28 mars 2016

Älä koske muhun-tamma


Topanga saikin eilen vapaapäivän sillä mulla ei riittänyt aika ratsastaa kahta hevosta, ja kun mulla oli kerrankin mahdollisuus mennä toistamiseen Sagaponackilla halusin tietysti ottaa tilaisuudesta vaarin. Se olikin ihan mielettömän hyvä ratkaisu, olin nimittäin koko ratsastuksen ajan hymy korvissa. Miten voikaan olla jonkun hevosen ratsastaminen niin miellyttävää ja HAUSKAA! :D


Njjoooo. Tämän postauksen kuvat ja video ovat lauantailta, siltä kerralta kun Topanga oli yksi iso pettymys. Voisin kyllä oikeastaan kertoa ensin positiiviset jutut, tänään se oli nimittäin ihan mielettömän hyvä! Team Kuumat Kuningattaret taas vauhdissa... Tein ravissa ja laukassa samaa harjoitusta, lyhyeltä sivulta pituuslävistäjälle ja siitä pohkeenväistössä kohti uraa. Laukassa tähän tuli pieni twisti mukaan, jatkettiin nimittäin siitä vastalaukassa ja tehtiin vastalaukassa pääty-ympyrä. Topanga oli vähän raisu aluksi mutta yhtäkkiä tapahtui jotain mitä en vain voi käsittää. :D Topangan päässä taisi kuulua *naks* ja yhtäkkiä se alkoi liikkumaan pyöreänä selästään, otti takajalat alle, niska ja kaula pyöristyivät ja tuntuma kädelle oli höyhenen kevyt. Ihan mieletöntä!! Nautiskelin muutaman kierroksen pääty-ympyrällä ja sain jatkettua saman fiiliksen myös suoralla uralla. Myös ravissa sain aikaiseksi niin upean tunteen. Topangakin vaikutti erittäin tyytyväiseltä isteensä. :) Meillä molemmilla taisi olla mielettömän hyvä fiilis oli tuon jälkeen! 


Takaisin lauantaihin... Näyttääkö kivalta kuvissa? :D Scrollaa alaspäin ja katso video. Saatat järkyttyä. ;)
Ihan kauhea määrä näitä kuvia nyt. Visualisteille ja laiskoille ihmisille ihan kiva ehkä. Mitään tähdellistä sanottavaa mulla ei ole. Topanga oli tosiaan aivan kamala ratsastaa, siitä oikein huokui sellainen *älä-ittu-koske-muhun*-asenne ja tuntui kuin se vastusteli ohjaa koko ajan, yritti juosta pohjetta karkuun ja kaikki siirtymiset meni vähän sutien. Ihan perus meno siis just silloin kun saa kuvaajan paikalle eikö. ;)

Sopivat kuvat valitsemalla voi siis saada aikaan aika sopivan illuusion täydellisyydestä. Halusin nyt kuitenkin laittaa tähän mukaan videon josta näkyy todellisuus. Voi sitten katsoa tulevaisuudessa taakse päin ja iloita edistymisestä. ;) Ihana kun oli vähän vapaata, nyt täysillä kevään läpi ja kohta onkin kesä ja piiiitkä kesäloma... Sitä odotellessa! :) Viikonloppuna säät kyllä suosivat, täällä oli joka päivä lähes +15 lämmintä ja aurinko paistoi. Kesäaikaan siirtyminenkään ei tullut yhtään liian aikaisin, ihan mieletöntä että nyt voi ratsastaa vielä kahdeksalta illalla ulkona. Kevät on täällä! <3

6 kommentarer:

 1. Äkkiseltään näyttää sille että hevonen ei ole villi vaan laiska ja protestoi sitä että istut alas ennen kuin sen selkä ja takajalat toimivat. Istut tosi oppikirjamaisesti mutta näyttää sille että vaikutat vain kädellä ( vetävä käsi) mutta kaikki eteenratsastus puuttuu. Kuinka usein käyt tunneilla tai valmennuksissa?
  Hevonen pohkeen eteen ja vasta sitten voit ratsastaa päätä ja niskaa jos niitä tykkäät kontrolloida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tällaisina päivinä meillä on ongelmana se, että jos sitä ratsastaa eteen homma menee ainoastaan kaahotukseksi. Pohkeen takanahan se siis on silloin ihan rehellisesti. :) Heti kun Topanga on vapaalla tai kevyemmällä liikunnalla se kostautuu, kuten tässä tapauksessa kun se ei ollut liikkunut kunnolla pariin viikkoon muutamaa satunnaista kertaa lukuunottamatta.
   Valmennuksissa käyn omasta mielestäni turhan harvoin, tällä hetkellä 2-4 kertaa kuukaudessa mutta nyt on ollut pieni tauko valmentajan lomaillessa. Hommat jatkuvat taas muutaman viikon päästä, siihen asti täytyy yrittää pärjätä! :)

   Radera
 2. Kuudennesta kuvasta näkee hyvin kuinka Topanga tiputtaa selän ja jättää takajalat taakse jännittyessään. Ei oo helppoo ratsastaa tammoja ;) Tosin meillä on ollut harvinaisen helppoa viime aikoina <3

  Ootko kokeillu vapaiden jälkeen juoksuttaa Topangan ennen ridaa, jos se siitä hieman väsyneenä olis vähän vastaanottavaisempi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sepä se kun ei ole helppoa, ja kun onnistuu mikään ei tunnu yhtä hyvältä! :D

   Vinkki on kyllä todella hyvä, täytyy kokeilla onko sillä mitään vaikutusta! :) Topanga on vaan maasta käsiteltäessä niin kiltti ja rauhallinen, että en tiedä onko vaikutusta. Ääripäästä toiseen! :D Mutta nyt se viettää kaksi vapaapäivää, joten torstaina juoksutan sen ensin ja raportoin sitten miten meni! :)

   Radera
 3. Toi sun istunta on vaan jotain niin upeaa ♥
  Oppisipa sitä itsekin istumaan yhtä hyvin! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ainahan siinä tuntuu kehitettävää olevan, mutta kiitos! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.