14 apr. 2018

Rink valmennuksessa


Rink pääsi vihdoin valmennukseen ensimmäistä kertaa tänä vuonna!

Sehän on ollut nyt "käynnissä" helmikuun alusta asti, jolloin helmikuu meni oikeastaan treenien kannalta kokonaan ohi satulan jäätyä pieneksi. Vasta maaliskuusta päästiin treenaamaan kunnolla satulasepän käynnin jälkeen, mutta nyt olemme takaisin iskussa ja myös säännöllinen kouluvalmennuksissa käyminen on taas ajankohtaista.

Täällä Ruotsissa muuten hyväksyttiin vihdoin ratsastus osaksi työnantajien tarjoamaan "friskvårdsbidrag"-etua (vastaa suomalaisia liikuntaseteleitä), jolloin työntekijällä on mahdollisuus saada 5000 kruunuun asti verotonta liikuntaetua (työnantaja päättää edun olemassaolon ja suuruuden). Meillä on käytössä tuo koko 5000 kruunua (noin 500 €), joten ilmaisia kouluvalmennuksia on tiedossa ainakin muutamaksi kuukaudeksi per vuosi. Ihan mahtavaa!

Kuvista kiitos Rinkin omistajalle!


Tämä ensimmäinen valmennus sujui aika pitkälti jutellessa, tulevia treenejä suunnitellessa ja ongelmia ratkoessa (tai niitä pohtiessa). Rink oli hieman jännittynyt ja hitaamman oloinen kuin se oli hetkeen ollut, mutta valmentajamme mielestä tämä oli ihan ymmärrettävä reaktio. Rink ei ole joutunut valmentajan kurin alle neljään kuukauteen, joten ei ihme jos hieman jännitti (= ratsastaja stressasi). ;)


Maneesissa meneminen on mitä ilmeisimmin Rinkille hieman klaustrofobista, tämä oli ainakin valmentajamme teoria ja se käy kyllä järkeen. Rink on hieman hitaampi maneesissa ja sen on vaikeampi mennä kulmiin kuin ulkona kentällä, vaikka kenttä onkin pienempi. Maneesissa liikkuminen tuntuu ahtaammalta ja rajoittuneemmalta. Tämä maneesi on kuitenkin muutaman metrin entisen tallin maneesia kapeampi, joten sekin tietysti vaikuttaa.

Ohjeeksi sain ratsastaa sekä kentällä että maneesissa samalla idealla: teen lyhyet sivut "omiin" kohtiin, eli katkaisen pitkän sivun joka kerta eri kohdasta jotta Rink ei ennakoi kulmia, pysyy kuulolla ja oppii odottamaan.Rink teki tämän valmennuksen aikana elämänsä parhaan laukannoston oikeaan kierrokseen. Se hypähti isosti ja terävästi laukkaan, aivan mahtavalla voimalla. Harmi ettei saatu kuvaa/videota siitä. :) Tätä hyvää laukannostoa edelsi muutama paljon heikompi ja sain huutia siitä, että lähdin keinumaan yläkropalla laukannostoon jos Rink ei heti nostanut laukkaa. Neuvot menivät onneksi perille kun kerran saimme aikaiseksi jopa valmentajan huutamaan "JÄTTEFIN!". :DMitä tästä sitten jäi käteen?

- Vaihtelevia ratsastusmaisemia
- Rinkin tulee liikkua sinne minne ratsastaja haluaa
- Katkaistaan maneesi/kenttä eri kohdista jotta Rink ei ennakoi kulmia (tai niiden oikomista),
- Laukannostoissa ei saa rynniä vaan Rinkin tulee tarvittaessa olla valmis siirtymään käyntiin

Ja treenit jatkuvat! <3 Kohta 5-vuotiaan friisiorin kanssa. Miten aika rientää näin nopeasti?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.