16 aug. 2017

Teinihevosen villi-ilta


Välillä melkein unohdan Rinkin olevan nelivuotias, mutta maanantaina se laittoi pitkästä aikaan pystyyn kunnon shown. :D Ennen ratsastusta se joutui tylsistymään odottaessaan lettien avaamista ja uudelleen letittämistä sekä lyhyen valokuvaustuokion ajan (tai en tiedä oliko syynä tähtien asento vai mikä), ja selkään päästyäni se olikin vähän raisummalla fiiliksellä. Toki ympäristössä pyörivä iso traktori (joka siirsi isoja kasoja kivenlohkareita ja soraa, kipaten niitä mäen päälle kovan rahinan ja kolinan säestyksellä) saattoi vaikuttaa asiaan. Pari kertaa tuli koettua äkkilähtö (kerran ohi lentävän pikkulinnun takia) ja kerran vähän isommat moovsit kun takaa laukkasi toinen hevonen. Hyvä kuitenkin huomata miten valtavasti tasapainoni on kehittynyt tämän puolen vuoden aikana. Sanoin omistajalle, että olisin varmaan keväällä maistellut hiekkaa tällaisella kerralla. ;)

Mulla on ollut vähän (tai siis paljon) ongelmia vasemman olkapääni kanssa, ja se on nyt töiden alettua kipeytynyt aivan törkeän pahasti. Juoksin kesä-heinäkuun naprapaatilla ja toivoin kesäloman tuovan helpotuksen ja niin kävikin, mutta olkapää ei edelleenkään näemmä kestä täyttä työpäivää päätteen ääressä istumista. En voi tällä hetkellä nostaa kättä ollenkaan ylös, maata selälläni tai ottaa paitaa pois. Kävin tänään ortopedillä/lihaksistoon ja luustoon erikoistuneella lääkärillä, ja sain muutaman eri särkylääkkeen kotiinviemisiksi puudutuspiikin lisäksi. Olkapäästä on ilmeisesti nivelside revähtänyt/tulehtunut ja sitä lähdetään katsomaan fyssarin kanssa, jos ei auta niin joudun magneettiin. :( Toivottavasti olkapää kestää vielä huomisen kouluvalmennuksen, sitten aion antaa sen levätä viikon verran. Tuo kipu säteilee siis koko rinta-olkapää-yläselkäalueella ja koko rintalasta menee välillä ihan jumiin. Tämä vaikuttaa ja on aivan varmasti vaikuttanut ratsastukseeni, tämä jumiutuminen/kipuilu alkoi joskus keväällä jo ja on nyt siis pahentunut vain. Toivottavasti siellä ei ole mitään vakavampaa, yhden ison nivelen takia olen jo joutunut leikkaukseen niin ei yhtään huvittaisi uusia homma.Se mun sairaskertomuksesta, en tajua miksi täytyy alkaa aina jaaritella kaikkea ihan turhaa tänne blogiin! :D Ajatukset hyppivät livenäkin ihan samalla lailla ja voin hyvin puhua asiasta x ja vaihtaa hetkessä asiaan y. Toisaalta, liittyyhän tuokin ratsastukseen jollain tavalla. ;)

Näitä kuvia katsoessani en voi kuin ihmetellä miten Rink näyttää kasvaneen! Vai kuvakulmako tai jokin muu hämää? No olihan se satulasepän mukaan saanut selkään 4 cm leveyttä, joten ei kai se mahdottomuus ole. 

Rink oli tosi hieno kyttäilyjen ja äkkilähtöjen välissä! Olin oikeasti vain iloinen sen energian määrästä ja saatuani sen takaisin kuulolle ratsastin eteen sitä ylimääräistä energiaa hyödyntäen. Fiksu kannattaa olla, viisas pääsee vähemmällä vai miten sitä sanotaan. ;) Rink sai työskennellä aika tehokkaasti ja teki tosi hienoja askeleenpidennyksiä ravissa. Ratsastin myös ensimmäistä kertaa pari vähän pienempää ravivolttia, jotain 10 m luokkaa. Rink on alkanut tajuamaan aika hyvin sisäpohkeen ja johtavan sisäohjan. Sain sen paljon paremmin kulmiin, tai ainakin niin ettei se oikonut joka kerta. :D


Laukasta ei ole kuvia kun omistaja keskittyi videoimaan. Rink nosti laukan kivasti molemmilla kerroilla, joskin ehkä hieman köykäisesti ja sain vähän liioitella apujen kanssa. Tai no, liioitella on vähän hölmösti sanottu. Se tarvitsee välillä aika paljon tilaa nostossa (se on nimittäin AIKA iso ja ylöspäin laukannostossa :D), ja heitän itseni vähän liikaa siinä tilanteessa mukaan nostoon... Huomenna valmennus, apua on siis tulossa!

Kuvakaappaus videolta. Siinä on nostossa "vähän" voimaa!


Odotan oikeasti huomista valmennusta niiiin paljon! Ihan tyhmää kun valmentajakin haluaa lomailla, eihän se nyt käy! ;) Vähän sama kuin omat asiakkaani jotka vinkuvat projekteja valmiiksi toisena työpäivänäni loman jälkeen... Olen kuitenkin pitänyt hänet ajan tasalla lähettämällä välillä videoita ratsastuksesta, jottei ole ihan pihalla sitten missä mennään. Kotiläksynähän meillä oli kesän aikana vakiinnuttaa laukannostot ilman ääniapuja ja siinä olemme onnistuneet! :) 


Pohjimmiltaan Rink on kuitenkin laiska mies, joka käyttää kaikki tilanteet hyödyksi ja lepuuttaa jalkaa heti kun silmä välttää. ;)

Kuvista ja videosta kiitos Rinkin mahtavalle omistajalle, joka on kehittynyt kameran käytössä todella paljon!

6 kommentarer:

 1. Ah, on Rink kyllä niin hieno! Hyvän näköistä menoa. 😊

  Olen samaa mieltä, että "ylimääräinen" energia on yleensä pelkästään positiivinen ongelma. Ratsastajan taitoja testataan sillä saako sen energian ohjattua työntekoon vai meneekö hevosen kaikki huomio todellisten tai kuviteltujen "mörköjen" havainnoimiseen...

  Toivottavasti saat olkapääsi pian kuntoon. Minulla alkaa oikea käsi olla sen verran kipeä että lääkärille täytynee mennä. Oletan (toivon), että kyse on todennäköisesti "hiirikädestä" eli pahaksi äityneestä jännetupin tulehduksesta. Olen istunut toisessa työpisteessä kuin omassani ja käytössäni on ollut tavallinen hiiri sen oman "rollerin" sijaan. Eilen huomasin ratsastaessani että minullakin kipua tuntuu jo ajoittain ylhäällä hartiassa/lavassa... 😐

  Ihanaa alkavaa viikkoa! Sunnuntai on alkanut mahtavalla auringonpaisteella. Miten sen paremmin voisi viettää kuin ratsastamalla?

  Maarit L. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos! <3 Se on kyllä aivan ihana, myös raisupetterinä... ;)

   Mä tykkään kyllä ehdottomasti enemmän ratsastaa energistä hevosta kuin laiskaa. Toki tällaisen nuoren kanssa se on haastavaa kun keskittymiskyky ei meinaa riittää ja sinkoiluilta ei voi välttyä... :D Mutta sitten kun toimii ja tulee hyviä pätkiä, niin jestas!

   En yhtään tiedä mistä tämä vaiva johtuu. Se on vasemmassa olkapäässä, ja olen oikeakätinen. Nyt se on ollut vähän parempi kun olen tehnyt seisten töitä viime keskiviikosta asti, mutta ei täysin. No, huomenna pääsen jumppaamaan fyssarin avustuksella. En edes osaa käyttää niitä ergonomisia hiiriä (enkä edes tiedä miten piirto-ohjelmien kanssa sellainen toimii). Toivottavasti saat sinäkin vaivaan helpotusta!

   Radera
 2. Työterveyslääkäri diagnosoi vaivani tenniskyynärpääksi. Kirjoitti sairauslomaa vielä keskiviikonkin sekä tulehduskipulääkereseptin, passitti hankkimaan rannesuojan/-tuen jota pidän alkuun päivin ja öin ja vielä lähete fysioterapeutille että saan sopivat jumppaohjeet millä toivon mukaan estetään vaivan uusiutuminen/kroonistuminen.

  Eniten iloitsin siitä ettei tullut ratsastuskieltoa! Toivottavasti jumppa fyssarin ohjauksella helpottaa sinun tilannettasi.

  Maarit L. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyvä että löytyi syy ja toivottavasti paranee! :) Ratsastuskielto on kyllä tylsä juttu, onneksi säästyit siltä. Mun olkapää on ollut huomattavasti parempi nyt hetken aikaa kun annoin sen levätä kokonaan pe-su (häävalokuvausta lukuunottamatta) ja nyt olen vain seissyt töissä. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.