24 jan. 2018

Hevostytön puhelimesta

Tällaista materiaalia siellä on. Ja sitten niitä lukuisia kissakuvia. Toivottavasti en ole ainut hevosihminen, jonka puhelimen sisältö näyttää tältä! :D Toki seassa on satunnaisia selfieitä (viime vuosina niiden ottaminen on kyllä harventunut lähes olemattomiin), reissukuvia, screenshotteja hauskoista kuvista, työhön liittyviä kuvia sekä muita satunnaisia. Olen kyllä tylsä. Nekin asiat mitä kuvaan Snapchatiin (ei väliä onko Storyyn tai kavereille lähetettäviä kuvia) voisi tallentaa puhelimeen niin jäisi niitä muitakin arkisia ja pieniä asioita muistoon.


1+2: Yritin ottaa Rinkistä hienoja kuvia. Epäonnistuin, se halusi lähinnä esitellä irvistävää hymyään.
3: Ensimmäinen ratsastus uudella tallilla. Tämän jälkeen ei ollakaan oltu selässä Rinkin lepäillessä talvilomaa. Parin viikon päästä olisi tarkoitus taas aloittaa ratsun hommat.
4. Mutteri sai uuden hienon otsapannan (vaikka se ei tässä näykään kovin hyvin). Siinä on Sinisiä timantteja. ;)
5. Söpö
6+7. Olin yhtenä päivänä melko alakuloinen ja Rink oli jotenkin ihan erilainen. Se piti turpaansa olkapäälläni vaikka kuinka kauan ja oli muutenkin todella rauhallinen ja huomioon ottava. Kyllä eläimet ovat viisaita.
8. Upeat auringonlaskut eivät ole olleet harvinaisuus viime viikkoina. Meidän tallilta auringonlaskut vieläpä näkyvät aivan mielettömän hienosti!
9. Olen päässyt ratsastamaan myös Maaikella tässä kuussa!


1. Rinkin uusi bestis Avalon, 5-vuotias pv-ruuna. Ne hengailevat karsinoissaan viereikkäin, nuuhkuttelevat toisiaan ja puuhastelevat turvakkain kalterien yli. Söpöt!
2. Nämä kaksi ovat yksiä suloisimpia tallikissoja mitä olen nähnyt. Niiden nojatuoli on vieläpä juuri tallin oven vieressä, joten siihen on pakko jäädä rapsuttelemaan aina viideksi minuutiksi ennen kuin pääsee edes sisään talliin.
3. Maanantaina nautittiin upeasta auringonnoususta, pakkaspäivästä ja puuterilumesta. Nyt kaikki lumet ovat sulaneet ja tilalla on taukoamaton sade.
4. Mutterikin sai päällensä villaloimen ennen valmennusta kun oli niin kylmä!
5. Laukkasuora, puuterilumi ja hevonen. <3
6. Söpö siinä taas.
7. Rinkin ex-karsinanaapuri, maailman söpöin poni Tarzan.
8. Hollannissa, tässä Maaiken emä Selma.
9. Smoothie, skål ja pian alkava Faderpaard-show!

Rinkiä nyt olen tosiaan käynyt vain hoitamassa koko tämän kuukauden sen lomaillessa talvilomaa. Otimme siitä aivan ihania kuvia viimeisenä lumisena pakkaspäivänä ja ne odottavat muokkausjonossa vuoroaan (vaikka muutaman ehdin jo Instagramissa julkaista). Parin viikon päästä mun olisi tarkoitus taas nousta sen selkään ja jatketaan treenejä.

Otin muutenkin tosi rauhassa vuoden ensimmäiset viikot päästäkseni kokonaan eroon flunssasta. Mutterin kanssa meni muutamat ratsastukset aika plörinäksi maneesin ruuhkan ja sinkoilevien hevosten takia, se jännittyy niin helposti ja menee panikoidessaan ihan lukkoon jolloin on parempi suosiolla lopettaa ratsastus vaikka yhteen onnistuneeseen ravivolttiin. Meillä oli nyt viime sunnuntaina vuoden ensimmäinen kouluvalmennus, jota odotin aika jännityksellä. En oikein tiennyt edes mitä odottaa ja sanoinkin valmentajalle suoraan etten tiedä missä me tällä hetkellä ollaan. Mutteri sai kehuja kaulaan rakentuneista lihaksista ja rennommasta/puhtaammasta käynnistä. Hienoa, jotain on siis tapahtunut. :)

Täällä Ruotsissa meni muuten vihdoin läpi kauan esillä ollut Friskvårdsbidrag-kysymys. Friskvårdsbidrag on työnantajien antama etu työntekijöille, aina 700 euroon asti verovapaa "virkistysraha" minkä voi käyttää eri urheilulajeihin. Tähän asti ratsastus (ja moni muu laji kuten golf ja laskettelu) ei ole ollut "hyväksyttyjen" lajien listalla, mutta viime viikolla asiaan tapahtui muutos! Jee, nyt ei enää tarvitse miettiä mihin käytän kuntosalikortista ylijäävän osuuden. :D Salikortti maksaa vuodessa noin 450 €, joten yli menevällä summalla saa kuitenkin parin-kolmen kuukauden valmennukset kuitattua. :)

Autoin Mutterin omistajaa etsimään pari kertaa viikossa maastoilevaa vuokraajaa, jotta Mutteri saa enemmän liikuntaa. En itse ehdi sillä ratsastamaan kuin 2-3 kertaa viikossa ja omistaja ei mene selkänsä takia lähes ollenkaan (ohjasajaa mahdollisuuksien mukaan), joten lisäliikunnalle on tarvetta. En ole koskaan aiemmin ollut vuokraajan etsijän roolissa ja järkytyin miten vaikeaa on löytää edes joku järkevä kandidaatti. :D Nyt meillä on kuitenkin viikonlopulle sovittuna kaksi koeratsastusta. Toivottavasti onnistaa. Kaikki sympatia ja hatunnosto teille hevosen omistajille, jotka olette vuokraajaruljanssiin lähteneet!

Sellaisia kuulumisia tällä kerralla. Täällä blogissa on ollut "oikeiden" kuulumisten suhteen ehkä hieman hiljaista viimeisin kuukausi, ja pahoittelen sitä. Kiire, reissaaminen, sairastelut, hevosten lomailu, työ ja moni muu asia ovat kuolettaneet kirjoitusinnon ja -ajan. Tästä tämä treenikausi 2018 kuitenkin lähtee, toivottavasti pysyt lukijana matkassa myös tämän vuoden ajan! :)

2 kommentarer:

 1. Kiitos Rosita! Ihanua kuvia. Mutta oikeastaan kiitän enemmän siitä, että sain hyvän muistutuksen siitä miten tärkeää olisi käyttää kännykkää niiden ihan tavallistenkin hetkuen taltioimiseen. Arvokkaita muistoja, jotka tuovat mittaamattomasti iloa. 😊

  Tallikissoja kaipaan. On edelleen hieman outoa käydä kissattomalla tallilla. En tiedä miten pitkään minulla menisi päästäkseni talliin jos olisi tuollaisia söpöläisiä ovella! 😊

  Ihana Rink, joka lohdutti sinua kun olit allapäin. Hevoset ovat niin herkkiä vaistoamaan ihmisen mielialan. Ja mitä tutumpi, läheisempi hevonen on kyseessä, sen herkemmin reagoi. Hyvä niin. Vaikka tällä on toki myös kääntöpuoli: kiihtyneenä tai vihaisena ei pitäisi koskaan hevosen lähelle mennä.

  Pidän peukut pystyssä että jompikumpi kandidaateista osoittautuisi sopivaksi Mutterille. Sopivan vuokraajan löytäminen voi olla kyllä haastavaa, näin olen ymmärtänyt. Itse olen ollut äärettömän kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden vuokrahevoseen.

  Hyvää loppuviikkoa!
  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Maarit jälleen kerran pitkästä ja piristävästä kommentista! :)

   Omalla kohdallani kuvien ottaminen on vähentynyt radikaalisti muutaman vuoden takaiseen verrattuna. Oma arki tuntuu jotenkin niin "tylsältä", ettei sitä tule ikuistettua samalla tavalla. Kunhan niitä kissa- ja hevoskuvia ottaa. Pitäisi muistaa kuvata enemmän. :)

   Rink on kyllä todella erikoinen ja erityinen hevonen. Se tuntuu vaistoavan kaiken, on herkkä ihmisen mielentilalle ja kuuntelee. Samalla tietysti villi viikari ja erittäin ulospäin suuntautunut hevonen, oikea extrovertti.

   Huomenna tulee toinen kandidaatti kokeilemaan, toivottavasti natsaa. :) Omistaja luotti mulle kokonaan tämän toisen ratsastajan etsimisen, kääk toivottavasti osaan valita oikein!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.