12 mars 2015

Blogihaaste: Lemppariblogit


En harmikseni ehtinyt muuton takia mukaan Blogitallin edelliseen haasteeseen, mutta nyt ehdin! Tällä kerralla tehtävänä on kertoa omista lempiblogeista. Tämä aihe on lähellä sydäntäni, sillä olen blogien suurkuluttuja, etsin itse jatkuvasti lisää hyviä ja laadukkaita blogeja lukulistalleni ja niinpä jaan mielelläni myös omat lempparini eteenpäin.

Olen tehnyt kolme samankaltaista postausta jokin aika sitten (1, 2, 3) mutta teen nyt ihan uuden listauksen johon kokoan kaikista lemppareimmat blogit, ne joihin hyökkään heti samalla sekunnilla lukemaan kun uusi postaus ilmestyy. Moni näistä on ollut lukulistallani jo monta vuotta (varmaan lähes niiden perustamisesta asti), ja sitten on myös sellaisia jotka olen lisännyt lukulistalleni ihan hiljattain mutta ne ovat nousseet nopeasti lempparien joukkoon.



"Koulukilpailuja, valmennuksia, treenejä, yleistä elämää oman hevosen kanssa. Periksiantamattomuutta, onnistumisia, ei-niin-onnistumisia, haasteita, iloa,onnea. Siitä on tämä blogi tehty. Blogin päätähtenä toimii torinhevostamma Arbaleesia. Tämän seikkailuista kertoo minä, 18-vuotias heppatyttö Etelä-Suomesta."


Olen lukenut Alexandran blogia jo monta vuotta, seurannut vastoinkäymisiä Arbaleesian terveyden kanssa ja iloinnut heidän menestyksestään kouluratsastuksessa viime vuonna. Toivon kovasti heidän hyvän onnen nyt jatkuvan sillä he ovat kyllä tehneet hurjasti töitä viime aikoina ja edistyneet mielettömästi!



"Tervetuloa lukemaan blogia minun sekä rakkaan puoliveriruunani Nuutin elämästä ! Täällä kertoilen yhteisestä arjestamme, sen tuomista iloista ja suruista, onnistumisista ja vastoinkäymisistä. Satunnaisesti mukana pyörii myös muutamia muita ratsastelemiani hevosia, ja ei heppa-aiheisiakin päivityksiä mahtuu joukkoon silloin tällöin, mutta pääpaino on kuitenkin Nuutin elämässä."

Susannan ja Nuutin blogi on myös kuulunut lukulistalleni jo todella kauan. Nuutti on niin hauska ja ilmeikäs hevonen ja Susanna osaa kirjoittaa todella elävästi ja huumorintajuisesti. Blogin kuvat ovat myös aina yhtä kivoja!





"Jag är finlandssvensk och bor i Italien med min italienska man och våra tre barn. Tillsammans med min dotter, Sofia som nu är 14 år, har jag blivit hästtokig igen efter en lång paus. Den här bloggen är en slags dagbok om vår gemensamma hobby, om våra ridlektioner och äventyr till häst. Jag älskar också att fotografera, så det kommer att finnas många bilder på oss och hästarna. Lillasyster Carlotta har följt oss till de olika stallen sedan hon var riktigt liten och nu när hon är 9 år har hon också blivit ordentligt hästbiten."


Tämän blogin löysin omien lukijoideni joukosta, ja millainen helmi se onkaan! Harvemmin pääsee seuraamaan hevostelua italialaisittain. Blogissa on mielettömän hienoja kuvia.



"Tervetuloa blogini pariin! Täällä kirjoittelee nuori kouluratsastaja Järvenpäästä, joka treenaa ja kilpailee tämänhetkisen kisahevosen kanssa alue-ja kansallisella tasolla vaativia luokkia. Kaudella 2014 on tarkoitus kilpailla Prix St Georges ja Inter I luokkia. Blogissa seurataan meidän treenejä ja kisoja, intohimona siis kouluratsastus, johon olen hurahtanut täysillä. Mielelläni jaan kokemuksiani ja näkemyksiäni täällä blogin parissa ja on hienoa, jos joku saa ideoita myös omaan tekemiseensä hevosten kanssa niistä. Olen sitä mieltä, että jos tarpeeksi paljon haluat jotain ja olet valmis tekemään töitä sen eteen, voit myös sen saavuttaa. Jos kiinnostuit, liity lukijaksi ja hyppää mukaan meidän arkeen!"

Nooran blogin olemassaolosta oon tiennyt jo jonkin aikaa mutta en tiedä miksen ole aiemmin käynyt lukemassa. Blogitallin myötä sinne kuitenkin päädyin ja jäin koukkuun! Taitava ratsastaja ja upeat hevoset, hauskat tekstit ja hyvät kuvat.



"23 vuotias nainen uudeltamaalta kirjoittaa elämästään ja hevosestaan. Rakastaa kauniita valokuvia ja elämän pieniä suuria iloja."


Myös Jillan blogi on sellainen jonka olemassaolosta olen kyllä ollut tietoinen mutta lukijaksi asti en ole koskaan päässyt. En ole roturasisti, mutta suokit ja suokkiblogit eivät jostain syystä ole koskaan sytyttäneet... Tätä blogia luenkin pääosin Jillan takia, sillä mistään muusta blogista en ole vielä löytänyt yhtä hauskoja tekstejä ja upeita (ja ratkiriemukkaan hauskoja) kuvia! :D Joudun usein pidättelemään naurua tätä blogia lukiessani, ja hyvällä tavalla. :)


"Hei, tätä blogia pitää kaksi tyttöä jotka harrastavat heppailua ja kisaamista. Linnea -93 kilpailee esteitä hevosellaan Angelo ja Cecilia -94 kilpailee koulua hevosellaan De Luxe. Meillä molemmilla on sama tavoite vaikka laji on eri. Suunnataan kansalliselle tasolle (joksus...) ja rakastetaan hevosia ja ratsastusmuotia! Tässä blogissa saatte seurata meidän menoa treeneissä, kisoissa ja shoppailussa."


Blogin toinen kirjoittaja Linnea on tuttuni ja sitä kautta olen tämän blogin löytänyt. Koska itsekin olen lievästi varusteurheilija, on kiva kun tästä blogista löytyy juttua myös hienoista varusteista. Lisää kaipailen... ;) Tytöillä on hienot hevoset!



"Vuosimallia -88, hevoshierontaa, hevosen anatomiaa ja ruokintaa opiskellut nainen Helsingistä ja intohimoinen hevostelija jo aivan pienestä pitäen. Kiinnostuksen kohteena nuorten hevosten koulutus ja ratsutus, hevosurheilu ja -jalostus.


Tällähetkellä on yksi oma hevonen, vuonna 2008 syntynyt KWPN ruuna Darklord (Osmium - Graham - Apple King xx), eli Dee, jonka olen omistanut ja kouluttanut alusta asti itse ammattilaisten avustamana aivan syntymästä lähtien. Näin ollen Dee on erittäin tärkeä hevonen elämässäni, ei vain hevonen vaan perheen jäsen ja ystävä."

Tätä blogia lukiessani havahdun usein siihen, kuinka nopeasti aika kuluu. Olen lukenut Heidin blogia vuodesta 2010 tai 2011 asti ja näin siis nähnyt ratsukon kaikki vaiheet. Heidi on tehnyt D:n kanssa aivan mielettömän hienon työn!





Ainut ruotsalainen hevosblogi jota jaksan aktiivisesti seurata. Pirteä, positiivinen ja mukavan oloinen Linn omistaa upean nuoren kouluhevosen jonka kanssa on tavoitteet korkealla.

10 kommentarer:

  1. <3 Voin sanoa että mäkin hyökkään aina samantien sun postausten kimppuun (ja yritän vakuutella itselleni että sun blogin lukeminen kelpaa ruotsin yo-lukemisesta) :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vooi, ihana kuulla ^-^ <3 Nyt oon vaan ollut vähän laiska kirjoittamaan kahdella kielellä, se vie niin pirusti aikaa! :D Täytyy petrata ettei sun yo mee pilalle ;)

      Radera
  2. Hih, mä muistan kun joskus ekoja kertoja jätit kommenttia blogini alkutaipaleilla! :) Etenkin ne vanhimmat lukijat jää kyllä mieleen hyvin. Ja sitä kautta jäin koukkuun sinunkin blogeihin :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiva kuulla! :) Jep, pidempiaikaiset lukijat kyllä jää mieleen.

      Radera
  3. No voi räkä mun piti kommentoida kiitokset maininnasta jo sillon ku tän postauksen luin mut en sit nähtävästi koskaan painanu julkasunappia... :D

    Mut niin siis kiitos maininnasta jee ! ♥ Sun blogi kuuluu kyllä kans mun lemppareiden listalle ^^,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perus! :D mä joudun usein palaamaan takaisin tarkastamaan kommentoinko. Ja yleensä kun luen puhelimella niin kommentoiminen on vielä niin ärsyttävää sillä kapistuksella niin sitten unohdan kommentoida jälkeenpäin... :D

      Kiitos <3

      Radera
  4. Hej, vilken rolig överraskning att hitta min blogg här bland dina favoriter! Din är också bland mina favoriter, jag tycker om att se på fina bilder, som du har mycket av :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för din fina kommentar! :)

      Radera
  5. Näyttäisi siltä, että naapurmaan hevosblogit on stailauksessa ja lifestylessä vähän meitä edellä...:D

    SvaraRadera