27 mars 2016

Sagaponack: ratsastuskuvia ja video


Pääsin eilen toista kertaa Topangan veljen, Sagaponackin kyytiin! C omistaa siis nämä molemmat ja vaikka hän on ne molemmat kasvattanut, sisäänratsastanut sekä omistanut ne aina niin silti nämä kaksi ovat kuin yö ja päivä. Molemmat ovat kyllä kilttejä, miellyttäviä ja kauniita hevosia mutta luonteeltaan ja ratsasettavuudeltaan niissä ei ole mitään samaa. Topanga on kiltti ja kuin ihmisen mieli käsitellä kun taas Bamse häseltää, säikkyy eikä aina meinaa arvostaa ihmisen omaa tilaa. Topangan ratsastus on kuin joogaamista Bamseen verrattuna - sillä ratsastaminen on enemmänkin verrattavissa kunnon voimatreeniin. Topanga on vain reilu 160 cm korkea kun taas Bamse reilusti yli 170 cm. Ja mun tuskin tarvitsee mainita ruuna-tamma -vastakkainasettelusta. :D Siinä missä Topanga on kuin räjähtämäisillään oleva pommi eikä sen kanssa monikaan tule toimeen, niin Bamse on tasainen, kiltti ja miellyttämisen haluinen ratsastaa.


Olin aiemmin kokeillut Bamsea ihan vain lyhyesti muutama viikko takaperin, joten jännitin vähän miten sen ratsastus sujuisi. Turhaan jännitin! Aluksi oli toki hakemista ja iso hevonen tuntui oudolta ja vähän raskaalta kädelle, mutta se vertyi todella nopeasti. Emme suorittaneet mitään temppuja vaan tein aika lyhyen perusratsastuksen käyden kaikki askellajit läpi ja kun homma tuntui sujuvalta tunsin olevan hyvä hetki lopettaa.

Rakastuin kuitenkin ihan täysin tähän mustaan herrasmieheen. Siis ai että miten hyvin ratsastetulla ruunalla ratsastaminen voikaan olla IHANAA!! :D Varsinkin kun olin puoli tuntia aiemmin ratsastanut ylikuumalla Topangalla joka oli sellaisella "älä-vattu-koske-muhun"-tuulella, sinkosi jokaisesta laukka-avusta ja aiheutti mulle lähinnä sen fiiliksen, että ei tauti kun olen surkea ratsastaja. Sitten pääsee tällaisen "kaikki käy"-tyypin selkään ja avot, tuntee taas osaavansakin jotain.


Päivän asu:
Kypärä - Charles Owen
Paita - New Yorker
Hanskat - Roeckl
Housut - Equiline
Saappaat - Mountain Horse Victoria


Mun pitäisi kyllä päästä ratsastamaan vähän useammin tällaisilla vähän normaalemmilla hevosilla. Ihan oikeasti, Topangan takia mulla on välillä ratsastusitsetunto ihan nollissa ja mietin olenko oikeasti niin surkea ratsastaja. Vaikka tiedän kyllä erittäin hyvin, että moni minuakin taitavampi ratsastaja on jopa kieltäytynyt menemästä sillä kun eivät tunne pärjäävänsä, omistajalla on sen kanssa myös vaikeuksia ja saan usein kehuja muilta ratsastaessani sillä. Silti jokainen sinkoava laukannosto ja väärä laukka aiheuttavat aivan sairaasti harmaita hiuksia ja heti kun se on sillä jännitysniska-joutsenkaulatuulella tekisi mieli heittää ohjat pois ja lähteä kotiin.

Ja olen kyllä niin mielettömän iloinen, että mulla on mahdollisuus ratsastaa niinkin monta erilaista hevosta! Vaikka suurin osa on niitä "joskus ja jouluna"-liikutettavia niin ei se mitään, jokainen kerta on (yleensä ;D) yhtä antoista ja opettaa mulle uutta.
Mitä tykkäätte, miltä tämä Bamse-kaveri näyttää? :) Omaan silmääni se on kyllä lähes unelmahevoseni näköinen, iso musta tähtipää kouluhevonen. Heh! :D

Topangasta tulossa juttua, (kamalaa) videota ja kuvia heti kun löytyy aikaa kirjoittamiselle. Mulla on jonossa paljon kuvia muokattavana ja maanantaina tulee lisää kun teen vierailun yhdelle tallille jossa mua odottaa kolme kuvattavaa hevosta. Hauskaa, mutta kiireistä! :)

PS: Ehdin tänään ilmoittautumaan Maaiken kanssa Värmdö Ridklubbenin aluekoulukilpailuihin 7.5! :) Tiukka viikko silloin tulossa, 5.5 mennään Bogesundiin ratsastamaan LB:1 ja sitten heti kahden päivän päästä olisi LB:3 TAI LC:2. Olen ilmoittautunut molempiin ja päätän ensi kuun aikana kumpaan luokkaan osallistun. Riippuu siitä tuntuuko tuo LB:3 aivan ylitsepääsemättömän vaikealta meille. ;) (rata täällä mikäli kiinnostaa ja ruotsi luonnistuu) Ahdistaa pitkä rata, lisätty käynti ja "laukanvaihto" ravin kautta. Sekä tietysti se, että yhtäkkiä pitäisi muistaa uusi rata kun just olen onnistunut opettelemaan sen LB:1. Vaikea elämä! :D

4 kommentarer:

 1. Terve moi, saisko sun istunnan?! Istut törkeän hyvin!

  SvaraRadera
 2. Tosi kivan näköinen hevonen! :) Mutta pakko myöntää, että olen aina luullut tämän olevan tamma (nimessä Saga, enkä sitten juuri muuta ajatellutkaan) :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikö olekin! <3 Joo, vähän tyttömäinen tuo lempinimi ja sen takia sanonkin sitä mieluummin Bamseksi :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.