13 juni 2017

Kesäfiiliksiä

Kesämuistoja menneiltä vuosilta...


Yksi parhaimmista hevosmuistoistani on kun pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni uittamaan hevosta! Tässä ollaan entisen vuokrahevoseni Masan kanssa jossain Kirkkonummen ja Siuntion rajalla järvessä vuonnsa 2012, eli viisi vuotta sitten. Ilmeistä päätellen oli hauskaa, ja hauskoja muistoja mulla tästä onkin!


Topanga oli ensimmäinen vuokrahevoseni muutettuani Ruotsiin ja ehdimme viettämään kolme ihanaa kesää yhdessä kaviokuumeesta ja uusiutuvista vammoista huolimatta. ♥ Tämä kuva on vuodelta 2014, vain pari viikkoa ennen Topangan sairastumista pahaan kaviokuumeeseen.


Ratsastin/vuokrasin parhaan ystäväni hevosta Vikingiä puolen vuoden ajan Topangan ollessa saikulla. Ihana tamma joka valitettavasti lopetettiin vajaa vuosi sitten.


Kesällä on ihan parasta napata matkaevääksi puskallinen mustikoita! Tässä Maaiken kanssa metsäretkellä elokuussa 2015.
Vuosi sitten kesällä meidän ratsastus näytti tältä. Kuvittelenko, vai onko Maaike saanut lisää lihaksia?Viime kevään kisakausi huipentui seuranmestaruuksiin josta saimme tähän asti parhaat yhteiset prosenttimme!


Hyvästit Topangalle viime kesäkuussa. ♥


Lämpimät ja valoisat kesäillat, upea hevonen ja koulutreenit pellolla - ei ole parempaa!

Sekalainen joukko kuvia, tuntuu ettei näistä ole kovin kauaa mutta niin vain aika menee hurjan nopeasti ja tämä kesä on neljäs Ruotsissa asumani. Kesälomaan on aikaa vielä tasan kuukausi, mutta se ei estä kesäfiiliksestä nauttimista. Viini-illat ystävien kanssa, kuuma grilli, ratsastuskypärän alla hikoava pää, auton ilmastointi ja kesämekot. Toisaalta kesään kuuluvat myös paarmat, viileät ja sateiset päivät joita on nyt ollut vähän liikaakin, kuuma asunto ja siitä johtuvat huonot yöunet sekä allergia.

Perks and cons, kesä on silti ihanaa aikaa. Tämän kesän suunnitelmat ovat edelleen melko auki - ainoat lukkoon lyödyt juttu ovat reissu Suomeen, Göteborgin FEI:n EM-kilpailut ja Rinkin lähteminen Saksaan. Siihen on kuitenkin vielä onneksi kaksi kuukautta aikaa (tai no, vain...). Kyllä tulee ikävä! Mitä ihmettä sitä tekee sitten kaksi kuukautta ilman hevosta? :D 

Joko sinulla alkoi kesäloma?

5 kommentarer:

 1. Postauksen ensimmäinen kuva on kyllä kerrassaan hulvaton :D Voi kun itsekin pääsisi joskus uittamaan hevosta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä yksi mun lempikuvista kautta aikojen! :D Miten onkin molempien riemukkaat ilmeet tallentuneet noin hyvin kuvaan...

   Radera
 2. Oi että, uittaminen on varmaan monen heppatytön must juttu, niin minunkin! Ehkä vielä joku päivä :)
  Oisko sulla muuten hyviä tehtäviä mitä voisi tehdä kun ratsastelee itsenäisesti tyhjällä kentällä? Mitä itse tykkäät tehdä kun liikutat hevosia? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mua kans kiinnostais tää! Ideat alkaa olee loppu jo kun tunneillekkaan ei oo päässyt puoleen vuoteen säänöllisesti. Hevosen kanssa mennään pelkästään ravia ja käyntiä.

   Radera
  2. Uittaminen on kyllä melkein hauskinta mitä hevosen kanssa olen tehnyt. :D Kaksi kertaa sain ilon käydä tämän hevosen kanssa uimassa, toivottavasti vielä joskus tulevaisuudessa uudestaan. :)

   Jos vain saan aikaa niin voisin tehdä näistä teidän kysymyksistä ihan kunnon postauksen.
   Omat suosikkitehtävät riippuvat hevosesta: Maaikella treenaan tällä hetkellä paljon vastalaukkoja, siirtymisiä käynti-laukka ja ravi-laukka ja keskiaskellajeja. Verkassa teen paljon voltteja, kahdeksikkoja ja serpentiinejä jolloin saan ratsastettua Maaiken pehmeäksi ja rennoksi.
   Topangalla lempijutut olivat avot ja sulut, varsinkin laukkasulut olivat sen ehdoton bravuuri.

   Rinkillä taas tehdään treeni lähinnä käynnissä ja ravissa. Viime viikolla tein tosi tehokkaan käyntitreenin herkistämällä sitä istunnalle pysähdyksien kautta. Tykkään ratsastaa sillä paljon siirtymisiä käynti-ravi sekä myös ravin sisällä jolloin se keskittyy paremmin mutta saa myös samalla energiaa.

   Mutta palaan asiaan sen postauksen kanssa... :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.