6 juni 2015

Kun on kesä


Olisko nyt vihdoin kesä? Sää antaa vähän turhaa toivoa välillä. Ihan paskat säät ollu koko toukokuun, nyt onneksi kesäkuun alussa on ollut muutama hyvä päivä ja vaikka tänään oli huono sää päivällä ja sitten myöhemmin illalla, niin alkuillasta säätila teki täyskäännöksen ja yhtäkkiä olikin lämmin ja aurinkoista. Eli muuttuu koko ajan...

Ja ei muuten tuu kesää myöskään mun allergian kanssa. En tajua, oon koko kevään ottanut ahkerasti pillereitä + nenäsumutetta mutta nyt reilu viikko sitten oireet iskivät ja koko tän viikon oon voinut todella huonosti. Esim. viime maanantaina meinasin tukehtua kun harjasin Vikingiä... No, sain lääkäriltä astmapiipun ja fiksuna tyttönä kävin Biltemasta ostamassa lakkausnaamareita(?) jotka suodattaa hengitysilman. Häärin sellainen päällä tallilla ja olin aika hauska näky, mutta eipähän vuotanut nenä ja hengityskin kulki! Silmiä tosin kutitti edelleen ja sain ratsastuksen aikana roskan silmään. Perus heppatyttönä en jaksanut välittää siitä vaan ratsastin koko 40 min puolisokeana ja silmä valui vettä solkenaan. Mainittakoon se, että käytän piilareita joten roska silmässä on "normaaliolosuhteissa" maailmanloppu. 

Tänään (tai no, eilen) sain anopin mukaan tallille ja hän pääsi kuvaamaan hevosia ensimmäistä kertaa elämässään! Ihan kivoja otoksia tuli, näette ne vähän myöhemmin. :) Valokuvauksen jälkeen ratsastin kentällä koulua. Mulle on iskenyt inho kentällä menemistä kohtaan, ärsyttää kun se on niin iso ja ei jaksa keskittyä tekemään kunnon teitä ja sitten sitä vain haahuilee ympäriinsä. Pitäisi oikeasti jaksaa nähdä vähän vaivaa ja raahata ennen ratsastusta puomit tai kartiot vähän merkkaamaan. 

Maaike oli hyvin kuulolla ja tarjosi pyöreää hyvää muotoa sekä pysyi tuntumalla. Alkuverkkasin jonkinlaista uraa pitkin. Tein tätä tehtävää sekä käynnissä että ravissa. Kulmissa neljäsosa (tai puolikas?) takaosakäännös, pitkällä sivulla pohkeenväistöä ja lyhyillä sivuilla pysähdys. Tämä tehtävä sopi Maaikelle tosi hyvin, se joutui keskittymään ja tekemään töitä sekä kokosi hyvin itsensä.

Laukassa tein erikokoisia ympyröitä, sain käyttää vähän johtavaa sisäohjaa että Maaike pyöristyi siinä. Harjoiteltiin siirtymisiä raviin. Niihin täytyy saada lisää tasapainoa sillä siinä hajoaa helposti pakka ja Maaike myös mielellään siirtyisi suoraan käyntiin. No, onhan se ihan hyvä että hevonen hallitsee hyvin laukka-käyntisiirtymisen mutta kun se ravikin on tärkeä juttu. ;)

Kokeilin myös vähän keskiravipätkiä, mutta niistä ei tullut mitään harjoitusravissa... :D Askel ei pidentynyt mihinkään, Maaike lähinnä kipitti pois alta ja kun hidastin niin se jännittyi niin pahasti että meinasin pompahtaa satulasta läpi. Hyh! :D Kevyessä ravissa sujui sitten paremmin.

Mun aamupala ♥

Perjantaina lounas omalla terassilla. Parasta!

Niin että sellainen tallireissu oli tällä kertaa. Oli ihana päästä heppailemaan! :) Muutenkin kuuluu hyvää, kesäloma lähestyy kovaa vauhtia ja parin viikon päästä on jo juhannus. (!!???!!) Miten tää aika menee niin nopeasti? Hirveästi suunnitelmia kesäksi mutta saa nähdä mitä ehtii tekemään. Nämä asiat ovat listalla:

- Mun perhe tulee meille viikoksi
- Suomen reissu
- Pari road trippiä täällä Ruotsissa
- Viikonloppu Gotlannissa
- Telttailu Sandhamnissa
- Viikon matka johonkin Eurooppaan
- Paljon rannalla löhöilyä
- Jäätelöä
- Aurinkoa

Miltä sinun kesäsi näyttää? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.