19 feb. 2018

Turpaterapiaa


Parasta seuraa, päivien piristäjiä ja lämpimiä turpia. <3

Rink on palannut takaisin treeneihin. Se on ollut vähän outo ratsastaa, hitaan ja jäykän oloinen. Kuitenkin joka kerralla edellistä parempi - kolme kertaa ollaan nyt muisteltu ratsun juttuja. Se reipastuu kuitenkin ratsastuksen edetessä mutta tuntuu jotenkin kömpelöltä. Satula menee nyt ihan ensin tsekattavaksi - viimeksi seppä kävi ennen Saksan reissua ja silloin Rink oli leventynyt vajaassa puolessa vuodessa 4 cm. Ei siis ole mahdottomuus, että syy saattaa olla ahtaaksi käyneessä satulassa. En myöskään malta odottaa, että päästään maastoon ja ajamaan kärryillä. Tällä tallilla on kaikki mahdollisuudet monipuolisempaan treeniin!


Voi talvi minkä teit. Yhtenä päivänä kahlataan mutaliejussa, seuraavana lumessa. Saappaatkin saivat kauniin kuorrutuksen ulkokentällä urheillessamme. Olen todella laiska ihminen putsaamaan saappaita ja en oikeasti osaa ymmärtää miten nämä MH:n saappaat ovat edelleen täysin ehjät, alkuperäiset vetskaritkin jäljellä, vaikka olen näitä käyttänyt erittäin aktiivisesti (keskimäärin 2-3 kertaa viikossa) yli viiden vuoden ajan. Vetskarien suhteen olen pidättänyt henkeä jo viimeiset kolme vuotta, mutta siinä ne edelleen porskuttavat.


Rink rakastaa kaikkia karvaisia kavereita! Tallikissat ovat sen suuri rakkauden kohde ja aina valmentajamme koiran nähdessä se rientää tervehtimään sitä korvat hörössä. Koira ei valitettavasti Rinkin seuraa oikein arvosta, mutta tämä kissa oli melko tyytyväinen uudesta tuttavuudesta. Rink osaa olla niin varovainen pienempien karvakavereiden kanssa ja nuuhki varovasti kissan pehmeää turkkia.


Ilokseni Senador muutti perässämme samalle tallille ja olen muutaman kerran sen kanssa jo päässyt touhuamaan. Se on kyllä uskomattoman hellyydenkipeä hevonen, lepuutti päätään mun olkapäällä ja nojasi ihan kunnolla leukansa varassa päähäni tukien.


Mutterin kanssa treenit ovat menneet erinomaisesti. Tai no, eilisen sirkusta lukuun ottamatta. xD Apua... Se pelkää tunnetusti hyppääviä hevosia aivan kuollakseen ja on melko herkkä sinkoamaan erinäisten kolahduksien yms. johdosta, vaikka onkin nyt viime aikoina rauhoittunut todella paljon muutaman kuukauden takaiseen verrattuna. Eilen se liikkui ihan kivasti ja onnistui melkein pysymään nahoissaan samalla kun jalkaväki kokosi kuuden esteen pomppulinjaa välillä kovaäänisesti tupsahdellen maneesin seinässä olevasta reiästä (ovesta). Eli ihan kamalaa Mutterin mielestä. Muutaman kerran se loikkasi sivulle melko holtittomasti ja kerran oikein järkyttyessään se nousi vähän pystyyn. Siinä vaiheessa multa paloi käämi ja laitoin sen ihan kunnolla töihin, tuollainen käytös ei ole missään nimessä okei ja vaikka kuinka jokin asia jännittää niin jotain rajaa... Aika nöyrää poikaa se olikin sitten ja saimme lopetella onnistuneeseen fiilikseen, suosiolla juuri ennen estevalmennuksen alkamista. En enempää viitsinyt järkyttää Mutterin herkkää sielua. ;)

En tiedä onko Mutterille joskus käynyt jotain hyppäävän hevosen kanssa tai onko sille itse sattunut jotain esteillä. Aika paljon se on hölmöillyt ihan sileällä, välillä "ilman syytä" joten tiedän sen osaavan jekuttaa ja tylsistyessään/väsyessään tai uutta ratsastajaa testatessa niitä mörköjä saattaa näkyä tavallista useammin. Tuo estepelko on kuitenkin jotain ihan erilaista, se oikeasti selkeästi PELKÄÄ esteille ryntääviä hevosia, varsinkin jos ratsukko rymähtää esteen sekaan. No, onneksi mulla ei ole minkäänlaisia himoja päästä hyppäämään. Satunnaiset puomijumpat riittävät aivan mainiosti.

Tänään sujui hölkkäjumppa jo normaalisti ja omistaja pääsi lomansa jälkeen näkemään meidän ekaa kertaa liikkeessä kolmeen viikkoon. Oli ilo kuulla kehuja miten hienosti ja ryhdikkäästi Mutteri liikkui ja miten hyvää työtä olen sen kanssa tehnyt. Ylihuomenna sitten valmennukseen ottamaan luulot pois ja palautumaan takaisin maan pinnalle. ;)

Loppuun vielä aivan ihana video Rinkistä ja sen riemukkaasta jälleennäkemisestä rakkaan sinisen ämpärin kanssa. Ämpäri oli ollut kateissa (lumen peitossa ojassa) hetken aikaa ja Rink lähes kiljahti ilosta heittäessäni sen sille. On se hassu ja niin ihana hevonen!

4 kommentarer:

 1. Rink ja ämpäri 😍
  Hyvän mielen video!

  Ihanaa, aurinkoista loppuviikkoa!
  Maarir L. 😊

  SvaraRadera
 2. noissa MHn saappaissa on ihan varmasti jotain taikaa! itsellä samanmalliset MHn saappaat ollu jo yli 6 vuotta käytössä 2-6x/viikossa.. myös alkuperäiset vetskarit. viime viikolla sitten toisesta hajosi, mutta suutarille viedessäni suutari kertoikin että itse vetoketju ei ole rikki, vaan ainoastaan se lukko! :D

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.