6 jan. 2018

2017 - Uusia hevosia, matkustelua ja sairastamista

Vuosi 2017 on ollut hyvä. Ei kuitenkaan ehkä kaikkien aikojen paras, sillä tämä syyskuusta asti jatkunut loputtomalta tuntunut sairastelu on vienyt paljon elämäniloa ja jaksamista, niin henkistä kuin fyysistä. Vuosi toi mukanaan myös paljon kivoja muistoja. Uudelle paikkakunnalle muuton ansiosta työmatkani lyheni päivässä lähes puolella, sain kivoja hevosia ratsastettavakseni ja uusia ystäviä. Olen päässyt reissaamaan melko paljon: Florida, Bahamas, Suomi, Itävalta, Saksa ja Norja.

Vuosikatsausten kirjoittaminen on jo perinteeksi muodostunut tapa. Edellisten vuosien katsaukset löytyvät täältä: 2016, 2015 ja 2014 osa 1/2014 osa 2 (Apua, kylläpä muuten olen vanhentunut kolmessa vuodessa kun vertaa vuoden 2014 kuviin... :D!! Ja näemmä kehittynyt ratsastuksessa. Jes!). Näitä on mielestäni hauska sekä kirjoittaa itse, että lukea muiden blogeista. Löytyykö sinun blogistasi vastaava postaus? Linkitä ihmeessä kommenttikenttään niin käyn lukemassa! :)

Kuvia on tullut otettua vuoden aikana kymmeniä tuhansia ja vaikka kuinka karsin vähintään 75% ottamistani kuvista suoraan roskikseen, on niitä silti tallessa melkoinen määrä. En yleensä julkaise yhdessä postauksessa näin montaa kuvaa vaan pyrin pitämään määrän 10-20 välillä. Koko vuoden kooste ansaitsee kuitenkin hieman suuremman kuvamäärän. :)

Blogin suhteen olen mielestäni onnistunut pitämään yllä kiitettävän postaustahdin. Postauksia tulee keskimäärin 3 viikossa, välillä enemmän tai vähemmän. Tykkään blogin kirjoittamisesta ja kuvaamisesta, päivittäisin mielelläni tätä useamminkin mutta varsinkin kirjoittamiselle on hankala löytää aikaa. Kirjoitan usein vapaapäivinä muutaman postauksen kerralla, joita sitten ajastan sopiviin kohtiin. Tässä on postauksien määrät per kuukausi:
Tammikuu: 11
Helmikuu: 23
Maaliskuu: 13
Huhtikuu: 14
Toukokuu: 16
Kesäkuu: 12
Heinäkuu: 16
Elokuu: 10
Syyskuu: 13
Lokakuu: 9
Marraskuu: 12
Joulukuu: 13

Vuoden top 5-suosituinta postausta:
Kypärä pelasti henkeni - 1394 lukukertaa
Rink hyppäsi uuden ennätyksen - 1311 lukukertaa
Jalostusori!- 1162 lukukertaa
Rink muisti olevansa 4-vuotias ori - 1026 lukukertaa
Saksan tuliaisina jalostusori - Rinkin seikkailu - 892 lukukertaa

TAMMIKUU

Fort Lauderdalen rannalla

Auringonnousu Miamissa

Koulutreenejä

Estevalmennus Maaiken kanssa ja yhteinen ennätys, 90 cm

Neljäs koeratsastus, pv-tamma Ina. Sattumoisin sama talli jossa Mutteri nyt asuu! :)

Tammikuu alkoi aika samannäköisissä merkeissä kuin tämäkin vuosi. Lämmintä, vetistä ja harmaata - ei tietoakaan lumesta. :( Olin aika hurja ja osallistuin Maaiken kanssa kunnon estevalmennukseen, hyppäsimme yhteisen ennätyksemme - 90 cm! Olimme muuttaneet uudelle paikkakunnalle joulukuun lopussa, lähes 60 km päähän edellisestä kodistamme joten jouduin etsimään uuden vuokrahevosen. Sain ilmoitukseeni reilu 20 tarjousta ja aloitin postaussarjan koeratsastuksista, joita kertyi yhteensä viisi (osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5). Sieltä löytyi vuokrahevosiksi 5-vuotias pv-tamma Ina ja 4-vuotias friisiori Rink, josta olette ehkä tainneet kuullakin... ;D Loppukuusta teimme parin viikon unelmareissun Floridaan ja Bahamalle.

HELMIKUU

Raviradalla Rinkin kanssa

Esteitä Maaiken kanssa

Ina

Aivotärähdys

Rinkin kanssa kärryajelulla

Pieni vauvahevonen! :D <3

Rink uudella tallilla

Aloitin helmikuun postaushaasteella Jillan blogista inspiroituneena, tarkoituksena oli siis julkaista yksi postaus päivässä. En tässä kuitenkaan onnistunut, mutta sain sentään kasaan 23 postausta! :) Aloitin virallisesti Inan vuokraamisen ja aluksi meillä sujuikin ihan kivasti. Pääsin myös vihdoin Rinkin selkään ja sovimme omistajan kanssa molemmille sopivasta diilistä. Rinkin treenien tavoitteena oli syksyllä Saksassa järjestettävät 50 päivää kestävät käyttökokeet ja kirjoitin treeniajatuksista blogiin. Pääsin kokeilemaan miltä tuntuu istua Rinkin kärryjen kyydissä. Rink kokeili rodeoratsun uraa ja minä päädyin sairaalan päivystykseen aivotärähdyksen takia. Sainpahan hyvän syyn ostaa uuden kypärän! :D Loppukuusta Rink muutti uudelle tallille maneesin perässä.

MAALISKUU

Ensimmäinen ratsastuskerta uudella tallilla!

Ensimmäinen valmennus!

Toinen valmennus

Rinkin ensimmäinen hyppykerta

Hyvästi tummat hiukset. Tykkäsin tästä välivaiheen väristä tosi paljon, olisin oikeastaan halunnut pitää sen mutta tässäkin näkyi juurikasvu vahvasti.

Itävalta, Bad Gastein

Maaliskuussa pääsimme aloittamaan Rinkin treenaamisen enemmän tosissamme. Ensimmäinen ratsastus sujui hyvin, ja siitä lähtien treenit olivat todella nousujohteisia Rinkin oppiessa koko ajan uutta. Löysimme meille sopivan valmentajan ja ehdimme valmentautumaan maaliskuun aikana kahdesti. Rink pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa irtohyppäämistä ja se selkeästi nautti hommasta! Seuraavilla kerroilla sujuikin jo paremmin. Inan vuokraaminen loppui melko lyhyeen omistajan epärehellisyyden ja outojen tapahtumien vuoksi. Yksityiselämässäni tapahtui myös muutoksia, kyllästyin nimittäin värjäämään vaalean juurikasvun pois joka kolmas viikko ja aloitin matkan kohti omaa, vaaleaa hiusväriä. :D Olimme työpaikan kanssa reissussa Itävallassa, Bad Gasteinissa ja pääsin pitkän tauon jälkeen laskettelemaan. En ollut ennen käynyt Alpeilla, vitsi mitkä näköalat! Lämpöä riitti alhaalla laaksossa noin 20 asteen verran eikä lunta ollut kuin vasta korkealla, joten laskettelu ei ehkä ollut ihan niin nautinnollista pirtelömäisen, raskaan ja liukkaan lumen takia kuin se olisi voinut olla.

HUHTIKUU

Rinkin ensimmäinen kerta ulkokentällä

Tukholman terrori-iskun jälkeen

Suomessa, moikkaamassa Danielaa ja Goldia


Rinkin hyppyennätys - 80 cm!

Maaiken kanssa eivät treenit meinanneet sujua ja oma istuntani tuntui kadonneen kokonaan.

Kevään treenit lähtivät hyvin käyntiin. Rinkin edistyminen jatkui hienosti! Korkkasimme Rinkin kanssa myös ulkokentän ja ihmettelimme mörköjä. Huhtikuun alussa Tukholmassa tapahtui järkyttävä terrori-isku, mikä järkytti myös itseäni erittäin pahasti enkä voinut uskoa onneani, olin nimittäin lähtenyt samana aamuna Suomeen. Edelleen meinaa alkaa itkettämään lukiessani omaa postaustani ja miettiessäni surun murtamaa tunnelmaa tapahtumapaikalla. :( Suomessa ollessani kävin Hevoset-messuilla sekä Danielan ja Goldin luona. Rinkin kanssa aloimme hiomaan laukannostoja. Rink jatkoi hyppytreenejä ja hyppäsi oman ennätyksensä, 80 cm! Treenailtiin Maaiken kanssa koulua ja tunsin kadottaneeni otteen ratsastamiseen kokonaan, oma istuntani tuntui ja näytti järkyttävän huonolta.

TOUKOKUU

Rinkin rakas ämpäri


Rink hieman liioitteli irtohypytyksessä :D

Maaiken kanssa koulukisoissa


Suosikkikuvani Rinkistä

PRE-ruuna Senador 

Oma toukokuuni meni työasioita stressatessa, deadlineja vastaan taistellen ja unettomuudesta kärsiessä.Hevosjutut onneksi sujuivat paremmin kuin hyvin! Nuoren kanssa tietysti vaihtelevasti, mutta valmentajani muistutti hyvin sanomalla huonojen päivien kertovan edistymisestä. Se, mikä nyt tuntuu huonolta olisi aiemmin ollut hyvä. Osallistuin Maaiken kanssa melko vähäisellä treenillä aluekoulukisoihin, ratsastimme Helppo B-luokan (LB:2) ja suoritus meni paljon paremmin mitä olin odottanut. Niin hyvin, että sijoituimme 63,833 % tuloksella sijalle 6/21 ja saimme kotiiviemisiksi valkoisen ruusukkeen. <3 Aloin liikuttamaan Rinkin kanssa samalla tallilla asuvan ystäväni PRE-ruunaa Senadoria.

KESÄKUUKesäkuussa ei tapahtunut mitään kovin erikoista. Viimeinen työkuukausi ennen kesälomaa, ja se näkyi ja tuntui! Rinkin treenit olivat melkoista vuoristorataa, yhtenä päivänä meni huonosti ja sitten taas hyvin. Pääsin ratsastamaan Maaikella hieman useammin. Loppukuusta se sai hiertymän uudesta satulavyöstään ja seuraavat viikot menimmekin ilman satulaa. Rink alkoi yskimään ja sai lomaa treeneistä parin viikon ajan. Onneksi ei ollut kyse mistään vakavasta, ja pian se oli taas iskussa.

HEINÄKUU

Onnistunut valmennus!

Rink hyppäsi ensimmäisen kerran ratsastajan kanssa

Maastossa kaverin kanssa

Onnistuneita itsenäisiä treenejä

Suomessa

Photoshoot Aadan ja Macon kanssa

Behind the scenes

Road trip Norjaan oli yksi kesäloman kohokohdista. Tässä Preikestolenilla!


Kuun alussa tapahtui "läpimurto" Rinkin kanssa, se kantoi itsensä rehellisesti ensimmäisen kerran harjoitusravissa erään onnistuneen valmennuksen aikana! Toki se jaksoi vain lyhyitä pätkiä kerrallaan, mutta fiilis oli todella WOW! Heinäkuu oli kokeellisten kampausten aikaa ja hetken Rink kulki makkaratukalla, mikä sai aikaan paljon ihmettelyä niin Instagramissa kuin täällä blogissakin. :D Rink pääsi hyppäämään ratsastajan kanssa ensimmäistä kertaa elämässään ja yhteensä hyppykertoja tuli ehkä viitisen kappaletta ennen Saksaan lähtöä. Oman valmentajamme lomaillessa päädyin kokeilemaan erään toisen valmentajan tuntia, hieman kehnolla menestyksellä. Opin, ettei vieraissa käyminen aina kannata. Tein ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen :D) ääniraidallisen ratsastusvideon eräältä onnistuneelta ratsastuskerralta. Maaikella jatkettiin ilman satulaa ratsastamista, ja yllyin jopa hurjapään tasolle hypätessäni pienen kavaletin ilman satulaa (meinasin tippua). Ja heinä-elokuussa oli vihdoin neljän viikon kesäloman aika! Kävimme loman aikana Suomessa ja Norjassa, ja sain myös luokseni vieraaksi Danielan ja Petran, joiden kanssa kuvasimme videopostauksen. Petra otti upeita kuvia Rinkistä ja Maaikesta!

ELOKUU


Viimeisiä ratsastuksia ennen reissua

Senadorin kanssa valmennuksessa

Friisien keuring-tapahtumassa

Maaiken kanssa pellolla, hyppäsimme hurjapäinä maastoesteitä!

Göteborgissa ratsastuksen EM-kisoissa

Rink osallistui omistajansa kanssa valjakkoajovalmennukseen jota pääsin seuraamaan sivusta kameran kanssa. Kokeilin ratsastaa kannusten kanssa eikä Rink reagoinut niihin oikeastaan mitenkään. Tämä oli ihan yhden kerran juttu, testasimme niitä varmuuden vuoksi sillä aavistimme ratsastajien luultavasti käyttävän niitä Saksassa. Teimme pienen road tripin muutaman tunnin päähän katsomaan friisinäyttelyitä. Rink lähti Saksaan elokuun lopussa ja matka sujui hyvin. Itse en päässyt mukaan, sillä olin samaan aikaan Göteborgissa katsomassa ratsastuksen EM-kilpailuja. Meillä oli ihan huippu reissu ystäväni kanssa ja kuvasimme sieltä videopostauksen.

SYYSKUU


Sateessa ratsastaminen EI ole fiksua pienessä flunssassa. Siitä saattaa tulla isompi flunssa.

Loppukuun kuvat näyttävätkin sitten tältä. :(

Valmentajani entisen asiakkaan hevonen kaipasi liikuttajaa, ja näin tutustuin Mutteriin. Mutteri yllätti erinomaisella ratsastettavuudellaan eikä ihme, valmentajani on ratsuttanut sen. Mutteri on ollut todella vähäisellä liikunnalla viimeisimmän vuoden, joten jouduin aloittamaan sen kanssa oikeastaan alusta. Treenit sen kanssa lähtivät kuitenkin hyvin liikkeelle ja tykästyin Mutteriin nopeasti. Syyskuussa kuitenkin sairastuin ikiflunssaani, joka on jatkunut oikeastaan tähän päivään asti, yhtä tervettä kuukautta lukuunottamatta. Mutterin kanssa meillä oli ensimmäinen valmennus syyskuun loppupuolella!

LOKAKUU

Kuukausi korkattiin puolikuntoisena koulurataharjoituksissa. Helppo B (LB:2) ja tuloksena loistavat 61,5%!

Pääsin kokeilemaan ystäväni jättiläishevosta, estehevonen Q (i. Quite Easy)!

Mutteri parani paranemistaan <3

Lokakuun kohokohta oli matka Saksaan katsomaan Rinkin loppukokeita! Tässä maastoesteradalla.

Valjakkoajokoe

Ja kotiinviemisinä meillä oli jalostusori! <3

Alkukuusta "jouduin" Mutterin kanssa osallistumaan kouluratsastuksen harjoituskilpailuihin päivän varoitusajalla. Olisin halunnut perua koko homman sillä treenimme eivät todellakaan olleet säännöllisiä syyskuussa sairastamiseni vuoksi. Olisin kuitenkin joutunut maksamaan koko summan, joten omistajan rohkaisemana lähdimme kokeilemaan. Ja vähäisistä treeneistä, lyhyestä ajasta yhdessä ja Mutterin huonosta kunnosta huolimatta keräsimme kasaan todella tiukalta tuomarilta 61,5%! Pääsin kokeilemaan ystäväni uutta hevosta, isoja esteluokkia kilpaillutta Q:ta. Sain muuten tietää SIHS:ssä, että Q on ollut itse Peder Fredricsonilla kisattavana. :D Lokakuun puolen välin paikkeilla lähdimme road tripille kohti Saksaa ja Rinkin loppukokeita. Apua sitä jännitystä! Loppu hyvin kaikki hyvin, Rink hyväksyttiin FPZV:n kantakirjaan jalostusoriksi hyvillä pisteillä. <3

MARRASKUU

Rink on esittänyt koko syksyn parhaita puoliaan

Marraskuun viimeiset värit

Epäsopivan satulan kanssa ei kummallakaan ole hyvä olo...

Rink oli hieno valmennuksessa!

Mutterin oma satula sopikin sille pienen muokkaamisen jälkeen, ja näin alkoivat treenit taas sujumaan.


Ensimmäinen ratsastus Rinkin kotiinpaluun jälkeen oli aivan mahtava kokemus. Millainen poweri siinä olikaan, ja wau miten paljon sen laukka oli parantunut! Meno muistutti ajoittain ruutitynnyriä, mikä tuntui lähinnä positiiviselta asialta. Ensimmäinen kouluvalmennus tapahtui iltaruuhkassa vieraan valmentajan tuntia kokeillessa, meni ihan ok:sti mutta en ollut tähän(kään) valmentajaan tyytyväinen vaan palasin nöyränä oman valmentajan tunneille. ;) Mutterin kanssa ilmestyi satulaongelmia ja meillä oli kokeilussa muutama eri malli Amerigolta, mikään ei kuitenkaan miellyttänyt vaan päin vastoin, Mutteri muuttui haluttomaksi eivätkä satulat sopineet minullekaan. Oma valmentajamme tuli taas käymään, ratkoimme hieman "ongelmia" Rinkin kanssa ja otimme askeleen taaksepäin. Mutterin luona kävi taas uusi satulaseppä, joka muokkasi hieman Mutterin omaa satulaa ja sen jälkeen ratsastus alkoi taas sujumaan. Loppukuusta sairastuin TAAS!! :(

JOULUKUU

Therese Nilshagen - Dante Weltino OLD

Peder Fredricson - H&M All In

Mutterin kanssa kouluvalmennuksessa

Danielan Goldiponia ratsastamassa!


Vaikea uskoa Rinkin oikeasti olevan näin iso nykyään!

Vuoden viimeinen ratsastus

Joulukuu alkoi flunssaisena SIHS:ssä valokuvaajana töissä ollessa. Tämä flunssa pysyi kuitenkin koko ajan pelkkänä yskänä, ja kävin joulukuussa keuhkospesialistilla joka epäili minulla olevan astma. Sen lisäksi sain korkeat arvot allergiatesteissä. Yli 0,1 arvo kertoo allergiasta ja viisi on jo korkea. Mulla oli koivu 45 ja timotei 25... Olin terve joulun välipäivän kun sitten uutena vuotena iski taas jokin. Huoh! Sain uudet, voimakkaammat astmalääkkeet ja syksyllä aloitamme luultavasti siedätyshoidon allergioita varten. Mutteri oli hieno valmennuksessa joulukuun alussa. SIHS:stä kertyi melkoinen kuvasaalis ja edelleen on "muutama" kuva jäljellä muokattavana... :) No, eipä niillä mikään kiire ole, omaksi ilokseni muokkaan loppuja. Perjantain valmiit kuvat löydät täältä! Ehdimme Rinkin kanssa vielä yhteen valmennukseen ennen joululomaa ja muuttoa uudelle tallille. Joulun ajan olimme Suomessa vanhempieni luona, ja ehdin käydä moikkaamassa Danielaa ja Goldia! Rinkin muutto sujui hyvin, ja nyt meillä on mahdollisuus treenata upeissa puitteissa paljon vaihtelevammin kuin vanhalla tallilla! :) Vanhalta tallilta puuttuivat kokonaan ratsastuskenttä, maastot ja mahdollisuus ajamiseen, sen lisäksi ovat puitteet valokuvaamista varten aika paljon upeammat uudella tallilla... ;)


2018

En vielä oikein tiedä mitä odottaa tältä tulevalta vuodelta. Loppuvuosi 2017 meni puoliksi sumussa sairastelujen takia, ja tuntuu jotenkin oudolta, että nyt on taas uusi vuosi. Hirveästi pitäisi olla suunnitelmaa ja ajatuksia, mutta mulla ei rehellisesti sanottuna pahemmin ole niitä. Jotkin asiat ovat kuitenkin selvillä: ensi viikolla lähden Hollantiin yhdessä Maaiken omistajan kanssa katsomaan Friesian Proms-tapahtumaa, jossa on esillä KFPS:n upeimmat jalostusoriit. Tästä ehkä voi jo jotain päätellä, mutta kai sen voi myös sanoa ääneen, että Maaikelle on varsasuunnitelmia. :) <3

Meillä on ollut koirasuunnitelmia jo useamman vuoden ajan, ja nyt päätimme vihdoin toteuttaa tämän haaveen. Olen ollut yhteyksissä muutamaan kasvattajaan, ja mikäli kaikki menee hyvin tulee meille kesään mennessä koiravauva. <3

Hevosten suhteen en oikein osaa sanoa mitään. Jatkan treenejä Mutterin ja Rinkin kanssa, myös Maaikea satunnaisesti ratsastaen. Mutterilla olisi tarkoitus kilpailla kouluratsastuksessa tällä tulevalla kaudella, mutta kaikki riippuu siitä miten hyvin treenit menevät, sopiiko satula myös jatkossa, pysyykö Mutteri terveenä ja niin edelleen. Tavoitteena on kuitenkin päästä starttaamaan keväällä HeA-luokissa. Rinkillä en usko kisaavani ainakaan tänä vuotena, se on vielä ratsastuksellisesti loppujen lopuksi melko raaka ja tarvitsee ainakin laukassa vielä paljon enemmän voimaa ja tasapainoa. Jatkamme treenejä, nyt meillä on uuden tallin myötä mahdollisuus treenata paljon vaihtelevammin - kasvattaa kuntoa maastossa, ajaa vaunuilla, ratsastaa ulkokentällä jne. Maaikella en tule kilpailemaan luultavasti enää koskaan ja olen kiitollinen saatuani mahdollisuuden viime ja toissa vuonna! :) Sen luokse on pitkä matka (noin 120 km menopaluu), mutta jatkan kyllä sillä ratsastamista noin 1-3 kertaa kuukaudessa ja/tai tarpeen mukaan.

Siviilielämä jatkuu normaaliin tapaan, eli liikaa töitä ja stressiä. :D Huh, välillä tekisi mieli painaa stop-nappia ja muuttaa jotain, mutta toisaalta olen erinomaisen tyytyväinen nykyiseen työpaikkaani enkä rehellisesti sanottuna voi löytää toista työpaikkaa yhtä hyvillä eduilla ja vapaalla työajalla. Jatketaan siis valittamista. ;) Matkustuskuume on kova ja tekisi mieli lähteä maaliskuussa johonkin, mutta saimme kutsun Floridaan häihin toukokuussa ja jos meillä on mahdollisuus lähteä sinne, niin todellakin lähdemme. Riippuu milloin koiranpentu tulee. <3

Olkoon vuosi 2018 aivan loistava!

10 kommentarer:

 1. On ollut kiva seurata teidän vuotta ja Rinkin kehittymistä :)

  ps. Tuo Therese Nilshagenin kuva joulukuulta on aivan mielettömän hieno! :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva kun olet ollut mukana seuraamassa meitä! :)

   Radera
 2. Mikä vuosi! Paljon on tapahtunut aivan upeita asioita, ja vaikka sairastelusi onkin todella ikävää, on sinulla ollut hieno vuosi. Kooste palautti mieleen kohokohdat. Kiitos Rosita kun olet jaksanut kirjoittaa niin ahkerasti ja olet jakanut vuotesi kanssamme! Puhumattakaan loistavista kuvista, joilla hemmottelet lukijoitasi! Suurkiitos! 😊

  Ja hienoja asioita myös luvassa tälle vuodelle! Aivan ihanaa että Maaikelle suunnitellaan varsaa! 😍 Ja teille on tulossa koiranpentu - iloisia hetkiä luvassa kasapäin. 🐕 Toivottavasti osuu aikataulullisesti niin että pääsisitte osallistumaan häihin Floridassa.

  Aurinkoista alkanutta vuotta! Erityisesti toivon että niin sinä kuin läheisesi (ihmiset ja eläimet) saisitte olla terveitä.

  Vuodenvaihteessa minulla oli vähän samantapaiset fiilikset - joko ollaan tässä? Ja mitä odotan/toivon/tavoittelen vuodelta 2018? Tein hyvän ystäväni (hänkin ratsastaa tietysti, ja ammatiltaan psykologi) ohjeilla "tilinpäätöksen" vuodesta 2017. Ja olen iloinen, että tein. Oli hyvä pysähtyä miettimään mitä vuoteeni mahtui, mistä kaikesta voin olla kiitollinen, mitä kaikkea hyvää elämässäni on ja miten voin varmistua siitä, että vuodesta 2018 tulee entistä parempi vuosi. Hevosten kanssa paljon hyviä hetkiä, siinä on oikein hyvä lähtökohta onnelliselle vuodelle 2018. 😊

  Hymyilevin terveisin,
  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iso kiitos sinulle Maarit kun olet ollut mukana lukemassa blogiani, ja erityiskiitos kaikista kannustavista ja pitkistä kommenteista mitä olet jättänyt! :) Niitä on ilo lukea ja niihin on mukava vastata.

   Hyviä vinkkejä olet saanut ystävältäsi, vuoden yhteensummaaminen on kyllä hyvä juttu. Ja kiitos, toivon myös sinulle ihanaa vuotta 2018!

   Radera
 3. Kiva postaus taas! Minkä rotuista koiraa olette ajatelleet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Valitsimme "meidän" roduksemme jo monta vuotta sitten japaninpystykorvan, sellainen siis toiveissa mikäli oikea pentu löytyy. Mä olen itse asiassa tähän rotuun päätynyt jo melkein kymmenen vuotta sitten! En malta odottaa. <3

   Radera
 4. Huippuhyvä koostepostaus, etenkin mulle kun löysin sun blogin vasta syyskuussa. :) Vähän jäljessä tulee mutta kaikkea parasta sinule ja hevosille tälle vuodelle. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit! :) Kiitos kun olet seurannut meitä, ihanaa vuotta 2018 myös sinulle!

   Radera
 5. Hey again! A little bit late but happy New Year and greetings from Canada!
  With a (very) big help from my Finnish friend I was able to understand your text completely. What an amazing year you’ve had although it’s unfortunate to hear that you have been sick. :( I hope that 2018 you’ll feel better.
  I started my year happily: I rented a horse for the very first time in my life. His owner who is also my friend isn’t very sure about her future with horses because she got that one diagnosis and it’s not a good one. :/ So I’ll ride her horse, Whip, three times a week but she has been talking about maybe selling Whip and I’m at the top of the list of people she wants to sell him. I kind of feel bad for benefiting her bad luck but on the other hand everytime I bring that up she says that she has been thinking about selling him even before the diagnosis and she’s happy to sell her horse to someone who’s always wanted a horse and will treat him well...
  Yeah that was a serious update about my life for you but I like to talk and apparently write as well. :D
  Again give Rink a big hug from me,
  Janet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Janet, nice to hear from you! And wow this wasn't the shortest post to translate, give a big thankyou to your friend! :)

   Thanks, I'm really hoping to get healthy again... Now I'm somewhat better but I've gotten so used to being sick that I'm just waiting when the next flu is going to hit me. Which isn't typical to me, last time I was sick was many many years ago. I think it has lot to do with stress that I've unfortunately had a lot during 2017. :/

   I'm so sorry to hear about your friend. I hope she will get better! But if you buy her horse, atleast she always knows where he is and can come to see him. :)

   Thank you for leaving a comment, wish you a happy 2018 and all the best!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.