11 aug. 2016

The Queen


Siis tää hevonen se vaan jaksaa yllättää mut joka kerta. Yllätys on joskus vähemmän mukava, mutta elämä ilman yllätyksiä olisi vähän tylsää. Pääosin se kuitenkin ilostuttaa ja yllättää positiivisesti ja nyt täytyy sanoa, että fiilis on ihan huippu! Ainakin näin jälkeen päin ajateltuna, kyllä mua otti päästä monetkin asiat tämän(kin) ratsastuksen aikana, mutta olenkohan koskaan elämässäni ratsastanut niin ettei olisi ollut yhtään huonoa hetkeä.

Den här hästen alltså. Hon överraskar mig gång på gång! Ibland kan det vara en mindre rolig överraskning, men vad skulle livet vara utan. Dock för det mesta gör hon mig glad och överraskar positivt och just nu är mitt humör på topp efter den senaste ritten! Visst hände det lite småjobbiga saker även denna gång, men jag tror inte man kan rida ett helt ridpass där allt bara funkar utan några svackor.

Aluksi vähän höntsäpöntä-ravailua. | Först trav utan krav.
"Kun minä nyt niin pelkään tuota puskaa." | "Shit vad rädd jag är för den där busken.".

Muutama kierros reipasta laukkaa molempiin suuntiin kuuluu vakiona meidän verkkaan. En tiedä kuinka moni herkkäsieluinen ratsukko tästä järkyttyi kevään koulukisoissa ja kehtaako tätä edes harrastaa ulkopuolisissa kisoissa, mutta Maaikella se toimii niin hyvin että antaa olla. :D

Jag brukar börja ridpasset (efter skritten så klart) att galoppera några varv i rask takt. Det var förmodligen några ekipage på tävlingarna i våras som tyckte det var dålig stil, men det funkar så bra för Maaike. Vet inte om det är så smart att göra det här på externa tävlingar. :D

"Ja taas pelkään sitä samaa puskaa." | "Och igen, jag är så rädd för den där busken!"
Tässä hän taas kuuntelee mua eikä tuulessa humisevaa pusikkoa.

Näitä kuvia valitessa mulla oli ihan hirveä ongelma. Originaaleja oli kertynyt reilu 600 kpl ja kun luulin karsineeni tarpeeksi, oli kuvia jäljellä vielä melkein 150 kpl. Parin karsintakierroksen jälkeen niitä oli "enää" 50 kpl joten päätin säästää muutaman satsin tuleviin postauksiin. Ettette sitten ihmettele miksi olosuhteet, hevonen ja kamat näyttää ihan samanlaisilta. ;)

Jag hade first world problems igen med bilderna från det här ridpasset. Totalt blev det ca 600 bilder och när jag trodde jag hade rensat alla så hade jag fortfarande nästan 150 st kvar. Efter några omgångar hade jag "bara" 50 st så det blir lite bilder i kommande inlägg också. Så ni inte undrar varför allt ser likadant ut som förra veckan. ;)

Mä arvostan hirveästi näitä imartelevista kuvakulmista otettuja kuvia. :D

Maaike oli ihan super ratsastaa! Toki se vähän koetteli mun hermoja pelkäämällä vakkaripuskia, mutta sitten kun se keskittyi niin se myös keskittyi ja liikkui ihan törkeän hyvin. Mä olen jotenkin tullut sokeaksi sille ja vaikka se menee hyvin tuntuu silti kuin jotain puuttuisi. Nimittäin näitä kuvia katsoessa se näyttää mun mielestä paremmalta kuin miltä se tuntui. :D En sitten tiedä mistä se johtuu. 

Mulla itselläni oli tauon jälkeen vähän hankaluuksia oman istuntani kanssa ja jouduin esim. laittamaan jalkkarit reiän lyhyemmiksi kuin yleensä. Ja huomaahan sen heti istunnasta, jalka taipuu vähän liikaa ja istun jotenkin hassussa kohtaa satulaa... No eiköhän se tästä kun taas tottuu. Nimimerkillä tauko ei tee missään lajissa hyvää. Kerroin vissiin muutama postaus sitten etten ole myöskään treenannut kuntosalilla kolmeen viikkon. Eilen oli vuorossa eka jalkatreeni tauon jälkeen ja tänään mulla on mm. isot selkälihakset niin jumissa kyykkyjen takia, etten voi istua kovalla tuolilla.

Maaike var underbar att rida! Hon var lite tittig där hon brukar vara och tyckte buskarna längs ridbanan var läskiga, men sen när hon fokuserade och började lyssna så rörde hon sig så fint. Jag har blivit lite blind och även om det går bra så känns det som något fattas. För när jag såg dom här bilderna tycker jag att det ser mycket bättre ut än som det kändes. :D Vet inte varför det är så.

Jag har haft lite problem med min sits nu efter pausen. Jag fick ha ett hål kortare stigläder än vad jag brukar ha, och det syntes direkt i min sits - skänkeln och ankeln böjde sig lite för mycket och jag satt i en lite konstig position i sadeln... Hoppas man vänjer sig snart. För det är ju så att en paus från vilken sport som helst gör att det känns värre sen när man fortsätter. Jag berättade i några inlägg tillbaka att jag inte har tränat på gymmet på tre veckor. Och igår hade jag den första bendagen efter pausen, och idag har jag så ont i mina stora ryggmuskler att jag kan inte sitta på en hård stol.

Sitten kun neiti suostuu hommiin, hän on niin upea. | Sen när damen började arbeta så var hon jätte fin.

Laukassa Maaike liikkuu tällä hetkellä tosi hyvin, mutta laukannostoissa on edelleen vähän ongelmia. Se reagoi hyvin apuihin, mutta laukannosto lähtee kuitenkin liikkeelle tosi hitaasti ja vähän vaivalloisen oloisesti. Välillä nosto on kelvollinen, mutta tuntuu kuin se ei jaksa tehdä nostoa samalla kuin kantaa itsensä. On toi sen laukka kuitenkin niin isoa ja "ylöspäin", enemmän kuin millään muulla ratsastamallani hevosella.

Just nu är Maaike jätte jätte fin i galoppen, men i fattningen är hon fortfarande lite svag. Hon svarar bra på hjälpen men gör ändå fattningen lite segt. Ibland blir det bra, men för det mesta känns det som att hon inte har styrkan att behålla formen och bärigheten i fattningen. Hennes galopp är så stor och "uppåt", mer än nån annan häst jag ridit.



Välillä laukkaa kevyessä istunnassa kun hevonen on tehnyt oikein. | Emellanåt tog vi lite galopp i lätt sits när hon hade varit fin.
Sitten taas kiinni ja hevonen ohjan ja pohkeen väliin. | Och sen samlade jag upp henne igen.
Näistä kuvista oikein näkee miten energisesti, mutta hyvin Maaike liikkuu! | Man kan se på dom här bilderna hur energiskt, men samtidigt fint Maaike rör sig!

Outfit:
Kypärä/Hjälm - Lamicell
Paita/Tröja - Kingsland
Hanskat/Handskar - Roeckl
Housut/Byxor - Licarzo
Saappaat/Stövlar - Mountain Horse
Kannukset/Sporrar - Lorenzini

Lopuksi Maaikesta irtosi mielettömän upeaa ravia enkä voinut olla hymyilemättä! | I slutet av passet var Maaike så fin att jag kunde inte sluta le!
Vähän meni luotiviivan taakse, mutta katsokaa sen liikettä. En edes pyydä tässä eteen vaan hän on ihan irtonainen omasta aloitteestaan! |Tätä liikettä sitten kisoihin, kiitos. Hon blev lite under lod här, men kolla hur hon rör sig. Här driver jag inte ens på, utan hon är så lösgjord av sitt eget initiativ! Så här får hon gärna röra sig på tävlingen sen.

Lopetan aina ravaamalla muutaman kierroksen kevyessä ravissa jolloin hevonen saa venyttää itsensä eteen alas molemmissa suunnissa. Maaike on niin hieno kun se on oppinut liikkumaan tässä muodossa! Vuosi sitten sen perusmuoto oli friisille tyypillinen "alakaula pullottaa wc-ankka"-muoto, mutta nykyään se hakeutuu hyvin alas ja liikkuu selkä pyöreänä. Ei se tietenkään mitään anna ilmaiseksi, mutta kun ratsastaja osaa niin myös Maaike myöntää osaavansa. ;)

Jag brukar alltid avsluta med att rida några varv i lätt trav och då får hästen sträcka lite på sig och söka sig ner. Maaike är så fin nu när hon kan röra sig i den här formen! För cirka ett år sen var hennes grundform den som är så vanlig på frieserhästar, alltså att underhalsen sticker lite ut och hästen går med en sänkt rygg. Men nuförtiden söker hon sig jätte fint ner och rör sig med en rund rygg. Hon ger inget gratis, men om ryttaren kan så kan hon också. ;)

Kiitos <3 | Tack <3
Lopuksi eteen alas ravailua. | Vi avslutade med att rida lätt i lång låg form.

Lopuksi kuumuuskuolema. Nyt ei olekaan tätä ongelmaa, aamupäivällä oli +9. Tervetuloa syksy!

Avslutade med att dö av värmeslag. Idag var det bara ett minne blott då det var +9 på förmiddagen. Vi får väl så småningom välkomna hösten!

8 kommentarer:

  1. Ah, Maaike on niin upea liikkeineen! <3 Olette hieno pari! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) Sillä on kyllä nyt jotenkin toi liike parantunut ja pehmentynyt. Toivottavasti voidaan esittää tällaista syksyn kisoissa!

      Radera
  2. Vau. Nyt on hieno meno! Upea hevonen.

    SvaraRadera
  3. Jos saa yhdestä ratsastuskerrasta 50 julkaisukelpoista (= upeaa!) kuvaa, niin siloin on mennyt paremmin kuin hyvin! ;) Nimimerkillä mies ottaa n. 50 kuvaa ja ehkä 3 kehtaa julkaista. Nauratti tuo laukkaverkkailu koulukisoissa, meillä harrastetaan samaa (miinus koulukisat).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prosentuaalisesti 50/600 ja 3/50 ei ole niin iso ero, heh. ;) Mun mies on keksinyt nopean sarjakuvauksen edun, joten tosi paljon siellä on kyllä karsittavaa. Mutta täytyy olla iloinen tästä "ongelmasta"! :)

      Laukkaverkka on kyllä just paras. Kaikkein parhainta on jos pääsee maastoon ottamaan pari laukkapätkää ennen kentälle siirtymistä. :)

      Radera