13 dec. 2016

Photoshoot: A light in the darkness


"In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present."
- Francis BaconVuoden pimein päivä on pian täällä mutta se tarkoittaa sitä, että kohta päivät pitenevät! Vuosi lähenee loppuaan, elämä on kiireistä eikä hevosuutisia pahemmin ole kerrottavana. Kävin kuitenkin kuvaamassa muutaman kaverin hevosta pari päivää sitten! Etsintäkuulutin meidän tallin FB-ryhmässä malleja näihin kuviin. Näin vastaavanlaisia yhdessä valokuvausryhmässä ja pakkohan se oli päästä haastamaan itsensä.

Pilkkopimeässä kuvaaminen ei ole helppoa eikä herkkua! :D Objektiivina toimi Canon 50 mm/1.8 mikä hoitaa tehtävänsä hyvin, mutta sekään ei pysty ihmeisiin edes tuolla 1.8 aukolla jos valoa ei ole. ISO-arvo oli 2000 ja välillä päälle, valotus oli 1/50-1/100 ja aukko 1.8-2.2. Rakeisiahan näistä kuvista tuli, mutta tulipahan kokeiltua tällaisia kuvia. 

Tästä kerrasta opittuja asioita:
- Täysin pimeä ympäristö ei toimi. Sivusta tuleva kirkas valo, esim. kentän valotolpat tai tallin kirkas ulkovalaisin helpottaa todella paljon.
- Vaalea hevonen on paras tähän hommaan. Ei tumma eikä kimo.
- Valopiuhan tulee olla riittävän pitkä! Olin ajatellun 2 m riittävän, mutta eihän se riittänyt mihinkään. :D
- Näihin kuviin tarvitsee valovoimaisen objektiivin. Vähintään f2.8, mieluiten ainakin f2.0.

Årets mörkaste dag är snart här, men det betyder också det att snart blir dagarna längre! Året närmar sig sitt slut, livet är stressigt och jag har inga riktiga hästnyheter att berätta. Men för några dagar sen fotade jag några kompisars hästar. Jag la ut i stallets FB grupp att jag söker modeller till lite annorlunda bilder som jag hade fått inspiration från några bilder som jag såg. Väldigt utmanande typ av bilder, men så fina!

Det är absolut inte lätt eller roligt att fota i kolsvart mörker. :D Som objektiv hade jag Canon 50mm/1.8 som funkar ganska bra, men den kan inte göra underverk utan ljus, även om man har bländaren på 1.8. Jag hade ISOn på 2000 och till och med över, slutartiden varierade mellan 1/50-1/100 och bländaren 1.8-2.2. Brus gick ju direkt inte att undvika, men nu har jag testat såna här bilder åtminstone.

Några tips inför nästa gång:
- Det funkar inte att fota i total mörker. Det är bra att ha en stark ljuskälla som kommer lite från sidan, tex starka lampor utanför stallet eller ljusstolparna på utebanan.
- En ljus häst är bäst! Inte en mörk eller skimmel.
- Ljusslingan ska vara tillräckligt lpng. Jag trodde att 2 m räcker gott och väl, men nehej. :D
- Du behöver ha ett objektiv med bra ljus. Minst en bländare på 2.8, helst minst 2.0.

"Happiness can be found even in the darkest times if one only remembers to turn on the light."
- Albus Dumbledore

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kiitos! :) Tää vuonis on kyllä ihan mahti tyyppi, sillä on suloisimmat korvat mitä olen nähnyt. :D

   Radera
 2. Hienoja kuvia, ihana tunnelma -Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Jouluvalot ja söpöt hevoset ovat kyllä ihan paras tunnelmanluoja!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.