Terhi asuu Tanskassa ja ratsastaa vaativaa koulua hienolla hevosellaan. Mun mielestä on tosi kiinnostavaa lukea elämästä ulkomailla, toivoisin löytäväni lisää vastaavanlaisia blogeja.Varusteurheilijat

Bloggen handlar om två tjejer som har varsin häst. Mest är jag intresserad av Linneas och hennes häst resa då hon är en bekant till mig. Tillsammans har tjejerna en ganska intressant bloggkoncept, men jag önskar ändå lite i smyg att de hade varsin blogg.

Blogi kertoo kahdesta tytöstä joilla on omat hevoset. Eniten olen kiinnostunut Linneasta ja hänen hevosensa jutuista, onhan hän tuttavani. Tytöillä on aika mielenkiintoinen blogikonsepti, mutta toivon silti vähän salaa että heillä olisi erilliset blogit.Andra bloggar som jag följer och kan rekommendera:
Muita blogeja joita seuraan ja voin suositella:

Annabelle Lehmusvirta
Emmy ja ponikaverit
Grando ja Jake
Jasmin Lempinen
Kootussa ravissa
Kouluratsastuksen matkassa
Kun omaa ei ole
My World in 1
Nea Rinnetmäki
Paukun elämää Hollannissa
Petra Koivulahti
Photohraphy by Aaveen.net
Pikkuaasin seikkailut
Ruuhkavuosiratsastaja
Sarjoja ja vaihtoja
Tarulandia
Valkoinen unelma

I nästa del ska jag visa alla svenska hästbloggar som jag läser.

Men sen hörrni, så tänkte jag också visa era bloggar! Så varsågod och skicka gärna in en länk med kort beskrivning i en kommentar, så gör jag ett inlägg om dem nästa vecka! Och det behöver inte vara en hästblogg. :) Och om det öser in med länkar, så skriver jag typ om top 10 eller något liknande.

Seuraavassa osassa näytän kaikki ruotsalaiset hevosblogit joita luen.

Mutta sitten kuulkaahan, ajattelin myös esitellä teidän bloginne! Joten olkaapa hyvä ja laittakaa linkki lyhyen esittelyn kera kommenttiin, niin teen niistä postauksen ensi viikolla! Saa myös olla muita kuin hevosaiheisia. :) Ja jos linkkejä tulee tosi monta, esittelen tyyliin 10 kivointa.

7 kommentarer:

 1. http://falconetxx.blogspot.fi/

  Ehkä olet blogiini joskus törmännytkin, aiheet vaihtelee varsinkin nykyää laidasta laitaan. Ei ehkä ihan niin perus heppa-asiaa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Osoite on aina kin tuttu, olen varmaan joskus aiemmin vieraillut. Kiitos, käyn lukemassa! :)

   Radera
 2. Itse luen jotain samoja blogeja, kuten sophian blogia zebbestä sekä hiltonista ja tietenkin Terhi treenaa-blogia. Lähinnä tietenkin koulupainotteisuuden vuoksi!

  Kerron blogissani omasta elämästä, sen iloista ja murheista, sekä tällä hetkellä 8-vuotiaasta suomenhevosesta, joka harjoittelee ratsunhommia (jotka on aloitettu marraskuussa 2014).

  mmididiu.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos linkistä, käyn lukemassa. :)

   Radera
 3. Ompas sulla kiva blogi, ihan uusi tuttavuus tosin :) Ja kiitos maininnasta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Sun blogin löysinkin vasta muutama viikko sitten, mutta nyt siitä on kovaa vauhtia tulossa yks mun lemppareista!

   Radera
 4. Hei kiva kuulla! Nyt tuleekin paljon kaikkea uutta kun on se Saksan reissu edessä :)

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.