16 apr. 2015

Vastauksia


Oletko koskaan suunnitellut ostavasi omaa hevosta?

Olen haaveillut, toivonut ja suunnitellut kyllä. Olen tyypillinen hevostyttö, sellainen joka on toivonut omaa hevosta ensimmäisestä talutusratsastuksesta lähtien. 19-vuotiaana meinasin ostaa pitkäaikaisen hoitohevoseni Jetin mutta se kaatui realismiin: osa-aikaisen myyjän palkalla ei elätetä hevosta. Nyt mulla olisi talous ja elämäntilanne näennäisesti kunnossa omaa hevosta varten mutta ollaan keskusteltu aiheesta mieheni kanssa ja yhteistuumin todettu ettei hevonen sovi tämänhetkiseen elämäntilanteeseemme. Haluamme panostaa rahallisesti muihin asioihin esim. matkusteluun, kodin laittamiseen ja autoihin. Lisäksi myös perheenlisäys on haaveissa muutaman vuoden sisään enkä halua olla silloin hevosenomistaja. Vaikka siis kuukausittain mietin ettei tästä vuokralaisuudesta tule mitään ja turhauttaa kun ei pääse kunnolla treenaamaan ja kehittymään, niin on siinä silti puolensa. :) Katsotaan asiaa uudelleen kymmenen vuoden päästä. Tätiratsastajuus, here I come. ;)


Känns det jobbigt att skriva både på finska och på svenska?

Självklart. Men det är väldigt nyttigt för mig så jag kommer nog hålla på med det. Visst blir jag lat ganska ofta och orkar bara skriva på ett språk, men jag försöker skärpa mig och översätta texter oftare. :) Jag hade en period där jag hade svenska som "första språk" här i bloggen för det är ju språket jag använder 99% av min tid, kan inte komma ihåg när jag pratade finska sist... Men de flesta läsarna är ju finskspråkiga och då är det ju ganska skönt att jag betonar finska också i mina texter.


Viihdytkö paremmin Suomessa vai Ruotsissa? Jos mietitään asuinpaikkana.

Ruotsissa. Tällä hetkellä. Kyllä mä viihdyin Suomessa silloin kun siellä asuin ja kaikki oli hyvin, mutta tällä hetkellä mua ahdistaa ajatus pidemmistä Suomi-vierailuista ihan vaan huonojen muistojen takia jotka nousevat pintaan tietyissä tilanteissa. Elin siellä rankan elämänvaiheen ja oli helpotus muuttaa tänne Ruotsiin. Täällä mulla on kaikki hyvin - on maailman paras mies, hyvä työ, ihania ystäviä, kaunis viihtyisä koti ja harrastukset joissa viihdyn. Tottakai mä ikävöin Suomeen, mun koko perhe ja suku asuu siellä ja myöskin parhaat ystävät. Onneksi välimatka ei ole pitkä ja tekniikan ansiosta yhteydenpito ei ole jäänyt. :)

Muuttomatkalla laivassa

Kummalla kielellä ajattelet? Ja tuleeko sulla paljon ajatuskatkoksia tai lipsautteletko joskus väliin sanoja toisella kielellä? Tai sekottuuko kielet muuten jotenkin?

Tää riippuu tosi paljon tilanteesta ja kyllähän mä vaihtelevasti molemmilla kielillä ajattelen. En ole miettinyt asiaa ihan hirveästi, mutta ehkä eniten ruotsiksi. Toki suomeksi tekstareita kirjoittaessani, suomenkielisiä sivuja lukiessani ja blogia kirjoittaessani ajatus kulkee suomeksi. Ärräpäät pääsevät useimmiten suomeksi, varsinkin ratin takana saattaa kuulua sellaista suomenkielistä jupinaa että heikompaa hirvittäisi.

Ajatuskatkoilta en ole välttynyt (tietenkään), varsinkin eka puoli vuotta täällä asuessani meni vähän haparoiden ja blackouteja tuli paljon. Olen yhden kerran puhunut miehelleni suomea ja ihmetellyt miksei se urpo tajua, tämä tapahui joskus viime keväänä unenpöpperössä. :D Käännöskukkasia olen kyllä päästellyt suustani mm. aiemmin mainitsemani pakettiauto (ei paketbil, vaan skåpbil = kaappiauto) ja vesikarsina (ei vattenbox, vaan spolspilta = huuhtelupilttuu). Ja sitten on tietysti sanoja joita en tiedä mitä ne ovat ruotsiksi kun en ole niitä koskaan oppinut, esim. useat puut, kukat ja lintulajit... Kiitos Googlelle että olet olemassa. ;)


Ootko tyytyväinen sun elämään just nyt? Onko jotain mitä haluaisit muuttaa? 

En tiedä voisinko olla tyytyväisempi! Toki aina voisi olla enemmän rahaa ja vapaa-aikaa, heh. Ja aina voisi olla laihempi ja timmimpi ja koti siistimpi jne. ;) Mutta kokonaisuutta kun katsoo niin nyt on hyvä.


Missä näät ittes tulevaisuudessa, vaikka 10 vuoden päästä?

Tulevaisuus jännittää. Tai oikeastaan vanheneminen. Täytän 1½ kk päästä 25 vuotta ja siitä se alamäki sitten vissiin alkaa, haha. :D Pitäisi hankkia lapsia, Volvo ja koira. Ja asuntolaina ja mitä vielä. Pelottaa, että viisi vuotta sitten olin 20 ja viiden vuoden päästä täytän 30. Don't get me wrong, 30 ei ole todellakaan vanha, ei tietenkään! Mutta silti koen jonkinlaista ikäkriisiä.

10 vuoden päästä olen 34-vuotias. Toivon olevani terve ja onnellinen kahden lapsen äiti. Ryppyjä ei toivottavasti ole vielä tullut liikaa ja Systemin täti kysyy edelleen papereita. ;) Asumme omakotitalossa saaristossa ja olen varmaan töissä tässä samassa työpaikassa mikäli yllätyksiä ei tule eteen. Ehkä pikkuhiljaa alkaa olla aika miettiä vihdoin sen oman hevosen ostamista.

Täytyykin säästää tämä teksti ja katsoa kuinka hyvin osaan ennustaa tulevaisuuteen. :D


Laittaudutko paljon ja onko sulla joku tietty pukeutumistyyli? Ootko ylipäänsä kiinnostunu vaatteista, laittautumisesta ym?

Olen kiinnostunut mutta en ehkä niin kiinnostunut kuin voisin olla. Riippuu myös hyvin paljon vuodenajasta, mielialasta ja säästä mitä vedän päälleni. Tyylini on kyllä tosi tavallinen, ehkä ripauksella jotain "asennetta" tai "rokkia". Jalassa on yleensä Converset/Vansit, korkkarit tai talvisaappaat. Käytän useimmiten farkkuja ja farkkushortseja, kesäisin päälle eksyy välillä joku kaunis hame tai mekko. Takkina toimii nahka- tai villakangastakki, talvella untsikka tai laskettelutakki. Hiukset pidän auki tai ponnarilla ja suurin effort minkä teen niiden eteen on harjaaminen ja lakan suihkuttaminen. :D Joskus saatan kihartaa juhliin mutta yleensä kiharat joko epäonnistuvat tai sitten hiukset ovat suorat muutaman tunnin jälkeen... Kotona lentää sitten aina ekana farkut jalasta ja kollarit tilalle, siellä olen mahdollisimman mukavuudenhaluinen. ;) Luen jonkin verran muotiblogeja mutta en jaksa inspiroitua niistä (ehkä joskus ihan vähän), ne toimittavat mulle lähinnä sosiaalipornon virkaa.

Hyvin erikoinen arkiasuni

Aiotko tulevaisuudessa hankkia oman hevosen? Ootko miettinyt, minkä tyyppistä hakisit? Onko sulla joku tietty rotu mielessä?


Aion! Olen myös hirveästi pohtinut ottavani NYT ylläpitoon hevosen ja se voisikin olla yksi vaihtoehto mutta en vaan jaksa etsiä sitä oikeaa. Olen tylsä ja mukavuudenhaluinen kuten edellisessä vastauksessa jo kirjoitinkin. :D Mutta niin, sitten kun mulle/meille se oma hevonen tulee niin se saisi olla joku suht iso pv, mielellään 170-175 cm korkea että miehenikin voi sillä ratsastaa. Kiltti, osaava, hyväliikkeinen ja -hyppyinen. Ehdottomasti myös maastovarma!

Miltä tuntui muuttaa Ruotsiin?

Olo oli tosi epätodellinen ja laivamatka tuntui kuin miltä tahansa laivamatkalta. Samalla olin tosi innoissani, iloinen ja jännittynyt. Haikea olo mulle tuli vasta kun perheeni lähti takaisin Suomeen. Olihan se alku tosi jännittävää kun piti stressata työnhakua eikä tiennyt yhtään miten systeemit täällä toimivat. En tosin tiedä vieläkään, mutta ei se mitään. :D Kotiutumista helpottivat poikaystäväni ja Tahvo-kissa, mutta olin muutenkin aika nopeasti kuin kotonani. Ja onnellinen sekä helpottunut. :)

Saltsjöbaden

Miltä näyttää tavallinen viikko-ohjelmasi?

Työt vievät luonnollisesti suurimman osan ajastani, onneksi voin kuitenkin sumplia työaikani vähän miten haluan ja yleensä teen töitä kerran viikossa kotoa käsin. Töihin uppoaa työmatkoineen 6-12 h/päivä, riippuu hirveästi projektien määrästä ja kiireellisyydestä. Tallilla käyn vaihtelevasti 1-3 kertaa viikossa. Mulla ei ole mitään vakkaripäiviä vaan käyn silloin kun on tarve ja saadaan aikataulut sovitettua yhteen. Käyn puntilla 3-4 kertaa viikossa, joskus viisi, riippuen tallipäivien määrästä. Ja sään salliessa käyn lenkillä 1-2 kertaa viikossa, välillä lenkki sitten syö yhden punttipäivän jos ei ole aikaa molemmille. Olen vähän liian malttamaton ja muka kiireinen pitämään kunnollisia lepopäiviä, satunnaisesti kiireisen päivän osuessa kohdalle saan samalla sitten "lepopäivän" kun ei ehdi treenaamaan tai tallille. En kuitenkaan laske ratsastusta kunnon treeniksi joten varsinkin maastoilupäivät ovat sitten niitä mun lepopäiviä. :)

Muuta elämää en sitten ehdikään hirveästi viettämään, hehe. :D No ei vaineskaan. Muutaman kerran kuukaudedssa tehdään jotain ystävien kanssa. En kuitenkaan käy oikeastaan koskaan juhlimassa ellei ole häät tai jotkut muut merkkipäivät. Vietän mieluummin rauhallisen perjantai-illan kotona leffaa katsoen ja lauantaikrapulan sijaan teen mieluummin treenit tai suuntaan tallille.


Oletko tavannut muita (tunnetumpia, sekä ruotsalaisia että suomalaisia) hevosbloggaajia?

Törmäsin ruotsalaiseen Linn Olssoniin viime SIHS:ssä. Muutamalla kaverillani on blogi ja Susanna kävi pariin otteeseen kuvaamassa entistä vuokrahevostani muutama vuosi sitten. :)

Rakas mushi ♥

Mikä blogin hevosista on lempihevosesi?

Ihan kamalan vaikea kysymys! Tykkään kaikista todella paljon. Apua...Vastaisin Topanga, en ole koskaan tavannut hevosta jolla on yhtä ihana luonne kuin sillä. Mutta toisaalta Viking on se hevonen jolla olen nyt kohta vuoden ajan ratsastanut eniten ja tottakai kiintynyt myös siihen. Maaike on myös tietysti todella mukava, ihanan kiltti ja varma hevonen. Kaipa se Viking on ykkönen, tällä hetkellä.


Oletko koskaan kisannut?

Olen kyllä, mutta en pitkään aikaan. Viimeksi vuonna 2012, onhan siitä nyt kolme vuotta jo. Hui! Silloin kävin kaksissa koulukilpailuissa silloisella vuokrahevosellani Masalla. Sitä edellinen kerta taisi olla 2010 estekisat Verkulla. Ja sitä ennen... En edes muista. Joskus 2000-luvun puolessa välissä harjoituskisoja ratsastuskoulun hevosilla ja poneilla. :) 

Lohjalla HeB 2012

Osaatko hyvin ruotsia? Voisitko tehdä "höpöttelyvideon" jossa puhut ruotsia?

Haha, osaanhan mä. :D Se on mun toinen äidinkieli ja ollut nyt reilun vuoden ajan kieli jota puhun 99,9% ajasta. Ehkä mä jonkun videon voin joskus tehdä. :)


Mikä puhelin sulla on, kun puhelin(?)kuvat ovat niin hyvälaatuisia? :D

Multa löytyy iPhone 6. Siinä on kyllä tosi hyvä kamera ja Photoshop toki auttaa asiaan kun sillä saa muokattua kuvia. :)


Missä olit koulussa?

Ihanko koko kouluhistorian tähän haluat? :D Kävin ala-asteen Hollolassa yhdessä pienessä kyläkoulussa. Seitsemännen luokan kävin Hollolan yläasteella ja kahdeksannen luokan puolessa välissä muutimme Nurmijärvelle jossa jatkoin peruskoulun loppuun Rajamäen yläasteella. Amikseen päädyin Helsinkiin, Vallilan amikseen ja kävin samalla kaksoistutkinnon Mäkelänrinteen lukiossa. Sen jälkeen en olekaan sitten opiskellut paitsi syyslukukauden 2013 Helsingin yliopistossa mutta opinnot jäivät kun muutin tänne. :)

Peruskoulusta päässyt Rosse 15 v

Lempi hevosrotu?

Voisin kirjoittaa pitkän listan, mutta kärkikolmikossa ovat puoliverinen, arabi ja friisi. :)

2 kommentarer:

  1. Tosi kiva vastauspostaus! Vaikutat blogikirjotustes perusteella todella mukavalta ihmiseltä :) Ihanaa kevättä! -j

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi kiitos kovasti! :) Kiva kuulla. Samoin sinulle! :)

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.