6 feb. 2015

Scubadiving - Paradise Divers, Tenerife

En av höjdpunkterna på semestern var att dyka. Det var andra gången för mig och jag är helt förälskad i det! Det känns så overkligt både före och efter att tänka att man faktiskt är där under vattnet, kan andas och ser så otroligt vackra saker. Men när man är där nere så känns det plötsligt väldigt naturligt. Förra gången dök vi på Korfu, det var väl helt okej men den här gången var ännu bättre.

Vi bokade dykningen hos Paradise Divers i Callao Salvaje. Lördag morgon kl 9 satt vi där i klassrummet och lyssnade på teorin. Vi fick lära oss väldigt bra teoretiskt hur allt går till och sen fick vi testa allt i poolen. Jag hade ju dykt förut då på Korfu, men det var bara en kvarts övergång och sen direkt i havet - om något skulle gått fel hade jag inte vetat vad jag ska göra! Men nu fick vi göra alla övningarna under vattnet och instruktörerna såg till att vi också kunde allt.

Yksi lomamme kohokohdista oli sukeltaminen. Se oli mun toinen kerta ja olen ihan rakastunut! Tuntuu ihan uskomattomalta ajatella sekä ennen että jälkeen, että sitä oikeasti on veden alla, voi hengittää ja näkee niin kauniita asioita. Mutta sitten kun on siellä pinnan alla niin se tuntuu oikeastaan aika luonnolliselta. Viime kerralla sukellettiin Korfulla ja se oli ihan ok, mutta tää kerta oli vielä parempi.

Varattiin sukellus Paradise Divers-yritykseltä joka sijaitsee Callao Salvajessa. Lauantaiaamuna klo 9 istuttiin luokkahuoneessa ja kuuntelimme teoriaa. Saatiin tosi hyvät teoreettiset taidot miten kaikki tapahtuu ja sitten päästiin kokeilemaan altaaseen. Tosiaan olen sukeltanut Korfulla, mutta siellä käytiin kaikki läpi vartissa ja sen jälkeen mentiin suoraan mereen - jos jokin olisi mennyt vikaan en olisi tiennyt mitä tehdä! Nyt saimme tehdä kaikki harjoitukset ensin pinnan alla turvallisessa allasympäristössä ja ohjaajat pitivät huolen siitä, etä osasimme kaiken.Först fick vi bara andas under vattnet genom regulatorn och sen simmade vi lite runt så att vi kände oss bekväma. Sedan gjorde vi olika övningar (allt detta under ytan): fylla och tömma luften i västen, ta av regulatorn, andas ut, sätta den tillbaka i munnen och tömma ur vattnet och sen skulle vi fylla masken med vatten och tömma den. Övningarna krävde lite nerver och koncentration men de var ändå lätta.

Ensin harjoiteltiin ihan vain veden alla hengittämistä regulaattorin kautta ja uimme vähän ympäri niin että tunsimme itsemme mukavaksi. Sitten teimme erilaisia harjoituksia (pinnan alla): täytimme ja tyhjensimme ilmaa liiviin, otimme regulaattorin pois, piti hengittää ulos, laittaa regulaattori takaisin suuhun ja tyhjentää siitä vedet pois ja sitten täytimme maskin vedellä ja tyhjensimme sen. Harjoitukset vaativat vähän hermoja ja keskittymistä mutta olivat kuitenkin helppoja.


Här fyller jag min väst med luft för att jag ska lättare simma nära ytan.

Tässä painan ilmaa liiveihini jotta voin uida helposti lähempänä pintaa.


Här tar jag ut regulatorn från min mun, andas ut lite bubblor, sen lutar jag lite till höger och fångar upp den med min arm och sätter regulatorn tillbaka till munnen, trycker på en knapp så att vattnet kommer ut och sen kan jag andas igen genom den.

Efter övningarna åkte vi till en strand där vårt äventyr skulle börja. Det var en vik där det bor tre stora sköldpaddor och vi blev lovade att de brukat komma fram och leka med dykarna. Som jag väntade på att få se dem!

Tässä otan regulaattorin pois suustani, hengitän ulos kuplia, nojaan oikealle ja pyydystän regulaattorin kädelläni ja laitan sen takaisin suuhuni, painan nappia jotta vesi tulee ulos ja sitten voin hengittää sen läpi normaalisti.

Harjoitusten jälkeen ajoimme rannalle josta seikkailumme alkaisi. Kohteena oli lahti jossa asuu kolme isoa kilpikonnaa ja meille luvattiin että ne tulevat yleensä esiin ja leikkivät sukeltajien kanssa. Kuinka odotinkaan näkeväni ne!


Vet inte vad jag gör i den här bilden, men jag ser helt död ut...

En tiedä mitä teen tässä kuvassa, mutta näytän ihan kuolleelta...


Jag ångrar att jag inte vågade ha på kontaktlinser. När jag tittar på dessa bilder förstår jag hur dåligt jag ser, även om vattnet och masken hjälper lite så är synen ändå suddig. Nästa gång jag dyker ska jag våga ha på mig linserna!

Kadun etten uskaltanut sukeltaa piilarit silmissä. Katsoessani näitä kuvia ymmärrän kuinka huonosti näen, vaikkakin vesi ja maski taittaa vähän niin silti näkö on vähän sumea. Ensi kerralla kun sukellan aion uskaltautua käyttämään piilareita!

Sen kom sköldpaddorna fram. Det var en så magisk stund. Plötsligt pekar instruktören uppåt och då får jag syn på den.

Sitten kilpikonnat tulivat esiin. Se oli taianomainen hetki. Yhtäkkiä ohjaaja osoittaa ylöspäin ja näen sen.


Dom var så graciösa och vackra! De flöt fram så lätt och såg ut som de flög. Och hur sköldpaddorna betedde sig var ju nånting helt unikt. Man såg att dom älskade uppmärksamheten som dom fick. De simmade runt bland oss dykare och ibland upp till ytan för att umgås med de människorna som simmade och snorklade. Instruktörerna hade sagt att sköldpaddorna gillar när man kliar deras rygg och japp, det fick man göra. Ibland kom sköldpaddan så nära att man såg varje detalj i dess ansikte eller mage när den simmade ovan en.

Ne olivat niin upeita ja kauniita! Ja ne liukuivat eteenpäin niin helpon näköisesti, näytti kuin ne olisivat lentäneet. Ja se miten kilpikonnat käyttäytyivät oli jotain ihan uniikkia. Niistä näki selvästi, että ne rakastivat sitä huomiota minkä ne saivat. Ne uivat meidän sukeltajien ympärillä ja välillä ylös pinnalle katsomaan uimareita ja snorklaajia. Ohjaajat olivat sanoneet kilpparien rakastavan selän rapsuttamista ja kyllä vain ne antoivat koskea itseensä ja vaikuttivat pitävän siitä. Välillä kilpikonna tuli niin lähelle, että näki kaikki sen naaman yksityiskohdat tai vatsan kun se ui sun päältä.


Den största sköldpaddan heter José och den har bott i samma vik i tio år. José är mellan 60 och 70 år gammal!

Suurimman kilpparin nimi on José ja se on asunut samassa lahdessa jo kymmenisen vuotta. José on jotain 60-70 vuotta vanha!Det var verkligen en upplevelse! Om du åker till Teneriffa och ska dyka - välj Paradise Divers. Otroligt trevliga, kunniga och proffsiga killar. Nu är jag så förälskad i dykning att jag tror nästa gång vi åker utomlands är det dykarcertifikat som gäller...

Se oli todellakin elämys! Jos matkaat Teneriffalle ja aiot sukeltaa - valitse Paradise Divers. Niin mukavia, osaavia ja ammattilaisia miehiä. Nyt olen niin rakastunut sukeltamiseen, että luulen ensi ulkomaanmatkalla olevan ajankohtaista suorittaa sukellussertifikaatti...


Thank you so much Paradise Divers for this unique and wonderful experience!

8 kommentarer:

 1. Ooh niin siistii! Mä en ikinä varmaan uskaltais ku pelkään kaloja niin paljon :DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäkin pelkään! :D Ekalla kerralla kun sukelsin uin aina paniikinomaisesti pois paikalta jos oli joku liian iso otus, mutta tällä kertaa olin vaan ihan haltioissani niistä! Jopa metrin mittainen barracuda oli vaan siisti. Mutta toi hämähäkin näköinen rapu oli mulle liikaa, kun ohjaaja kaivoi sen esiin ja näytti meille siirryin heti kauemmaksi! :D Ja noi kalat tuolla etelässä on sen verran kauniita ja värikkäitä ettei niitä osaa pelätä samalla tavalla kuin pohjoisia ahvenia yms. :)

   Radera
 2. huh meni ihan kylmät väreet !! :D ihan huippua!

  SvaraRadera
 3. Wau, näyttää upealta! En ole koskaan sukeltanut mutta vähän innostus taisi herätä =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Niin upea maailma pinnan alla :)

   Radera
 4. Wau! Minusta tuntuu, että perinteisillä rantalomakohteilla on paljon enemmän annettavaa kuin olen antanut itseni ymmärtää...nuo kilpparikuvat on just sellaista Avara luonto-kuvamateriaalia, vaikea uskoa että olet vaan itse kuvannut niitä tuosta noin vaan...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep! :) en ollut todellakaan varautunut että Teneriffalla olis noin upeat sukellusnäkymät. Kannattaa aina tutustua pintaa syvemmälle :D

   En ole itse ottanut kuvia vaan yksi oppaista otti ne. Kilppariselfie olis aika kiva, haha! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.