18 juni 2017

Maaike: Missä on keskiravi?


Keskiravi on jännä asia. Välillä se onnistuu Maaiken kanssa aivan täydellisesti ja ratsastaja saa kunnon "wooouuu"-elämyksen ja tuntuu kuin mikään ei voisi mennä pieleen. Sitten mennään kisoihin, ja siellä se keskiravi ei vaan lähde, ei toimi. No joo, saimmehan viime kisoista siitä yhdestä keskiravista "jopa" 6, mutta tiedän Maaiken pystyvän huomattavasti parempaan! Kuten se osoitti nyt perjantaina...

Sain kuvaajaksi erään aivan ihanan nuoren tytön, joka on nuoresta iästään todella taitava kameran käyttäjä. Ensimmäiset yhdeksän kuvaa on otettu mun Canonilla ja Sigma 17-50/2.8 putkella, loput kuvat hänen Nikonillaan - aika kiva ero ratsastuskuvien laadulla kun kuvaa telezoomilla. Minäkin haluan sellaisen, mutta se mun haaveilemani objektiivi maksaa reilu 2200 euroa. Nyt tosin kun olen perustanut oman firman saisin siitä alvit pois, mutta katsotaan vielä hetki. :D Onneksi Tukholmassa on loistava kameraliike mistä kyseisen objektiivin saa vuokrattua suhteellisen edulliseen vuorokausihintaan.
Alkukävelyt maastossa venyivät puolen tunnin mittaisiksi, mutta mikäs siinä kun sää oli aivan täydellinen, linnut lauloivat ja hevonen valitsi innoissaan oman suuntansa - tällä kerralla metsäpolut houkuttelivat ratsastustietä enemmän, joten metsäseikkailu siitä alkuverkasta tuli. Ihan loistavaa treeniä hevoselle mennä polkuja ylös alas!

Kentällä aloin sitten heti hommiin, paljon laukannostoja käynnistä ja ravista, eri kokoisia voltteja. Maaike oli tosi pehmeä edestä ja herkkä pohkeelle, mutta sen liikkeestä puuttui kuitenkin tietty terävyys ja kuvaaja kommentoikin, että Maaike vähän kuin raahaa välillä takajalkoja vähän väsyneen oloisesti. Kuumuus teki siis tehtävänsä, Maaikella on nimittäin vuodenaikaan nähden jäljellä melko paksu karva ja omistaja sanoikin mulle aikovansa klipata Maaiken. Kevät ja kesä ovat olleet niin kylmiä, ettei ole ollenkaan ihme jos hevoset haluavat säästellä karvojaan. :D


Outfit:
Kypärä - Back on Track EQ3
Paita - Kingsland
Hanskat - Roeckl
Housut - Equiline
Saappatt - Mountain Horse VictoriaMaaike teki kerran niin törkeän hyvän laukannoston, ettei se ole koskaan tehnyt niin hyvää! Huh, olin ihan ihmeissäni sen jälkeen. :D Se hypähti laukkaan juuri sellaisella energialla ja selkeydellä mitä tavoittelen, säilyttäen hyvän muodon. Tein vielä muutaman noston samanlaisen fiiliksen toivossa, mutta en saanut toistettua tätä "hypähdystä" - toki seuraavatkin nostot olivat erittäin hyviä, mutta eivät sen yhden täydellisen veroisia. ;) 

Lopuksi ratsastin vielä keskiravia kahdeksikolla, ensin muutaman kerran keventäen ja sitten alas istuen. Maaike ravasi hyvin eteen ja innostui tästä keskiravitouhusta todella paljon. :D Pari kertaa se lähti lävistäjälle kuin tykin suusta ja silloin ravi muuttui liian hätäiseksi, Maaike ikään kuin vain juoksi menemään. Kun onnistuin pitämään Maaiken hyvällä tuntumalla edestä ja samalla säilyttämään energian sekä tahdin, oli keskiravi kyllä tosi hyvän tuntuista. Mikään helppo siellä ei todellakaan ole istua kuten kuvistakin näkyy... :D Mutta edistystä on tapahtunut mielestäni. Ainakin sen suhteen, että saan pidettyä ainakin hieman paremmin keskivartaloni sekä erityisesti käteni kurissa ja näin ollen Maaikekin pysyy paremmalla tuntumalla eikä muoto häviä ensimmäisten askelten jälkeen.


Tässä keskiravia keventäen


Ja sitten alas istuen - kiva takakeno. :D
Ilmeestä päätellen ei ole helppoa touhua. :D


Tässä Maaike kyttää kauhuissaan pelottavaa kulmaa. Sitä samaa, mitä se on pelännyt viimeiset 3,5 vuotta. Huoh.

Treenin lopuksi annoin Maaiken laukata täysiä kentän ympäri, eikä se ollut niin tuskaista kuin miltä mä tässä kuvassa näytän... :D Ei hajuakaan mitä tuolla selässä teen. Yritän vissiin saada Maaiken pysymään kurssissa eikä oikomaan sikana sitä sen pelkäämää kulmaa...

Tänään meillä oli ihan mieletön photoshoot Rinkin kanssa. En malta odottaa, että ehdin muokkaamaan kuvat! Muutaman ajattelin väsätä jo tänään illalla, joten tarkkailkaa Instagramia sekä Facebookia - sinne ne ilmestyvät ensimmäisenä. ;) Rink voi jo paljon paremmin eikä se ole yskinyt kolmeen päivään, joten huomenna on aika palailla pikku hiljaa takaisin treeniin. Turvaliivi päälle vaan, eiköhän se hyvin mene. ;)

2 kommentarer:

 1. Olette niin tyylikkäät <3
  Keskiraviin vinkkinä ettei kannata harjoitella sitä vaan ratsastamalla keskiravia, vaan päinvastoin hidastamalla ravia niin paljon kuin pystyy niin että poljenta kuitenkin säilyy. Tästä kun voima ja tasapaino kasvaa niin vähitellen aina vaan askelta enemmän myös eteenpäin, ja vähitellen sinulla on komeasti lisättyä ravia kauhova pyöreäpeppuinen ratsu ;) Tällä olen itse saanut vuodessa nostettua lisätyn ravin numerot kutosista kaseiksi kansallisella tasolla :D Pitää vaan muistaa että hidastaessa ei vaan jarruta vaan nimenomaan käyttää enemmän pohjetta kuin eteenpäin ratsastaessa, että pääsee rehellisesti kohti sitä passagemaista ravia mikä kasvattaa lihasta.
  Tsemppiä treeniin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) <3

   Ja hei kiitos ihan loistavasta vinkistä. Olenkin joskus aiemmin treenannut ravia Maaiken kanssa tuolla tyylillä, ajatus hidastuksesta "passageen" ja sitten eteen, mutta en ole ajatellut sitä keskiravin kannalta. Tää on vaan tätä kun ei ole oma hevonen eikä näin ollen oikein ole mahdollisuutta treenata johdonmukaisesti, mutta teen sen verran mitä voin. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.