21 feb. 2015

Maneesiympyrät

Virnuilin, hymyilin ja naureskelin itsekseni koko eilisen ratsastuksen ajan kuin hullu. Syy? Oli aika korkata maneesiratsastus kahden kuukauden köpöttelyn jälkeen! Olin niin fiiliksissä. Laitoin lempparilistan Spotifystä soimaan kaijuttimiin ja vaan nautin menosta. Ei tää vielä kunnon treeniä ollut, mutta jotain siihen suuntaan. Ainakin jotain täysin erilaista kuin käveleminen maastossa.

Jo kuntoon laittaessa olin ihan innoissani tulevasta ja juteltiin yhden hevosen omistajan kanssa vähän tästä ihanan kamalasta harrastuksesta. Miten ihanaa se on, kun hevonen on kunnossa mutta samalla koko ajan meinaa olla pelko persiissä millon sille kaakille sattuu jotain. Joillakin pysyy hyvä tuuri matkassa koko hevosen omistajuuden ajan ja toisille sattuu joka ikinen takaisku ja vaiva.
 Kuvat syksyltä

Aloitin kävelemällä reilu 10 min maasta käsin ja sitten toiset 10 min selästä. Heti kun nousin satulaan Viking innostui ihan mielettömästi ja käveli todella reippaasti. Se on niin ihana hevonen kun siitä huomaa selkeästi sen nauttivan työskentelystä! Keräilin ohjat jossain vaiheesa ja tehtiin ensin käynnissä vähän töitä. Pääty-ympyrä asetuksineen, pysähdyksiä pitkällä sivulla ja loivaa kiemurauraa jossa kunnon suoristus ja kulmissa hevonen pohkeen ympäri.

Näiden jälkeen annoin kävellä muutaman minuutin pitkällä ohjalla ja sitten aloitettiin ravihommat. Otin ravia ihan vaan 30 sek - 1 min kerralla ja sitten kävelyä pitkin ohjin muutama kierros. Ihan vaan kevyttä ravia ja hevonen suht pitkässä ja matalassa muodossa kuitenkin niin, että selkälihakset tekivät töitä. Viking oli heti juonessa mukana ja oli hyvin mielissään kun sai liikkua reippaassa ravissa tuntumalla. Ravailtiin ihan vaan maneesia ympäri, ympyrällä ja muutama kahdeksikko. Viking oli niin hitsin hienona! Koitin keskittyä myös siihen omaan ratsastukseen, ihan kivalta tuntui mm. pari pätkää harjoitusravia näin tauon jälkeen. :D Onneksi olen treenannut kunnolla vatsalihaksia punttiksella niin eivät olleet täysin ruostuneet mutta ainahan lihasten käyttö itse ratsastuksessa on erilaista.

Laukattiin myös muutama pätkä molempiin kierroksiin, ensin kevyessä istunnassa eteen alas muodossa maneesin ympäri ja sen jälkeen asiaan kuuluva käyntipaussi. Tämän jälkeen muutama kierros pääty-ympyrällä molempiin suuntiin ja taas tietysti kävelyt välissä. Viking oli aivan tohkeissaan laukkaamisesta ja vaan odotti pienintä vihjettä syöksähtäkseen eteenpäin. En voinut tehdä muuta kuin nauraa sille, söpö! :D Laukan jälkeen otin ihan lyhyeksi hetkeksi Vikingin lyhyempään ja korkeampaan muotoon ja istuin alas harjoitusravissa molempiin kierroksiin tyyliin pari pääty-ympyrää. Siihen oli hyvä lopettaa, sekä hevonen että kuski super tyytyväisiä! <3

Tän alla olevan biisin tahtiin oli aika kiva laukkailla. Suosittelen kokeilemaan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.