30 aug. 2016

Ihana kesä!

Tämä kesä on ollut ihana. Ainahan kesä on ihana, mutta tässä kesässä oli jotain erityistä. Paljon ystäviä, aurinkoa, hevosia, shampanjaa, auringonlaskuja ja reissaamista. Kokeilin nyt tehdä näitä kuvakollaaseja yhdellä läppärille lataamallani ohjelmalla, olen nimittäin ihan väsynyt väsäämään niitä Photarilla... Lopputulos kelpaa mainiosti!


Kesä alkoi onnistuneella kisasuorituksella kun päräytimme Maaiken kanssa seuranmestaruuksissa henkilökohtaisen ennätyksemme, ja vielä meille vaikeassa luokassa. Kisojen lisäksi, tai oikeastaan pääosin, olen humputellut menemään maastossa ja nauttinut elämästä.


Elämä on ikuista tasapainottelua. Herkkuaamiaiset vaativat treeniä, hevospäivät 10.00-21.00 vaativat parisuhdeaikaa. Kaikkea näitä tuli tehtyä paljon tänä kesänä - erityisesti herkuttelua ja hevosia. ;) Mulla taisi olla melkein kuukauden mittainen treenitauko ja nyt syksyllä perinteinen salille paluu on aiheuttanut aikamoista jomotusta lepoon tottuneissa lihaksissa.


Mikäli hyvä ruoka ja Tukholman saaristo miellyttää, suosittelen ottamaan laivan kohti Fjäderholmarna ja syömään Fjäderholmarnas krogissa! Sinne mekin suuntasimme viettämään hääpäiväämme mieheni kanssa. :) Toukokuun sää oli kovin vaihteleva, yhtenä päivänä +25 ja seuraavana (kun oli kesän ensimmäisen ulkoilmakeikan vuoro) satoi vettä ja oli +10. No, kolme kerrosta vaatteita sadetakin alle eikä ollut mitään ongelmia seurata lempibändin keikkaa. Kesän alku on myös toisaalta aina vuoden pahin aika ja joudun käyttämään tallilla hengityssuojaa allergian takia. 


Grönalundin auringonlaskusta Suomeen - työkaverini olivat kauhuissaan kerrottuani heille Suomessa olleen +8 ja vesisadetta. Okei, kyllähän se siitä sitten muuttui ja loppulomastamme pääsimme nauttimaan Löylyn terdellä auringostakin. :) Kesän toinen Grönalundin keikka tarjosi onneksi aurinkoa!


Kävin liikuttamassa Vikingiä parina päivänä. Tälle tallille ei kannata tulla kulahtaneissa farkuissa, on nimittäin ihan normaalia että autosi viereen parkkeeraa tuliterä McLaren. Joo-o, hiippailin tuosta sitten vähin äänin nurkan taakse piiloon. Firman kesä-kick off tarjosi onneksi pientä luxusta arjen keskellä Nynäshamnissa!


Tänä vuonna taisi olla ensimäinen juhannus moneen, moneen vuoteen jolloin oli hyvä sää. Ja mikä sää! +28 astetta mahdollisti kesän ensimmäisen (ja viimeisen) uintireissun, ystävien kanssa saunomista ja tietysti sitä skumppaa.


Juhannuksena myös valvoimme läpi yön, terassilla viiniä juoden ja aamuyöstä menimme meren rantaan ihailemaan auringonnousua. Poimin törkeän paljon metsämansikoita (yhteensä mulla oli jossain vaiheessa pakkasessa reilu 2 litraa), ratsastin paljon maastossa ja nautin viimeisestä päivästä töissä ennen kesälomaa.


Kesäloma, mikä ihana tekosyy! Olimme suunnitelleet uintireissua hevosten kanssa, mutta Maaike laittoi ranttaliksi eikä suostunut menemään koppiin. Se siitä, ja lastaustreenit kehiin. :D  


Road trip lapsuuden kotikaupunkiini Gävleen sujui rattoisasti ja Tahvokin pääsi kuskin puikkoihin.


Suomen matka nro kaksi meni (jälleen kerran) minuuttiaikataululla, mutta olipahan ihan huippu reissu! Ystävien tapaamista, viidakossa seikkailua ja kuvauskeikkaa.


Niin ja tietysti sitä ruokaa.


Tänä kesänä myös rakastuin - Norjaan. Niin upea, kaunis ja ihana maa! Oslo oli kuin täydellinen sekoitus Tukholmaa ja Helsinkiä. Haluaisin asua tällä kadulla!


Norjasta kotiuduttuamme tämä pieni karvakasa aiheutti meille runsaasti harmaita hiuksia karkaamalla hoitopaikastaan. Tahvo oli poissa melkein kolme vuorokautta ja sitä kävi etsimässä jopa jäljestyskoira, mutta lopulta se löytyi mieheni sinnikkyyden avulla naapurin talon alta. Kotiin päästyään Tahvo vain nukkui kaksi vuorokautta putkeen mitä erikoisemmissa asennoissa ja paikoissa, mutta voi seikkailuistaan huolimatta hyvin.


En koskaan kyllästy auringonlaskuihin ja onneksi pääsen ihailemaan niitä rannassamme säännöllisesti. Kaksi muuta asiaa joihin en ikinä kyllästy ovat fika Vanhassa kaupungissa ja ratsastus. Parasta se on silloin, kun kissa nukkuu sylissä ja vieressä on kippo täynnä karkkia.


Kaikelle on aikansa ja ensimmäinen kerta - automme koki kovia lomalla. Onneksi vastapuoli jäi rysän päältä kiinni ja vakuutusyhtiö korvaa kaiken. Kesään kuuluvat myös mummolan lehmät, auringon otto terdellä ja grillatut lammracksit. 


Ei kannata lisätä mua Snapchattiin, sieltä saattaa ilmestyä tällaisia. LOTR ei ole enää ikinä entisensä. Kotitoimistoni koki myös pienen faceliftin kun sain vihdoin aikaiseksi tilata muutaman taulun. Millencolin päätti Grönalundin mahtavan konserttikesän! Maailmanluokan tähtiä ja vapaa sisäänpääsy koko kesän vain 240 kr. Aika jees. :)


Kesän viimeisenä viikonloppuna vietimme perheeni kanssa rapujuhlia rannassamme. Tavallisesti käytän viikonlopun vapaat hyödyksi kirjoittamalla blogipostauksia ja muokkaamalla kuvia, mutta nyt en ehtinyt ruokaähkyltäni edes katsomaan tietokoneeseen päin. Hengissä kuitenkin ollaan ja vaikka kesän päättyminen on aina yhtä tylsää ja haikeaa, niin syksylle on paljon suunnitelmia ja pääsenpähän käyttämään uusia upeita kenkiäni. ;)

Toivottavasti teillä lukijoilla on ollut ihana kesä! Mikä oli sinun kesäsi kohokohta?

2 kommentarer:

  1. Vaikka sää on ollut Suomessa selkeästi huonohkoa ja kesä muutenkin poikkeava (kuten kohokohtanikin..) niin pakko mainita hevosen myyntiviikon olevan the kohokohta kaikin tavoin. Kaikki tunteet tule koettua muutamassa päivässä ja kaikki tuntui niin utopistiselta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi, osaan kuvitella. Paljon tunteita lyhyessä ajassa.

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.