9 sep. 2016

Destination: Frieser Premiering 2016!


Täällä ollaan ihan lähtökuopissa ja tunnelma on hieman jännittynyt, sillä ihan kohta suuntaamme Maaiken kanssa kohti Skövdeä, Grevagårdenia ja Frieser Premieringejä! Suomeksi sanottuna siis friisinäyttelyihin, friisipremierinkeihin tai satuhevoskarkeloihin. Kuitenkin, kyseessä on siis tapahtuma jossa friiseille jaetaan premieitä ja arvosteluja. SFHF:n sivuilta löytyy lisää tietoa tapahtumasta ja osallistujista - LINKKI. Nopealla googlettamisella löysin muutaman linkin jossa on (englanniksi) vähän enemmän tietoa. Friesian info/Tanbark Acres ja FHAGBI:n infoläpyskä. Maaikella on ennestään Hollannin ajoilta II premie. Ykkösen saamiseen vaaditaan käsittääkseni aika paljon eikä sitä nyt ääneen oikein uskalla sanoa toivovansa. ;) Me otamme reissun ihan puhtaasti kokemuksena ja elämyksenä, nautimme upeista hevosista ja pidämme hauskaa. :)

Raportoin reissun päältä Snäppiin/Snapchatiin josta minut löytää nimellä rossew. Instagramiin tulee varmasti myös jotain tilannepäivitystä niin kuvien kuin Storiesin muodossa, sieltä löydät minut nimellä @ridelovelaugh.


Kuvituksena kuvia tiistain peltoratsastukselta jolloin teimme ihan kaikkea mahdollista - rallitimme täyttä laukkaa, hyppäsimme ja harrastimme myös vähän kouluratsastusta. Ihan parasta kun pääsee yhdellä kerralla tekemään kaikkea! ;)

Yritän ohjeistaa kuvaajalle sopivaa paikkaa. Taivaalla?
Eka laukkapätkä mennään aina vähän varmistellen ja maisemia tutkien, jossain voi olla mörkö.
Mutta sitten - hanaa!!
Liian nopea kameralle...
Piruetti? Ei, (kiito)laukannosto. Ei tarvita kuin pieni muutos istunnassa niin Maaike ampaisee eteen.

Pienempi ilmanvastus kun korvat ovat taaksepäin.

Tosiaan, hurjastelumoodi iski päälle ja uskalsin tulla tämän hurjan esteen. Voin vannoa sen olleen paljon isomman näköinen selästä käsin. :D Nyt vähän naurattaa, mitäköhän tolla on korkeutta, 40 cm? Ja jalustimetkin olivat mukamas niin lyhyet. Hehe.


Ei tyylillä niin väliä, kunhan on intoa! Maaike tuli esteelle korvat hörössä, hyvällä laukalla ja pinkaisi sujuvasti yli. En usko, että se olisi vuosi sitten hypännyt näin vaivatta ja rohkeasti näin "pelottavan" esteen! Silloin oli tavallinen okserikin suuri hirvitys.
Aika nopeasti pidensin jalustimet takaisin tuttuun turvalliseen pituuteen. Maaikella on ihan tosi kiva tuuppailla tuolla pellolla (Båtiksilla), oma moottori toimii (okei, välillä vähän turhan hyvin ja ulkolapa meinaa lähteä karkuun) ja kuvausmaisematkin ovat huomattavasti esteettisemmät kuin kentällä.

Välillä ihmettelen miten saan väännettyä itseni tällaisiin asentoihin. Yritän muka niin kovasti keskittyä käyttämään vatsalihaksia ja istumaan suorassa, mutta jostain se notkoselkä kuitenkin tunkee esiin ja vasen käsi elää omaa elämäänsä. Ei oo helppoa. :D Sain pari vuotta valmentajalta ohjeeksi istua kunnolla takakenossa ("tänk att du sitter i en solstol"), sillä siihen aikaan oikeasti könötin etukenossa ja kun luulin olevani pahasti takakenossa, istuinkin suorassa... ;) Voisin tähän myös nyt selitellä miten Maaiken isot liikkeet ja en oikeasti ole raskaana, mutta kukaan ei usko kun paska ratsastaja yrittää keksiä selityksiä. Ja ei, oikeasti en ole raskaana. Ratsastajana vain huono notkoselkä jolloin läskipötsi ilmaantuu.Tosin näkyy se läskipötsi ilman sitä notkoselkääkin. ;)

Ai että mä tykkään tästä hevosesta! <3

Maaikesta irtosi kuitenkin todella mukavaa liikettä. Niin mukavaa, että noi Kingslandin housut eivät olleet ihan paras väline tähän ratsastukseen. Liukkaat kuin saippua. :D 

Once you go black you never go back. ;)

Outfit:
Kypärä - Lamicell
Paita - HM
Hanskat - Roeckl
Housut - Kingsland
Saappaat - Mountain Horse
Kannukset - Lorenzini
Sori kuvatulvasta. Tosin kuvia rakastavana ihmisenä tykkään itse katsoa tällaisia postauksia, mutta ymmärrän jos joku ärsyyntyy. Smaken är som baken. :) Nyt vedän nopeasti lounaan naamaan ja sitten lähden tallille pakkaamaan kamoja ja lastaamaan hevosta! Seuraa menoa siellä Snapchatissa ja/tai Insagramissa jos friisikarkelot kiinnostavat, linkit löydät postauksen alusta.

Loppuun vielä ravipätkä tiistailta. Latasin tämän kännykän kautta, joten laatu jäi valitettavasti matkan varrelle enkä ehdi nyt lataamaan sitä uudestaan tietokoneen kautta. Ehkä parempi niin, eipähän näy istuntavirheet niin tarkasti. ;)

Hauskaa viikonloppua kaikille! :)

4 kommentarer:

 1. Ihania kuvia! Tsemppiä karkeloihin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon! Täällä ollaan. :)

   Radera
 2. Aivan ihania kuvia, 8. kuva oli ehdoton lemppari Maaiken ilmeen takia! :D Teidän meno näyttää tosi hyvältä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Maaike on ihan paras ilmeiden kanssa ;)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.