20 jan. 2018

Lunta!

Tiistain lumimyrsky toi tullessaan liikennekaaoksen lisäksi valtavat määrät lunta! No okei, 10-20 cm kerros ei ehkä kaikkia imponeeraa, mutta tämä on isoin lumimäärä mikä on pysynyt maassa yli kolme päivää näiden Tukholmassa asumieni vuosien aikana. Lähdin töistä perjantain kunniaksi hieman aikaisemmin ehtiäkseni tallille vielä valoisaan aikaan. Se oli oikea päätös, en muista milloin olisin viimeksi nauttinut ratsastamisesta näin paljon. Joskus sitä vain tarvitsee irtiottoa, jopa paatunut tätiratsastaja.


Ei tätä säätä ja maisemaa voinut vastustaa. Annoin Mutterin kävellä puolipitkällä ohjalla, mikä ei aina ole kovin fiksua, sillä se on niin törkeän kova kyttäilijä ja saattaa singota suuntaan x nanosekunnissa. Fiilis oli kuitenkin oikea ja Mutterikin tuntui äärettömän tyytyväiseltä metsässä samoilijan rooliinsa. Tai no, metsä ja metsä. Reittimme kulki tilan hienoja ratsastusteitä pitkin, laukkasimme muutaman ylämäen ja pellon viertä menevät suorat. Mutteri pärski tyytyväisenä, singahti pari kertaa räjähdysääniä/pyssyn laukauksia (en tiedä olivatko asialla metsästäjän vai varuskunnan harjoitukset, säpsähdin itse yhtä paljon), mutta muuten meillä oli niin kivaa. Lumi pöllysi, kaikkialla oli hiljaista (laukauksia lukuun ottamatta), Mutteri oli kuulolla ja maisema kaunis. Aivan täydellinen perjantain after work!

Kävimme vielä maastoretken jälkeen maneesissa keventelemässä vartin verran. Halusin läpiratsastaa ja jumpata Mutterin pehmeäksi, sillä meillä on huomenna sunnuntaina kouluvalmennus pitkästä aikaa. Odotan sitä innolla, hieman jännityksen sekaisin tuntein. Treenit ovat sujuneet viime aikoina hieman vaihtelevasti - oman sairastelujeni ja loman takia ollaan menty aika on/off, ja niillä kerroilla kun on ollut mahdollisuus ratsastaa kunnolla on maneesissa tapahtunut (Mutterin mielestä) kauheita jolloin herra on ollut jännityksestä kankea puolet ratsastuksesta. Olin salaa toivonut meidän olevan valmiita ensimmäiseen kilpailustarttiin maaliskuussa, mutta saa nähdä. :D

En jaksanut ladata tätä 15 sekunnin mittaista videota Youtubeen, toivottavasti se toimii näin Bloggerin kautta ladattuna.


Mikä muu on uutta?

OLEN TERVE! Vihdoin! Seitsemän viikkoa se flunssa taisi tällä kerralla kestää ja meinasi usko, psyyke ja toivo loppua. Keuhkospesialistin mielestä mulla on astma, ja niin taitaa olla asian laita sillä unohdin ottaa astmalääkkeet yhden vuorokauden ajan ja heti tuli kamala olo tallilla seuraavana päivänä. Yritin ajatella toivekkaasti ja kumota lääkärin diagnoosin, mutta tämän unohduksen ja sen jälkeen ilmenneiden hengitysoireiden jälkeen oli pakko myöntää tappio. Jee, mulla on astma. Sen lisäksi olen ilmeisesti todella allerginen koivulle ja heinälle (ei sinänsä mikään yllätys ottaen huomioon 20 vuotta vaivanneen siitepölyallergiani), allergia-arvot olivat nimittäin aika tapissa. Jos arvo on yli 0.1, on potilas allerginen. Yli 5.0 tulos kertoo pahasta allergiasta. No tuota, mulla on koivu 45.0 ja timotei 25.0. Ei ihme jos on "aika" pahat allergiaoireet. Sain myös tulokset hevoselle, kissalle ja koiralle, mutta nämä olivat alle 0.5 joten en itse koe niiden olevan mitenkään relevantteja tuloksia. Tässä on tapahtunut jonkinlainen ilkeä noidankehä. Flunssa + kova stressi + 5 päivää viikosta tallilla heinäpölyssä + astma = paha flunssa- ja tulehduskierre. Nyt olen tosiaan VIHDOIN terve ja tällä viikolla olen päässyt takaisin kuntosalitreeninkin makuun. Toivottavasti tämä pysyy!

Sellainen päätös (tai välietappi) siis sille sairastamiselle. Ei siihen mennyt kuin viisi kuukautta. :)

2 kommentarer:

 1. Mukavaa että tervehdyit! Ja onhan se niin, että hangessa laukkaaminen on parasta! Ei tarttee edes mennä kovin kovaa, parasta on kun lumi pöllyää kunnolla. :D

  Reetta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyt vain yritän pysyä terveenä! :) Tuore inkivääri ja kurkuma ovat kovassa käytössä. Ja kyllä, hankilaukka on ihan parasta maailmassa. Vieläkin hymyilyttää kun ajattelen miten hauskaa meillä oli! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.