2 apr. 2015

Dressage


Rossen kootut sählingit osa tuhat: tajusin tänään kotona pyjama päällä klo 14:40, että maneesi on vapaa klo 16 asti. No, siinä tuli sitten tietysti vähän hoppu pukea äkkiä päälle ja ajaa tallille. :D En oo varmaan ikinä laittanut hevosta kuntoon niin nopeasti kuin tänään. Luojan kiitos, Viking oli suht puhdas eikä ollut esim. kuorruttanut itseään mudalla kuten joskus on käynyt... Jalat jouduin kyllä pesemään. Klo 15:14 käveltiin maneesia kohti. Täytyy nostaa hattua itselleni kyllä! :D Terkuin, ahdistun jos on alle puoli tuntia aikaa harjata ja varustaa hevonen.

Det blev lite stressigt idag... Klockan var 14:40 och jag var hemma i pyjamas när jag kom på att ridhuset är ledigt bara fram till 16:00. Det blev lite bråttom och jag fick slänga på mig kläderna och rusa till stallet. :D Jag har nog aldrig ryktat och sadlat en häst så fort som idag. Tack och lov hade Viking inte rullat sig och hon var ren. Jag fick dock spola benen. Kl 15:14 gick vi mot ridhuset. Jag är väldigt stolt över mig själv! :D Hälsningar från en som får ångest om man måste fixa hästen i ordning på mindre än en halv timme.Ja nyt onkin luvassa tällainen kiva kuvapommi huonolaatuisia maneesikuvia. :D No. Pakkohan sitä kun saa kuvaajan paikalle tyyliin ekaa kertaa puoleen vuoteen. Kamerana meillä oli mun paskajärkkäri jolla ei oikeastaan tee enää mitään. Se on seitsemän vuotta vanha ja selkeästi elämänkaarensa lopussa. Kameran etsin (vai mikä sen aukon nimi on josta katsotaan läpi?) ei tarkenna ollenkaan joten on vain pakko luottaa automaattitarkennukseen mikä sekin on ihan susi. Hyviä kuviahan sillä ei ole koskaan saanut kun en ole koskaan saanut hommattua kunnon objektiivia... Hehehee. Mutta niin, näitä kuvia tuli aika lailla ja oon oikeastaan aika yllättynyt että se kamera (ja osaamaton kuvaaja) pystyi näinkin hyvään lopputulokseen. Toki olen käsitellyt näitä aika rankalla kädellä, että jotain edes saisi selvää. L kuvasi myös muutaman videopätkän mun kännykällä mutta tänään en jaksa alkaa muokkaamaan videoita, joten laitan sen johonkin toiseen postaukseen.

Nu är det dags för en ordentlig bilbomb med dåliga ridhusbilder. :D När man för en gångs skull får nån att fota för första gången på typ ett halvår... Som kamera hade vi min skitsystemkamera som är alldeles kass. Den är sju år gammal och jag tror den håller på att dö. Hålet man kollar genom och som ska visa fokuseringen på bilden visar inte alls fokusen utan man måste lita på att automatfokusen gör sitt jobb, vilket den inte gör. Bra bilder har man nog aldrig kunnat ta med den för att jag har aldrig orkat köpa ett ordentligt objektiv... Hehehe. Menmen, det blev en hel bunt med bilder och jag är ganska överraskad att dom blev så här bra ändå. Visst har jag redigerat dom ordentligt så man ser något. L filmade också lite med min mobil men jag orkar inte redigera videor idag så jag lägger in dom i nåt annat inlägg senare.


Oli aika pienelle koulutreenille ja loppujen lopuksi tuo 45 min riitti oikein loistavasti. Ehdittiin jopa kävelemään ja verkkaamaan hyvin! Onneksi on hevonen joka vertyy suht nopeasti ja on aina reippaana töihin. Diesel-mallilla tuo aika olisi mennyt vähän tiukille. Käveltiin ensin viisi minuuttia pitkällä ohjalla ja sen jälkeen työstin vähän käyntiä. Tein pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Viking oli vähän innoissaan ja meinasi lähteä laukkaan ekassa väistössä. :D

Det var dags för ett litet dressyrpass och de 45 minuter räckte väldigt bra. Vi hann skritta och värma upp bra! Tur man har en häst som är ganska fort redo för arbete, det skulle blivit lite tajt med en dieselhäst. Vi skrittade först fem minuter på lång tygel och sen red jag fram i skritt. Gjorde halter och skänkelvikningar i båda varven. Viking var väldigt framåt och fattade nästan galopp i första sidorörelsen. :D
Ihan hirveästi tästä ratsastuksesta ei kyllä muuta sanottavaa ole, apua miten tylsä olen! :D Tehtiin käynnissä ne ihmeellisimmät "temput", ravissa ja laukassa humputeltiin oikeastaan vaan maneesia ympäri ja välillä käänsin vähän sinne ja tänne voltille tai epämääräiselle kaarelle. Pitäisi selkeästi suunnitella tätä omaa ratsastamista vähän enemmän. Mutta toisaalta mun mielestä on ihan kiva vaan tehdä hyviä siirtymisiä ja ratsastaa se hevonen hyvin avuille. Ja tässähän tulikin se ongelman ydin: "ihan kiva". Niin, kun sieltä ihan kivasta pitäisi päästä pois ja vähän haastaa itseään... Olisi mielettömän ihanaa päästä valmennuksiin, mutta Vikingillä mulla ei valitettavasti sitä mahdollisuutta ole.
Viking liikkui, kuten yleensä, hyvin. Se oli reipas ja mukava ratsastaa, liikkui hyvin eteen ja oli herkkä avuille. Kuitenkin se "jokin" puuttui tällä kertaa ja en kokenut samanlaista wow-fiilistä kuin joskus jolloin tuntuu lähes väärältä hehkuttaa sitä niin paljon :D Olisin halunnut oikeasti ratsastaa koulupenkillä, en ole vielä ehtinyt testaamaan Vikingin uutta koulusatulaa. Mutta nyt ei ollut aikaa alkaa metsästämään sitä satulahuoneesta ylähyllyltä joten nappasin vaan sen perus estepenkin kaapista. Huomaan kyllä miten estesatula huonontaa heti mun istuntaa ja sen tuntee selkäänkin. Ei ihme, että esteratsastajilla on se tyypillinen könöistunta. Yhh!

Sain poseerata molempien tyttöjen kanssa sillä välin kun Maaiken omistaja keräsi kakkoja maneesista! Vihdoin yhteiskuva. :DSitten vielä selkään hetkeksi ja ravia molempiin suuntiin.

Lopetin ravaamalla pitkällä ohjalla eteen-alas ja se onkin Vikingin lempijuttuja!


Outfit:
Hjälm - Lamicell Transformer
Collegetröja - Kingsland
Tröja - New Yorker
Handskar - Roeckl
Byxor - Pikeur
Stövlar - Mountain Horse Supreme high rider

PS: Joo, se eilinen postaus oli aprillipila. ;) Ei ole pullat vielä uunissa. Ja oon ihan järkyttynyt miten paljon katseluja se on kerännyt, tässä reilun vuorokauden sisällä mennään jo yli 400! :D woot! Mistä niitä tulee? 

2 kommentarer:

  1. Meiän estepenkki taas on lojunu kaapissa jo monta kuukautta, saan aina jotenkin selän törkeän kipeäksi sillä ratsastaessa.. En kyllä voi käsittää miten ihmiset voi ratsastaa koulua ilman kunnon polvitukia yms :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jep, kyllä se koulusatula vaan on kiva juttu! :) Mä vaan oon niin pitkä, että kun meen koulusatulalla näytän melkein isolta Vikingille... :D

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.