16 jan. 2018

Hattarataivas


Vuosi on vaihtunut (reilu kaksi viikkoa sitten, ja vieläkin kirjoitan päivämäärän väärin), ja hevosten virallinen ikä on vuoden vanhempi. Rink on siis virallisesti 5-vuotias! Elämä uudella tallilla on lähtenyt hyvin käyntiin ja Rink tuntuu viihtyvän. Omistaja päätti nyt olevan sopiva rako pitää pieni talviloma, joten emme ole tehneet mitään tähdellistä muutamaan viikkoon. Menen tallille, siivoan karsinan, teen ruoat, harjaan Rinkin ja lähden kotiin. Ei mitään jännittävää blogimateriaalia. ;) Paitsi nämä uusimmat kuvat reilun viikon takaa! Auringonlaskut ovat olleet aivan mielettömän upeita ja tallilta avautuu erityisen upea näköala. Rinkin mielestä ankkoja täynnä oleva lampi on hauska juttu ja ruohikolla piti esittää oriaskelia (johon ei edes saa viedä hevosta, no nyt tiedämme).

Tällä kerralla siis vain kuvaterveiset, mutta kerrankin tammikuun pimeyden keskellä näyttää tältä. Toivottavasti tämän päivän lumimyrsky toi hieman pidempään pysyvän lumen, niin saadaan vähän valoa elämään!10 kommentarer:

 1. Hienoja kuvia!
  Kuinkas paljon sitä lunta tuli? Sitä samaa rintamaa odotetaan saapuvaksi illaksi tänne ja uutena omakotitaloasujana tässä vähän jännitän.... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Paikoitellen noin 10-30 cm, meidän pihassa oli yli nilkkojen mutta Tukholmassa taas ehkä max 10 cm. Tsemppiä, muistan kun täällä oli pari vuotta sitten marraskuun alussa lumikaaos (lunta tuli hetkessä lähes puoli metriä, kaikki liikenne seis koko kaupungissa+ympäristössa. Asuimme silloin omakotitalossa Tukholman saaristossa ja parkkipaikka + tie ylös talolle eivät olleet mitään pienimpiä/lyhyimpiä, tein yksin lumityöt silloin ja rehkin ainakin kolme tuntia. :D

   Radera
 2. On kaunis taivas! Harmi vain, että taivas muuttuu niin nopeasti, että jos kamera ei ole nopeasti saatavilla, niitä ei saa ikuistettua usein... Mikä muuten on Rinkin tarkka syntymäaika? :)
  Reetta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tämä upea taivas näkyi pidemmän aikaa ja värit vaihtuivat koko ajan - oli upea näky! :)
   Heh en itse asiassa muista Rinkin tarkkaa syntymäaikaa, kesäkuun alussa kuitenkin, vuonna 2013. :)

   Radera
 3. Upeita kuvia taas kerran! Hoidetaanko Rinkin harjaa mitenkään; Käytättekö siihen hoitoaineita? Pitääkö sitä leikata tai nyppiä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos. <3

   Omistaja hoitaa (onneksi, siinä on kyllä työmaata! :D) harjaa ja häntää tunnollisesti. Harja on letillä koko ajan ja letit avataan, harja harjataan pölyharjalla ja/tai selvitetään sormin silikonittoman selvitysaineen kanssa, ja sitten letitetään uudestaan. Tämä noin pari kertaa viikossa. Rinkille on kokeiltu eri "kampauksia" - kesällä sillä oli peppipitkätossu-letit, välillä kokeiltiin laittaa letit sukkiin (surullisen kuuluisa makkarakampaus :D), mutta nyt omistaja on oppinut tekemään nuo upeat ranskanletit joita on toisella puolella kaksi päällekäin ja toisella yksi. :) Ei nypitä eikä leikata ollenkaan. :)

   Radera
 4. Ihania, ihania kuvia! Taivas on uskomattoman hienon värinen. Ja Rink on upea. Näyttää kuin olisi kasvanut! Ja hyvin orimaisen näköinen. Mahtava nuori mies!

  Mukavaa viikonloppua!
  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, sitä tuntee itsensä aika etuoikeutetuksi kun onnistuu ajoittamaan kameran mukaan tallille näin upean auringonlaskun aikaan! :)

   Rink on ehdottomasti kasvanut nyt ihan lyhyessä ajassa, että sitten tämän vuoden aikana mitä olen sitä ratsastanut. Pari viikkoa sitten se vaikutti tavallista korkeammalta takaosastaan ja jotenkin "kömpelöltä", joten nyt on selkeästi kasvuvaihe päällä ja sen takia Rink onkin nyt saanut levätä. :) Friisit kasvavat jopa 7-8 -vuotiaiksi asti (yleensä n. 6-vuotiaiksi, mutta olen kuullut monesta jotka ovat jatkaneet kasvamista senkin jälkeen). Rink tuntuu kasvaneen eniten leveyttä 4-vuotiskauden aikana mutta nyt sieltä tulee ehkä vähän korkeuttakin! :o (JES, terveisin 173 ;D)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.