24 nov. 2014

Uteritt + shopping

I dag startade jag dagen på bästa möjliga sätt: med ett stallbesök! När jag bodde i Finland så red jag väldigt ofta på morgonen före jobbet. Det är så härligt lugnt i stallet då, du får njuta av dagsljuset och får en fantastisk energikick för resten av dagen.

Tää päivä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla: tallireissulla! Kun asuin Suomessa ratsastin todella usein aamuisin ennen töihin menoa. Tallissa on silloin ihanan rauhallista, saat nauttia päivänvalosta ja siitä saa ihanan energialatauksen loppupäiväksi.


Här har höstvindarna (eller det är nog redan vintervindar) dragit igång ordentligt idag och det blåste rejält i morse. Dessvärre blåser det ännu mer nu och dessutom började det regna också, så jag hade en ganska bra timing. Vi skrittade ut en timme, runt på de små asfaltvägarna i området, genom Båtis och tillbaka till stallet via den nyinvigda ridvägen. Först var Viking otroligt spänd och spooky. Hon tyckte nog att det var väldigt spännande när det blåste så mycket. :) Men efter några hundra meter slappnade hon av och var väldigt snäll resten av ritten. Vi red nästan enbart skritt, tog några korta travsträckor sen på ridvägen. Det var en super skön och avkopplande ridtur, precis vad jag behöver mitt i stressiga livet.

Täällä alkoivat syystuulet (tai kai noi on jo talven tuulia) puhaltamaan tänään oikein kunnolla. Nyt tuulee vielä kovempaa ja kaiken lisäksi alkoi satamaan, joten ajoitus tallireissun suhteen oli täydellinen. Tehtiin noin tunnin mittainen käyntimaasto ympäröiviä asfalttiteitä pitkin, ratsastettiin Båtiksen läpi ja takaisin tallille vasta käyttöön vihittyä ratsastustietä pitkin. Aluksi Viking oli tosi jännittynyt ja säpsy. Kaipa sen mielestä oli niin jännää kun tuuli paljon. :) Mutta muutaman sadan metrin jälkeen se rentoutui ja oli tosi kiltisti. Mentiin lähinnä käyntiä ja sitten muutama lyhyt ravipätkä ratsastustiellä. Oli tosi ihana ja rentouttava ratsastus, just mitä tarvitsin tähän stressaavaan elämäntilanteeseen.



Håret och manen bara flög runt i den hårda blåsten. Här ser ni Vikings snygga frisyr!

Tukka ja harja vain lentelivät ympäriinsä kovassa tuulessa. Tässä näette Vikingin hienon kampauksen!

Efter ridningen fixade jag Viking redo för hagvistelse och sen fick hon gå ut med sina väninnor. Jag passade på att klappa, kela och pussa Topanga lite där hon stod helt ensam i sin lilla sjukhage. Bara en månad, sen får hon börja jobba igen om allt går bra! 

Ratsastuksen jälkeen laitoin Vikingin valmiiksi tarhailua varten ja sitten se sai mennä ulos ystävättäriensä kanssa. Topanga oli yksin omassa sairastarhassaan, joten menin rapsuttelemaan ja pussailemaan sitä. Enää kuukausi niin Toppan saa alkaa liikkumaan taas mikäli kaikki menee hyvin!



Efter stallet körde jag till Hööks. Det är några saker som jag har planerat att köpa sedan långt tillbaka, men jag får aldrig till det. Vilket är väldigt lat av mig för Hööks ligger typ två eller tre kilometer från oss... Haha, så typiskt mig. :D Jag köpte ett skärp med fina blingblings, ett pannband och thermoleggings. Förra leggings köpte jag för två eller tre år sen och dom är de bästa jag haft. Varma och sköna och dessutom är det lätt att ta på sig ridbyxorna när man har dessa på. Skärpet behövde jag verkligen, jag har redan i flera år tyckt att det är skitjobbigt när byxorna glider ner hela tiden. :D Ridbyxor har så små hål för skärp så jag har inget skärp som passar. En liten skata som man är måste man ha lite blingiga detaljer. ;) Ett pannband ville jag också ha, det är så skönt att kunna ha hästsvans på stallet vilket är lite svårt om man har en mössa på sig. Denna från Spooks tycker jag är otroligt mjuk och skön, hoppas den är varm också. Det ända jobbiga med den är den stora loggan i mitten, men äsch vem bryr sig.

Tallin jälkeen ajoin Hööksille. Olen suunnitellut muutaman jutun ostamista jo vaikka kuinka kauan mutta en saa koskaan aikaiseksi. Mikä on multa todella laiskaa sillä meiltä on Hööksille matkaa ehkä kaksi tai kolme kilometriä... Haha, niin tyypillistä. :D Ostin blingbling-vyön, pannan ja thermoleggingsit. Edelliset samanlaiset leggarit ostin pari-kolme vuotta sitten ja ne ovat olleet parhaat mitä oon kokeillut. Lämpimät ja mukavat ja sitäpaitsi niiden päälle on helppo pukea ratsastushousut. Vyötä olen kaivannut jo kauan, tyyliin pari vuotta olen valitellut kun housut valuvat alas. :D Ratsastushousuissa on niin kapeat ne vyölenkit ettei mikään mun siviilivöistä sovi. Harakan ominaisuuksia omaavana täytyi tietysti ostaa vyö jossa on vähän kimalletta. ;) Panta on ollut myös toiveissa, se on paljon mukavampi kuin pipo jos pitää hiukset ponnarilla. Tää Spooksin panta on ihan uskomattoman pehmeä ja mukava, toivottavasti se on myös lämmin. Ainut ärsyttävä juttu on keskellä oleva iso logo, mutta äh ei jaksa välittää.



Den här bilden visar tyvärr sanningen att mina kära Equilinebyxor har sett sina bästa dagar. :( Mina absolut favorit byxor, så sköna på och sitter perfekt! Vet inte om Equiline har sin Bostonmodell i denna tyg längre då dessa byxor är från 2011 tror jag...

Tässä kuvassa näkyy valitettavasti raaka totuus: mun rakkaat Equiline-housut ovat nähneet parhaat päivänsä. :( Nää on mun ehdottomat lempparihousut, niin mukavat ja istuvat täydellisesti! En tiedä onko Equilinella Boston-mallia enää tässä kankaassa, nää housut on vuodelta 2011 jos oikein arvaan...


På torsdag är det dags för Horse Show! Jag väntar så mycket. Ska gå dit både på torsdag och sen till finalen på söndag. Det lär bli en väldigt bra show och tävling skulle jag tro, Friends Arena är gigantisk! Det lär vara en stor expo, man får se framridningen och dessutom är det en hästmässa också. Jag har några saker på shoppinglistan men man får ju se vad man hittar. Jag hoppas på bra rea, förra året hittade jag Animobyxor för tusen spänn och min Mountain Horse dunjacka för 500 kr! Nu letar jag efter ytterligare ett par snygga ridbyxor och några par ridhandskar. Och allt annat, haha. :)

Torstaina koittaa Horse Show! Odotan sitä ihan intopiukeana. Menen sinne torstaina sekä sunnuntain finaaliin. Tiedossa on varmasti todella hyvä show ja kilpailu, Friends Arena on todella iso paikka! Paikan päällä on iso expo, verkka on yleisölle avoin ja lisäksi siellä on hevosmessut. Mulla on ostoslistalla muutama asia mutta saa nähdä mitä sieltä löytää. Toivon alennusten olevan hyvät, viime vuonna löysin ainakin Animon housut n. 100:lla eurolla ja Mountain Horsen untsikan n. 50 €. Nyt tavoitteena on löytää taas hienot ratsastushousut sekä muutama pari hanskoja. Ja kaikkea muuta, haha. :)

4 kommentarer:

  1. Heh, mulla on toi sama panta harmaana ja sama vyö :D Hyvä vaatevalinta sulla ;)

    SvaraRadera
  2. En tiedä, onko sulla noita Equilinen housuja enää, mutta pakko jakaa vinkki :D mulla samanlaiset, sama väri ja oli yhtä kulahtaneen näköseks mennyt. Heitin pesukoneessa värjäykseen yhden hupparin kanssa. Dyonin konevärien sävyt navy ja jeans blue, lopputulos ihan uusien näköinen! On kestänyt myös pesuja hyvin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos vinkistä! :) Täytyykin kokeilla!

      Radera