18 aug. 2016

Jännitysratsastus


Välillä pienen hevosraukan mieli on koetuksella. On kuitenkin hienoa huomata, että pelosta ja jännityksestä huolimatta Maaike kykenee kuitenkin (ajoittain) keskittymään ratsastajaan ja pelokkeista huolimatta treeni oli ihan antoisa. Tiistaina tallilla oli meneillään siivoustalkoon ja mm. kuvassa takana näkyvässä estevarastossa kolisteltiin ja paukuteltiin, kentän aidan vieressä sahattiin puomeja moottorisahalla ja kenttää kiersi mies trimmerin kanssa. Maaike ei meinannut uskaltaa mennä edes portista sisään. :D

Kuvat ovat muutaman viikon takaa, toinen satsi niistä onnistuneista. Vielä tulee. ;)


Tässä tämä Maaiken puskamörköilme.
Ratsastustauon tuomat heikkoudet on jo puoliksi selätetty, sillä kykenin ratsastamaan ihan hyvin niillä normaalimittaisilla (näitä kuvia pidemmillä) jalustimilla. Jee! Vatsalihaksetkaan eivät enää huuda armoa viiden minuutin ravailun jälkeen vaan pystyn jo istumaan normaalisti syvään satulaan kovemmasta temmosta huolimatta. ;)Oikeasti tämä oli samana päivänä sovittu ex tempore-ratsastus, mutta koska olen tunnetusti erittäin huono kieltäytymään ratsastuksesta, lähdin tallille muutaman tunnin varoitusajalla. Ajattelin selviytyväni suht nopeasti ja olevani ihmisten ajassa kotona, mutta hevostyttö on hevostyttö ja kello ehti lyödä kymmenen ennen kuin olin kotona. Ratsastuksenkin piti olla kevyttä hölkkäilyä mutta innostuin työstämään Maaiken kunnolla läpi volttikahdeksikolla ja siirtymisten merkeissä.

Palatakseni vielä siihen trimmerimieheen, niin Maaike käyttäytyi yllättävän fiksusti muutamaa sivuloikkaa lukuun ottamatta. Nyt kun sillä oli jotain vielä pelottavampaa mitä pitää silmällä, niin se perus katsomopääty ei ollutkaan enää yhtä kamala ja pystyimme jopa ravaamaan avotaivutuksessa siinä pitkällä sivulla. Pienet ilot ja onnistumiset ovat pop!

Maaike oli ravissa tosi hieno ja letkeä, laukka ei sitten pyörinytkään jännityksen takia yhtä hyvin... En jaksanut välittää siitä, vaan olin ihan tyytyväinen kun sain tehtyä molempiin suuntiin ison ympyrän Maaiken liikkuessa hyvässä temmossa ja muodossa. Aina ei kaikki asiat mene yhtä hyvin ja tällä kerralla Maaike suoritti ravissa jännityksestä huolimatta niin hyvin, että ihan sama vaikka laukkaosuus ei ollutkaan niin sujuva. Ratsastin lopuksi vielä muutaman keskihalkaisijan keskiravissa ja lopetin tekemällä keskiravista suoraan pysähdyksen - Maaike pysähtyi niin täsmällisesti ja pehmeästi, että siihen oli ihan parasta lopettaa. :)5 kommentarer:

  1. Itse myös aikanaan teininä harrastin ratsastusta ja jopa ravista olin kiinnostunut. Muistan myös kuinka vatsalihakset ja jalat ovat siinä koetuksella! Olen tuuminut viime aikoina harrastukseen palaamista, mutta eka selvitystyön alla on tallien hinnat ja varustuksen, muun muassa montetarvikkeiden hinnat.

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.