19 sep. 2016

Frieserpremiering 2016 - Kuvakooste

Upea tamma, Frauke fan Grien!

Friisiläishevosten kantakirjaustapahtuma, keuring, oli yksi tämän syksyn ehdottomista kohokohdista. Friisiläiset ovat aina olleet yksi lempi hevosrotujani, mutta tämän viikonlopun jälkeen voin sanoa vain wau. Makuasioista ei voi kiistellä ja siinä missä itse en tykkää yhtään suomenhevosista, joku muu ei voi sietää friisejä ja tämä on mulle ihan ok. :)

Kirjoitin artikkelin aiheesta Playssoniin, käy lukemassa mikäli referoitu fakta kantakirjaustapahtumasta kiinnostaa. :)

2. Premien tamma Ylday fan 'e Ridderdyk

Nuoria hevosia laitumella

Maaike majoittui muiden hevosten kanssa vierastallissa nro 1 - yhteensä tilalla on vieraskarsinoita kahdellesadalle hevoselle! Skövden Grevagården on muutenkin aika kiva paikka - kolme maneesia (30x65, 23x60 ja 25x25), kaksi hiekkakenttää (65x75 ja 40x60), kaksi ruohokenttää (isompi 100x120), mahtavat maastot, ravintola ja ratsastajahotelli - aika passeli paikka järjestää isompia hevostapahtumia!

2. Premien tamma Ylday fan 'e Ridderdyk
1. Premien tamma, Famke JB
Ori Martin af Vibbleboda

IBOP-ratsastuskoetta oli mielenkiintoista seurata. Kaikki hevoset olivat aika jännittyneitä, mutta jokaiselle annettiin tarvittava aika suorittaa rauhassa rata ja mahdollisuus esittää hevonen niin hyvin kuin niissä olosuhteissa voi. 

IBOP-kokeen voittaja 77,5 pisteellä ja parhailla askellajeilla - ruuna Maston från Norrholt.


Päivän championin tittelin voitti tämä yllä oleva upea orivarsa, Churtchill af Humlebäck. Se sai ensimmäisen Premien ja oli tietysti myös päivän paras varsa!

Agapanthus
Voittajan elkeet... ;)
1-vuotias 2. Premien tamma Xhakira PJW
Päivän paras tamma, 2. Premie - Reny från Beritzholm

Seuraavan kerran osallistutaan sitten toivottavasti varsan kanssa. ;)

3 kommentarer:

 1. Hei Rosita! Löytyisiköhän mistään perushevossanastoa ruotsi-suomi? Olen lähdössä keväällä Ruotsiin sukulaisilleni ja tarkoituksena olisi ottaa muutama ratsastustunti. Googlailin tuota mainitsemaasi LB:2 ohjelmaa, ja sain selville mitä radassa lukevat lyhenteet tarkoittavat, mutta tunnilla tulisi varmaan osata myös itse sanat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moikka! Ehdottomasti voin toteuttaa tällaisen. :)

   Radera
  2. Hillamarjaana, jos et tähän "sanakirjaan" oo vielä tutustunu nii kannattaa!

   http://www.hevosmaailma.net/Info/ruotsi_yl.shtml

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.