14 juni 2017

Takapakkia


Rink sai ottaa vähän rennommin viime viikon. Sen treeni ja edistyminen ovat olleet hyvin nousujohteisia viime aikoina, joten tähän väliin oli hyvä antaa hengähdysviikko. Ratsastin maanantaina kevyesti kentällä, lähinnä käyntiä mutta myös vähän ravia molempiin suuntiin. Keskiviikkona ihan vaan käveltiin, tehtiin tosin erittäin hyvä ja hyödyllinen treeni käynnissä. Tein paljon pysähdyksiä ja näin herkistin Rinkiä istunnalle. Se on jo todella herkkä ja kuuliainen istunnalle ja tekee pysähdykset välillä ihan pitkinkin ohjin! Tehtiin myös serpentiiniä erikokoisilla kaarilla ja suorilla pätkillä. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun en juoksuttanut Rinkiä ollenkaan ennen selkään nousua... :) Neuvo minkä saimme valmentajaltamme, alkukäynnit ensin maasta käsin jotta näkee millä fiiliksellä Rink on. Pääosin se "selviää" jo ilman höyryjen päästelemistä, mutta on kuitenkin vielä hyvä tsekata päivän kunto maasta ennen selkään nousua.

Käytiin lopuksi kävelemässä laitumien ympäri menevä "laukkarata", omistaja käveli vieressä mutta liinalle ei ollut tarvetta! Rink oli vähän spooky muutamassa kohdassa, mutta huomattavasti rauhallisempi kuin viime kerralla ja uskalsin antaa sen kävellä puolipitkällä ohjalla (kuitenkin tuntuma säilyttäen).

Meidän valokuvaussuunnitelmat viikonlopun suhteen menivät uusiksi, sillä säätiedotus petti pahemman kerran ja edellisenä päivänä luvattu lämmin ja aurinkoinen ilta vaihtui kaatosateeksi... No, uusi yritys tälle viikonlopulle. Nämä kuvat olin kokonaan unohtanut blogin luonnoksiin, en edes muista milloin nämä on otettu. :D Toukokuun alussa ehkä?


Tällä viikolla oli tarkoitus palata pikku hiljaa normaaliin treeniin ja tänään keskiviikkona meillä piti olla valmennus, mutta Rink oli alkanut yskimään viikonloppuna ja ratsastaessani sillä maanantaina se yskähteli aika rajusti ravissa. Kuumetta sillä ei ole ja sen yleisilme on tavallinen oma virkeä, iloinen itsensä, mutta omistaja konsultoi eläinlääkäriä joka määräsi Rinkin levolle. Jos ei yskä mene ohi niin sitten on vuorossa reissu klinikalle... :/ Toivotaan, että tämä menee nyt ohi mahdollisimman pian! Syy voi olla mikä tahansa, flunssa, infektio, reaktio hieman huonompaan heinään, uusi rehu... Rehu jätettiin pois ja heinääkin annoimme heti maanantaista alkaen uudesta paalista. Ei tässä muu auta kuin pitää peukkuja...

Rokkitukka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.