11 mars 2015

Kuumakalleponi

Eilinen iltalenkki kirkkaan tähtitaivaan alla oli "ihan ok". Lähinnä oma fiilikseni pilasi tai ainakin haittasi sitä riemua ja odotusta jota olin tuntenut työpäivän aikana illan tallireissua kohtaan. Mulla oli päässä hieno visio kuinka me liidellään menemään lämpimässä ja kuivassa maneesissa ja tanssitaan ruusuilla ja piereskellään sateenkaaria. Mutta koska suunnitelmilla on tapana mennä pieleen niin jouduttiinkin ulkokentälle jossa tuuli tuiversi ja vauhdin hurma vähän sokaisi pienen hevosen mielen.


Dagens:
Pannband/Panta - Spooks
Tröja/Paita - Kingsland
Byxor/Housut - Animo
Strumpor/Sukat - Kingsland


Ratsastuskoululla on siis teoriaviikko ja maneesivuorot ovat vähän sekaisin joten meille yksäritallilaisille varattu "vapaatunti" 18.45-19.45 oli peruttu. Ärr ja murr, no onneksi tosiaan ulkokenttä on jo vähän paremmassa kunnossa. Pohja ihan ok kuiva, mutta lievästi perunapeltoa muistuttava ja isoja kiviä on talven myötä tullut esiin. No tänään se on vissiin laitettu kevätkuntoon! :)


Köpöteltiin ensin kenttää ympäri maasta ja selästä, viskelin vähän niitä esiin tulleita kiviä sivuun ja tarkastelin kentän pohjaa suunnitellen missä olisi paras ratsastaa. Hypättyäni selkään hain Vikingin käynnissä tuntumalle ja sitten jumppasin sitä käynnissä erikokoisilla kaarilla ja ympyröillä. Sitten tein käynti-ravisiirtymisiä meidän epämäärisen suorakulmion pitkillä sivuilla ja lyhyillä koitin ratsastaa sitä vähän pohkeen ympäri. Siirtymiset onnistui erinomaisesti jopa alaspäin, mutta pikkuhiljaa Viking alkoi keräämään turhia kierroksia ja kaaret varsinkin vasempaan alkoivat huolestuttavasti muistuttamaan jotain avo-pohkeenväistö takaosakäännöksen sekoitusta. Sain siis olla siinä aika napakkana että ei lähde poikittamaan ja edelleen taipuu. Tein vähän vastataivutuksia ulospäin ja siitä käänsin pään sniikisti kaarteen suuntaan jolloin tuloksena oli hyvin taipunut hevonen. Taikuutta!

Osasin jo jotenkin kummasti aavistaa, että laukka saattaa olla hieman energistä. Hehe. Joo, se oli. Annoin Vikingin päästellä pahimmat höyryt kevyessä laukassa kentän ympäri, pari kierrosta molempiin suuntiin. Sitten pakotin sen kävelemään muutaman kierroksen jonka jälkeen otettiin hallittua laukkaa. Tai no, se kallistui kuitenkin hieman epähallittuun. :D Viking oli ihan tajuttoman kuumana ja olisi mielellään laukannut toiselle puolelle Ruotsia jos olisin päästänyt sen. Istuin itse rauhallisena ja jämäkkänä satulassa, pidin käden pehmeänä ja ulko-ohjan tuntumalla. Kyllä sieltä tuli hallittukin laukka pienen yrittämisen jälkeen ja suoritettiin jopa muutama hyväksytyn kokoinen pääty-ympyrä. Päästiin jopa niin pitkälle, että harjoiteltiin vähän siirtymisiä käyntiin ja raviin eivätkä ne ihan katastrofaalisia olleet. ;) Laukkapätkien välissä tapahtuneet käyntipätkät oli kyllä vähän mielenkiintoisia, tiedätte tunteen kun hevonen koittaa huomaamatta karata raville "no ei se selässä keikkuja kuitenkaan huomaa" NO HUOMAA!

Tehtiin töitä 15-20 min ja sitten ratsastusaikaa yhteensä 40-45 min. Ihan ok tyytyväinen olin tähän, mutta en edelleenkään oikein tykkää vääntää koulua tolla meidän jättikentällä kun en vaan osaa ratsastaa muuta kuin isoa soikiota ja Viking varsinkin on siellä ihan liian reipas. Ensi kerralla raahaan mulle kartiot/puomit kulmien merkiksi. :)

Olin ratsastuksen jälkeen ihan naatti (maanantain jalkatreeni oli isona syynä tähän, terveisin kevyt ravi sattui takareisiin), ja vielä oli edessä kahden hevosen karsinan siivous, heinäpussien teko ja vesien kanto. Olin luvannut Jätin omistajalle että pistän myös hänen hevosensa yöpuulle. Olisin myös saanut ratsastaa herran, mutta työpäivän jälkeen ei kyllä aika riitä kahden hevosen ratsastamiseen - valitettavasti. :( Nopeat syö hitaat, haha. Kotiin pääsin joskus kympin pintaan ja suoraan nukkumaan. :D


Pieni pilkahdus meidän mökkiin. Jokaisella tulisi olla sisustukseen sopiva kissa! Valmista täällä ei vielä tosiaankaan ole, tääkin kuva on otettu selkä rojukasaan päin (tietysti!) haha! :D Tohon seinälle pitäisi löytää joku hieno taulu...

Tänään tein etäpäivän sillä tallille on lähdettävä jo joskus puol viiden aikaan mikäli haluan ehtiä ratsastamaan maneesissa. Tuolla olisi kyllä ihana, aurinkoinen ja keväinen ilma, kentällä tai maastossa ratsastaminen ei kyllä olisi ihan paskin idea mutta pakko tehdä töitä. :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.