7 aug. 2017

Valjakkoajovalmennus


Valjakkoajo on itselleni täysin tuntematon hevosurheilun laji mutta pakko myöntää, että Rink näyttää tyrmäävän upealta ajovermeissä! Onhan ajaminen sentään se laji, mihin friisi on alunperin jalostettu vaikka nykyään rodussa pyritään tuomaan yhä enemmän esiin hyvän ratsuhevosen ominaisuuksia. Rink on sisäänajettu jo 2-vuotiaana, joten tämä on sille kaikista tutuinta hommaa.

Saksassa ollessaan Rink pääsee ajamaan enemmänkin. Loppukokeissa yksi suuri osa-alue on ratsastuksen (sekä koulu että este) lisäksi ajaminen. Käyttökokeiden ja kantakirjauksen tavoitteena onkin tuoda esiin mahdollisimman hyviä oreja - monipuolisia, hyväluonteisia ja -rakenteisia käyttöhevosia.

Kolme viikkoa enää jäljellä Rinkin lähtöön, kääk.

Rinkin omistaja on ottanut ajotunteja eräältä maajoukkuekuskilta, ja pääsin seuraamaan valmennusta viime torstaina kuvaajan roolissa. Mä en tosiaan valjakkoajosta ymmärrä yhtään mitään, joten en osaa valmennuksen kulusta kertoa sen tarkemmin. :) Hyvältä näytti ja Rink oli selvästi mielissään päästessään tekemään vähän erilaista treeniä. Kuka tietää, ehkä Rinkistä tulee tulevaisuudessa kunnon valjakkoajohevonen. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.