25 mars 2016

Kauden ensimmäinen koulustartti

Lähtökohdat tälle päivälle eivät olleet yhtään hyvät.

Mutta mikä olikaan lopputulos?


En voisi olla tyytyväisempi! Tavoitteena oli saada hyväksytty tulos Mutta molemmat hevoset yllättivät ja tuloksena oli lähes 70%. Toki nämä olivat oman tallin sisäiset rataharjoitukset ja tuomari oli kiltillä tuulella, mutta silti.


Topanga 65,71% ja Rozzie 68,57%.Kilpailuilta lähti liikkeelle kouluradan rakentamisesta, kahvittelusta (mitä olisivatkaan ruotsalaiset ratsastuskilpailut ilman perinteistä fikastundia...) ja yleisestä ihmettelystä. Starttasin Topangalla toisena ja Rozziella viimeisenä, välissä oli puolisen tuntia. Tiesin ajan menevän tiukille mutta onneksi mulla oli apukätenä Rozzien omistaja. 

Kävin kokeilemassa ennen kisoja paikallisessa Granngårdenissa (vähän niin kuin Agrimarket) kisahousuja, mutta ne ainoat valkoiset Covallierot eivät istuneet mulle ollenkaan joten tummansiniset vaatteet saivat kelvata. ;) Topangalle sentään laitoin valkoiset pintelit! Olisin halunnut letittää sen harjan mutta luovutin aika nopeasti. Apua, miten ihmeessä mä taion sille hienot letit meidän ensimmäisiin aluekisoihin sitten?? Taidetaan mennä tukka auki...

Verkka oli ulkokentällä ja sen pohja oli onneksi aika hyvässä kunnossa. Topanga oli just sellainen mitä olin ajatellut, aivan törkeän kuuma ja apuja vastusteleva. Ensimmäisestä laukannostosta se pinkaisi suuntaan XY ja vielä kolmaskaan nosto ei ollut kovin hallittu. Ravissa se oli ihan ok, mutta tosi epätasainen ja jännittynyt. Multa meinasi päästä itku kun en vaan saanut nostettua myötälaukkaa vasempaan kierrokseen ja ajattelin jo jättäväni startin välistä.

Nämä uudet kannusremmit taisivat tuoda vähän onnea?

Kisat olivat vähän aikataulusta myöhässä joten meidän verkka venyi vähän ja kun pääsimme maneesiin verkkaamaan huomasin Topangan olevan jo vähän väsynyt. Vähän plusmiinus-nolla oliko se hyvä juttu, toisaalta joo koska se malttoi paremmin mutta toisaalta se oli huono juttu sillä se jäi vähän pohkeen taakse turhan löysäksi. No, pääsin pian odottelemaan collecting ringiin ja taivuttelin siinä käynnissä ja yritin saada Topangaa herkäksi pohkeelle. Sitten vaan radalle ja, kiersin sen kerran ympäri ja tein vähän jotain kuvioita siinä ennen starttia.

Tervehdykseen ratsastus meni ihan reisille, Topanga kulki kahdella uralla ja pysähdyskin oli vähän niin ja näin (5). Seuraavaksi askeleen pidennys ravissa, en uskaltanut ratsastaa eteen ettei hevonen räjähdä joten se jäi tietysti tuomarin mielestä liian vaisuksi (6). Seuraavaksi 10 m voltti, radan poikki ja uudestaan voltti, tämä kuvio antoi meille numeroksi 8 ja kommenttina hyvä tie - jes! :D Seuraavaksi käyntiä, hyvä siirtyminen ja diagonaalilla ohjat veke (7). Lyhyen sivun keskellä harjoitusravia ja seuraavasta kulmasta laukannosto oikeaan, hyvä nosto mutta vastustelee (7). Laukkavoltista saimme kasin! Radan poikki askeleen pidennys laukassa, käänsin liian myöhään enkä uskaltanut pahemmin ratsastaa eteen (6), siirtyminen raviin sujui kuitenkin hyvin (8). Seuraavana olikin sitten vuorossa laukannosto vasempaan ja arvasin oikein, se ei sitten sujunutkaan ollenkaan ja tuloksena vastalaukka. Numerona kuitenkin kiltti vitonen. :D Sain korjattua laukan myötälaukkaan seuraavassa voltissa, mutta tämän sekoilun takia voltti jäi liian pieneksi (6). Keskilaukassa yritin parhaani ja sain ratsastettua muutaman askeleen eteen, mutta ei se hyvä ollut ja kommentiksi tuli epätasainen muoto, vastustelee(6). Tämän jälkeen oli heti pelkäämäni keskiravi, ja vaikka vähän yritin varovasti ratsastaa siinä eteen niin no, jännittynyt ja vastustelee (6). Sitten radan poikki (7) ja lopputervehdykseen (7+6).

Sellainen. :D Tykkäsin siitä, että tämä tuomari uskalsi käyttää numeroskaalaa aika reilulla kädellä. Seassa on kuitenkin paljon kilttejä numeroita, esimerkiksi tuosta vastalaukasta olisimme kyllä ansainneet nelosen ja pari seiskaa olivat ehkä vähän turhan kilttejä. ;) Mutta en valita, tästä jäi hyvä fiilis. Erityisesti ilahduin istunnasta ja apujenkäytöstä - 7. Seuraavana tavoitteena onkin sitten nostaa se kasiin! :) Loppukommentti: "Hyvin tsempattu hieman jännittyneellä ja epätasaisella hevosella. Hyvin ratsastettu ja mukava rata =)"

Topangan radan jälkeen kiirehdin takaisin talliin ja vaihdoin ratsua lennosta. Verkka-aikaa mulle ei jäänyt kuin 10 min ja siinä ajassa piti sitten yrittää parastaan ja ratsastaa läpi 5-vuotias estehevonen jonka selässä olin ollut ensimmäistä kertaa edellisenä päivänä. :D Kiire ja stressihän siinä tuli, lähinnä ratsastin nopeasti askellajit läpi ja tein muutaman laukkadiagonaalin.

Radalla Rozzie pelkäsi kouluaitoja ja pyysin tuomarilta, että saan ratsastaa muutaman voltin extraa siinä tuomaripäädyssä. Pääsimme ohi, mutta meno pysyi jännittyneenä.

Tervehdykseen ratsastus sujui hyvin, mutta pysähdyksen jälkeen Rozzie jännittyi (7). Askeleenpidennys ravissa meni ihan kivasti, mutta tuomarin mielestä siinä olisi saanut olla enemmän lisäystä (7). Ensimmäisen 10 m voltti meni ihan penkin alle kun olin epäselvä apujeni kanssa ja Rozzie laukkasi muutaman askeleen (5). Radan poikki ratsastin kuitenkin hyvän tien ja numeroksi 8. Seuraavasta voltista tuli 7 ja käyntisiirtymisen oli hyvä (7). Laukannosto onnistui hienosti (8) ja voltti myös (8). Askeleen pidennys diagonaalilla ei ollut kovin kaunis sillä pidin Rozzien aika vahvasti asettuneena oikealle jotta se ei vaihtaisi laukkaa (6). Ravisiirtymisesti seiska ja uudesta laukannostosta tuli kasi, kuin myös laukkavoltista. Keskilaukka sai numeroksi 6 ja kommenttina vastustelee, tahtirikko. Ratsastus lopputervehdykseen sujui hyvin (8) ja lopputervehdyksestä 7 ja kommenttina hyvin taisteltu. Tosin tuo KÄMPAT ei ihan tarkoita samaa kuin suomeksi taistella, mutta en nyt keksi parempaa sanaa. :D

Loppukommenttina: "Hyvin ratsastettu hieman jännittyneellä hevosella. Pehmeä ja hieno kun se rentoutuu. Hienot laukannostot =)"


Kokonaisuudessaan olen NIIN TYYTYVÄINEN näihin suorituksiin. Topanga, joka on maailman kuumin, herkin ja vaikein hevonen ja joka ei ollut liikkunut 1,5 viikkoon... Ja Rozzie, jolla olin tätä ennen ratsastanut yhden kerran ja jolla ehdin verkkaamaan sen kymmenen minuuttia.

Ja tiedättekö mikä oli kaikkein parasta? Mä en jännittänyt KERTAAKAAN! Olin tyyni ja rauhallinen kuin viilipytty ja päinvastoin tunsin oloni erittäin hyväksi. En olisi uskonut! :) Tästä jatketaan!


6 kommentarer:

 1. Wau mikä kauden avaus, onneksi olkoon!
  Topangalla on kyllä tosi kivan näköinen ravi ja laukka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Sillä on kyllä liikkeissä laatua, harmi ettei laatu yllä päähän asti. ;)

   Radera
 2. Voi vitsi et Topanga on ihan kuin minun tamma, liikkuukin samalla tavalla :D Mutta on näiden kuumien kuningattarien ratsastus - sitten kun kaikki sujuu, vaikka vain minuutin pätkissä - todella antoisaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha voi ei, ihanaa että löytyy kohtalontovereita! :D Ja ehdottomasti, fiilis kun tällaisen hevosen kanssa saa yhteistyön toimimaan - vaikka sitten sen kymmenenkin sekunnin ajan - sitä fiilistä ei voita mikään. Team Kuumat Kuningattaret!

   Radera
 3. Jes, hieno kauden avaus, onnittelut! Tästä se lähtee! ;)

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.