7 sep. 2016

Titaania ja blingiä

Yhteistyössä House of Horses Helsinki

Minä olen varusteurheilija! Jos seurassani erehtyy "käväisemään" hevostarvikeliikkeessä voi olla varma siitä, ettei kaupasta poistuta viidessä minuutissa. Ei, vaikka tarkoituksena on "ihan nopeasti vain käydä ostamassa uudet ratsastushanskat". Lapsena Hööksin kuvasto oli parasta mitä postinkantaja toi mukanaan (Pollux-paketin lisäksi) ja luin sen tarkasti läpi monta kertaa, merkkasin haluamani tuotteet ja haaveilin. Nyt aikuisena tienaan omat rahani ja (useimmiten) käytän mielelläni rahaa kivoihin ratsastusvarusteisiin. Varusteurheilu ei rajoitu vain ratsastukseen, olen myös samanlainen muissa lajeissa (kuntosali ja laskettelu). Haluan varusteiden ja vaatteiden olevan mukavia, tyylikkäitä ja pitkäikäisiä.

Mukavuus.
Käsi ylös kuka on saanut hiertymiä huonosti istuvista ratsastushousuista, päänsärkyä epäsopivasta kypärästä, ärsyyntynyt kannuksiin jotka eivät pysy paikallaan ja painavat, tai raivostunut ratsastushanskoihin joissa ei ole mitään pitoa?

Täällä on kaksi kättä ylhäällä. ja vielä varpaatkin! Hanska- ja housuongelmaan olen löytänyt ratkaisun jo vuosia sitten. En suostu käyttämään muita kuin Roecklin hanskoja (prove me wrong, olen testannut monia merkkejä ja malleja). Housuiksi kelpaavat mitkä tahansa hyvin istuvat, hyvän näköiset ja hyvälaatuiset ratsastushousut. Harmikseni en ole löytänyt hyviä housuja alta sadan euron, ja kaikki housuni taitavat maksaa 150-250 €. Uutena siis. Olen aika hyvä tarjoushaukka enkä ole oikeasti maksanut yksistäkään housuista yli 150 €. ;)

Mutta ne kannukset. En ole mukamas uskaltanut kokeilla kalliimpia merkkejä kuten Sprenger (ilmeisesti ovat kuitenkin investoimisen arvoiset, vai?) vaan olen puksuttanut menemmän milloin milläkin Horzen, CRW:N, BR:n tai Prisman tarjouskannuksilla. Mitkään näistä eivät oikein istu jalkaani, pysy paikallaan tai ole mukavat. Lukuunottamatta Metalabin flexi-muovikannuksia, mutta niillä ei käsittääkseni saa kisata (eivätkä ne ole tyylikkäimmästä päästä vaikka söpöt ovatkin), ainakaan koulua. INHOAN kun kannus painaa, liikkuu ja on epämukava.

Kävin kesällä Ypäjällä ottamassa kuvia House of Horsesin tuotteista ja rakastuin täysin näihin kannuksiin. Jos nyt kannuksiin voi rakastua? Titaanista vamistetut Lorenzini Titanium-kannukset ovat ehkä cooleimmat näkemäni kannukset! Näiden kannusten design miellyttää silmääni ja ne ovat uskomattoman kevyet. Samalta valmistajalta löytyy myös suojia ja kuolaimia. Näitä olisi myös kiinnostavaa kokeilla!

Käyttökertoja ja kokemusta on nyt kertynyt vajaa kahden kuukauden verran ja en enää suostu käyttämään tavallisia kannuksia. Nämä ovat oikeasti kevyet ja mukavat, sekä tietysti erittäin hyvän näköiset. Tallikaveritkin ovat kehuneet. ;) Kumi suojaa saapasta ja on sellaista vähän tahmeampaa materiaalia, joten kannus pysyy paikallaan kuin liimattu. Omistan yhdet BR:n kumisuojatut kannukset mitkä ovat todella kömpelöt, paksut ja painavat näihin verrattuna. 

Kyllä nyt kelpaa aloitella kisakausi!
(Tosin taidan käydä ostamassa uudet kannusremmit. :D)

PS: Ostin kannukset ihan omilla rahoillani.

Toinen uusi juttu vaatekaapissani ovat Licarzon ratsastushousut (saatu). Merkin housut ovat ranskalaisen suunnittelemia, Italiassa valmistettuja ja materiaaliltaan 65 % puuvillaa. Olin etsinyt pitkään harmaita ratsastushousuja ja nämä Camilla-mallin housut (tällä hetkellä valitettavasti loppu) olivat just eikä melkein visiotani vastaava. Tämä harmaa väri on vähän kameleontti, valosta ja muiden vaatteiden väristä riippuen ne näyttävät joko vihertävän tai sinertävän harmailta. Tässä mallissa on yksityiskohtana taskuissa pitsireunukset ja takataskuissa blinginapit. Kaikissa housuissa on lahkeissa sukkapuntit (onko se muuten oikea nimitys niille ei-tarrallisille lahkeille?) ja toistaiseksi merkillä on mallistossaan vain polvipaikkaisia housuja. Olen ehtinyt käyttää näitäkin nyt parin kuukauden ajan (vajaa kymmenisen kertaa) ja en voi kuin suositella. Housuissa on melko normaali vyötärönkorkeus ja ne sopivat tällaiselle leveälanteisellekin ratsastajalle hyvin. Koot ovat ehkä vähän isot (minulla on koko 36), joten jos olet kahden koon väliltä ota pienempi.Ovatko nämä merkit sinulle ennestään tuttuja?

6 kommentarer:

 1. Suomessa on tiukat säännöt blogimainonnalle ja koska olet ilmeisesti saanut nämä tuotteet yhteistyön merkeissä kuuluu sinun sanoa asia heti postauksen alussa ja mainita vielä tuotteen kehumisen yhteydessä.

  http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa/

  http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/markkinointi-ja-asiakassuhde/mainonnan-tunnistettavuus/

  Kuluttajalautakunnalle voi jättää viestin koskien piilomainontaa blogeissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos blogipoliisina toimimisesta, lisäsin tiedon yhteistyöstä postauksen alkuun. :) En bloggaa edes edes puolitosissani, niin nämä viralliset käytännöt ovat vieraita itselleni.

   Radera
 2. Omasta mielestä noi kannukset on aika kamalan näköiset. :D makuasioista on kuitenkin turha kiistellä ja tärkeintä on, että itse tykkäät! Ja noi housut on ihan super kivan näköiset, mutta niissä ilmeisesti ihan tavalliset mokkapaikat? Itse en enää vaihda gripeistä mokkapaikkaisiin housuihin kerran kokeiltuani. :D ja ostoslistalla olisi sprengerin trissat kokeiluun, koska omat on kauheen painavat ja tönköt, en tykkää. Ja haluan hieman pienemmät kuin tän hetkiseni. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ymmärrän, että näiden kannusten erilainen ulkonäkö jakaa mielipiteitä! :) Onneksi makuja on monenlaisia. Mua kyllä kovasti kiinnostaa hommata myös Sprengerit, täytyy laittaa listalle.

   Nämä housut ovat siis polvipaikkaiset/paikattomat. :) Ennen en suostunut käyttämään muita kuin kokopaikkaisia, mutta nykyään taas ratsastan lähes aina paikattomilla. Kokogrippejä olisi kiva kokeilla joskus. Mulla on Animot ja Equilinet joissa on polvigripit, ja ne ovat tosi jees ainakin maastossa ja hypätessä.

   Radera