29 apr. 2018

Kakkosesta seiskaan


Onneksi meillä oli valmennus keskiviikkona! Meidän oli tarkoitus startata perjantain rataharjoituksissa HeA, mutta totesimme yhteistuumin valmentajan kanssa ettei Mutteri ole vielä valmis sille tasolle. Teknisesti se suorittaa hienosti kaikki vaadittavat asiat, mutta voima ei valitettavasti vielä riitä radalle asti. Harjoittelimme valmennuksessa vastalaukkatehtävää, jossa vaihdetaan laukassa suuntaa lyhyen sivun keskeltä ja tehdään vastalaukkakaari keskiympyrän kohdalla. Mutterilla ei yksinkertaisesti riitä voima kokoamaan tarpeeksi, jotta tuo kuvio onnistuisi tasapainoisesti. Oli siis fiksumpaa tehdä "tason lasku" takaisin ja vaalia sekä minun että Mutterin itsetuntoa ratsastamalla helppo B.

Kotona kilpaileminen on Mutterin mielelle aika kamalaa - olihan nyt aivan hirveää, kun kakkakottikärryt eivät olleet paikallaan maneesin nurkassa ja keskellä maneesia oli, hui, valkoinen aita, kukkaruukku ja kaksi ihmistä pöydän ääressä! Vähemmästäkin saattaa hevonen järkyttyä. ;) 

Kuvakaappauksia viikon takaisesta

Lähdin radalle siis melko jännittyneellä hevosella. Suoritus alkoi kuitenkin yllättävän mukavasti ja tasaisesti, mutta pikku hiljaa sitä mahalaskua alkoi näkymään... ;)

1. (AXC) Sisään ratsastus, pysähdys ja tervehdys: 7
2. (CMR) Oikea kierros, 10 m voltti: 6.5, aseta oikealle (Mutteri jännitti tuomaria enkä saanut sitä läpi ja asettumaan oikein voltissa.)
3. (RBPL) Puoliympyrä 10 m: 6.5, muista asettaa
4. (LXI) Harjoitusravia keskilävistäjällä: 7
5. (ISEV) Puoliympyrä 10 m: 7
6. (VKAFP) 10 m voltti: 6.5, muista ratsastaa kulma (Tässä oli se kulma josta puuttui standardina yleensä oleva kakkakottikärry, minkä seurauksena Mutteri jännittyi ja hieman kiemurteli.)
7. (PHC) Keskiravi: 6, älä maiskuta, muuten oikein ajateltu. aseta oikealle kulmassa (En tiedä mikä mielenhäiriö mulle kävi kun maiskutin, huoh. :D Kulmassa en saanut asetusta läpi kun herra taas kyttäsi.)
8. (CMS) Keskikäynti: 2, vessatauko, tottelematon (Jepjep, Mutteri pysähtyi hätäkakalle enkä saanut sitä liikkeelle. Noloa...)
9. (SXP) Keskikäynti, muodon pidennys: 6, pidennä kaulaa enemmän alussa
10. (PFAKV) Keskikäyntiä ja siirtyminen raviin: 5.5, jännittyy kulmassa (Mitä mörköjä se siellä kulmassa taas näki, en tiedä, makkarana mentiin.)
11. (VMCH) Keskiravi: 7, oikein ajateltu (Meidän ensimmäinen seiska keskiravista ikinä!! Jess!!)
12. (HSE) Laukannosto: 6, nosto kahdella uralla, sitten ok
13. (EVKAF) 15 m laukkavoltti: 6, painuu muodossa (Tässä vaiheessa aloin tuntemaan Mutterin hieman väsyvän.)
14. (FXH) Laukka-ravi-laukka-siirtymiset: 6.5
15. (HCMRB) Harjoituslaukkaa: 6, aseta oikealle (Ja taas sitä tuomarin pakoilua.)
16. (BPFAK) 15 m laukkavoltti: 4, rikko (Laukkavoltti onnistui hyvin ja tästä sain myös suullisen kommentin, mutta voltin jälkeen Mutteri rikkoi väsymisen takia harmillisesti raville.)
17. (KXM) Laukka-ravi-laukka-siirtymiset: 6
18. (MCHP) Keskilaukka: 6.5, oikein ajateltu
19. (P) Siirtyminen harjoitusraviin: 6
20. (PFAX) Ratsastus keskihalkaisijalle: 6, keskihalkaisijan sivuun (Bravuurini epäonnistui, nyyh.)
21. (X) Pysähdys, tervehdys: 5.5, vino pysähdys (Harmi!!)

Radan jälkeen sain suullisen palautteen tuomarilta. Kuten itsekin tunsin, oli rata myös hänen mielestään sekä hyvä että huono. Paljon hyvää: Mutterilla on hänen mielestään kivat liikkeet, rentoutuessaan se liikkuu kivasti ja rutiinilla siitä tulee varmasti hyvä. Sitten oli nämä asiat mitkä eivät tulleet mitenkään yllätyksenä, että jännittyessä se on hieman rauhaton suusta, ei taivu kunnolla oikeaan kierrokseen ja on jännityksen/säikkymisen vuoksi hieman epätasainen pitkin rataa. 

Pisteet olivat kuitenkin melko tasaisesti 6-7 paikkeilla muutamaa epäonnistunutta arvostelukohtaa lukuunottamatta (2 käynnistä + 4 rikon vuoksi). Olen erityisen iloinen tuosta keskiravi-seiskasta, se kun on Mutterille melko vaikeaa! Mutteri oli jännittynyt ja väsyi radalla, joten olen ihan tyytyväinen meidän 59,76% tulokseen (Tuomari ei arvostellut alaosiota/yleisilmettä kun kertoi ne asiat suullisesti, joten laskin pisteet vähentäen ne arvostelukohdat kokonaispistemäärästä.). Jälkiviisaana olisin voinut verkata vähemmän ja ratsastaa paremmin, mutta harjoitteluvaiheessahan me vielä olemme ja näistä epäonnistumisista oppii aina todella paljon. :) Pää pystyyn ja kohti uusia epäonnistumisia! ;)

Meidän oli tarkoitus kilpailla naapurikunnassa aluekisoissa nyt tiistaina, mutta koska heti lauantaina on tiedossa aluejoukkuekisat jossa olemme mukana edustamassa ratsastusseuraa, päätin perua ilmoittautumisen tiistain kisoihin jotta Mutteri ei turhaan rasitu liikaa. Tämä kilpaileminen on kuitenkin meille molemmille ihan uutta ja paras ottaa vähän rauhassa nyt tässä vaiheessa. Satsataan täysillä sitten niihin joukkuekisoihin! :)

2 kommentarer:

  1. Haha, muistan omat toiset kisani piiiitkän kisatauon jälkeen. Olin siis pienenä kilpaillut ratsastuskoululla, sitten opiskeluajan ratsastellut satunnaisesti ja kolme vuotta sitten ostin oman hevosen. Reilun puolen vuoden päästä siitä ilmoittauduin ekoihin kisoihin, jotka meni odotusten vastaisesti erittäin hyvin. Siitä sitten innostuneena ilmoittauduin astetta isompiin karkeloihin. Olin oikein houkutellut flunssaisen mieheni katsomaan ja kuvaamaan ja noloahan se sitten oli, kun heti tervehdyksen jälkeen hevonen vähän kompastui, multa tippui raippa, jota hevoseni säikähti, josta seurasi muutama vauhdikas sivuaskel, jonka seurauksena meikä tippui maahan... Toki hevoseni piti vielä kiertää mameesi pari kertaa pukkilaukkaa eikä edes voinut heti antaa ottaa kiinni. =D
    Juu oli siinäkin sitten kokemus. Ja tähän verrattuna teillähän meni melko hyvin. =D
    Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha voi ei! :D Toivottavasti on mennyt sen jälkeen paremmin! :D

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.