22 dec. 2016

Special: Vuoden parhaat kuvat, osa 1/2

Taas on yksi vuosi kohta pulkassa! Tämä vuosi on ollut valokuvauksellisesti todella antoisa ja olen päässyt toteuttamaan ihan mielettömiä projekteja. Oma kehitykseni valokuvaajana on ollut nousujohteista, ja vaikka en ehdikään kuvaamaan niin paljon kuin haluaisin, on kuvauksia kuitenkin ollut ihan kiitettävä määrä. Eniten koen kehittyneeni kameran asetuksien säätämisessä ja kuvien muokkaamisessa.

Mulla meni pitkään, että luotto omaan tekemiseen kehittyi sille tasolle mitä se nyt on. Jännitin jokaista kuvauskeikkaa - onnistuvatkohan kuvat tällä kerralla? Mutta joka kerta huomasin ylittäneeni itseni, ja ihmetelleeni kuvia selatessa, että minäkö nämä olen kuvannut? Olen oppinut paljon kameran asetuksista, miten säätää asetukset olosuhteisiin sopiviksi sekä käyttää hyödyksi RAW-tiedostomuotoa ja Photoshopia.

Tämän vuoden läpimurto, se Iso Juttu oli päästä kuvaamaan Sweden International Horse Showhun. Vuokrasin viikonlopuksi käyttööni Canon EF 70-200/2,8 L IS II USM-objektiivin, ja se kyllä mullisti oman kuvaukseni täysin. Sanotaan ettei hyvät välineet tee hyvää kuvaajaa muttaon  pakko kyllä sanoa, että ne auttavat huomattavasti! ;) Olen ihan sairaan tyytyväinen viikonlopun kuvasaldoon ja onpa kuvia kehuneet mm. Patrik Kittel, Mai Tofte Olesen, Charlotte Haid Bondetgaard, Malin Baryard, Cathrine Dufour sponsoroineen sekä John Whitakerin taustatiimi, näin muutama "vaatimaton" nimi mainitakseni.

En kuitenkaan sano olevani täydellinen, en missään nimessä! Valokuvaus on vähän samanlaista kuin ratsastus - et ole koskaan täydellinen etkä paras, vaan voit aina kehittyä paremmaksi. Mulla on vielä ihan hirveästi opeteltavaa ja haluankin kehittyä jatkuvasti. Olen kuitenkin ylpeä siitä, mitä olen saanut tähän asti aikaan ja kuinka olen kehittynyt melko lyhyessä ajassa. Vuosi ei loppujen lopuksi ole ihan hirveän pitkä aika, varsinkaan kun kuvausprojekteja ei ehdi toteuttamaan kuin muutaman kuukaudessa, välillä on parinkin kuukauden mittaisia taukoja tästä hommasta.

Ensi vuodelle mulla on paljon suunnitelmia - suurimpana näistä oman toiminimen perustaminen. En aio rajoittua pelkästään hevosvalokuvaukseen, vaan tarkoituksena on ottaa kuvia ratsastuskilpailuista, eläimistä, lapsista sekä häistä. Enkä tietenkään sano ei muunlaisillekaan kuvausprojekteille, kunhan ne tuntuvat omilta ja tiedän pystyväni niihin. On osa-alueita joissa mun tarvitsee kehittyä tosi paljon, mm. luontokuvaus, maisemakuvat, liikekuvat sekä käyttää hyväksi myös pimeyttä pelkän valon sijaan.

Tilasin juuri uudet kuvausvälineet: Canon 80D, Canon EF 50/1,4 USM sekä Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM (kirjoitin väärin viime postaukseen, siellä luki Tamron mutta Sigman linssi se olikin). Pääsen näillä hyvin alkuun, ja aion myös toistaiseksi käyttää vanhaa Canonin EF-S 18-135/3,5-5,6 IS STM-objektiivia enemmän zoomia kaivatessani (lähinnä valoisina päivinä, tuo kun ei ihmeisiin hämärässä pysty) kunnes mulla on rahaa ostaa aiemmin mainitsemani Canonin 70-200/2,8. Myös itse kamera on tarkoitus jossain vaiheessa päivittää Canonin täysformaatti-malliin (sanotaanko se suomeksi noin?), mutta toistaiseksi pärjään erinomaisesti tuolla 80D:llä.

Tällaisia mietteitä ja suunnitelmia siis mulla! :) Mutta nyt näihin vuoden 2016 kuviin - luvassa on kaksi postausta, sillä eri kuvauskeikkoja on ollut näköjään lähemmäs 40 ja näin ollen kuviakin on kertynyt aika kivasti vaikka jokaiselta kuvauskeikalta julkaisisi vain yhden.

Mistä kuvasta/kuvista sinä tykkäät eniten?

1

Let it Snow - Nämä heti alkuvuonna otetut kuvat Maaikesta ja omistajan toisesta tyttärestä ovat kyllä varmaan mun suosikkikuvia koko vuodelta. Otimme kuvat ihan täysin ex-tempore, sakeassa lumipyryssä ja vajaassa kymmenessä minuutissa. Tuloksena aivan huikeita kuvia joissa on ihana tunnelma! Teknisesti nämä eivät ole tietenkään täydellisiä, kromaattista aberraatiota näkyy liikaa minkä korjaisin heti pois jos nyt näitä kuvia muokkaisin.

2

Samettiturpa - Alkuvuosi meni opetellessa käyttämään uutta kalustoa ja suurta f-arvoa. Osa näistä kuvista on vähän turhan epätarkkoja, mutta tämä silmäkuva on mielestäni edelleen hieno.

3

Friends forever - Nämä kuvat ovat vähän niin ja näin olenko näihin enää varsinkaan jälkeen päin tyytyväinen. Taivas on palanut puhki ja värit ovat vähän oudot, mutta ihan kivoja silti. ;)

4

Night rider - Näiden kuvien teema on mielestäni ihan mieletön! Vähän lunta maassa, musta friisi ja coolit varusteet. Tulee vähän LOTR-viboja näistä. :) Kuitenkin jälleen kerran, tausta on palanut puhki ja kuvat saisivat olla terävämpiä.

5

My little pony - Söpöjä poneja on aina kiva kuvata! Näistä kuvista mulla ei ole oikeastaan paljoa sanottavaa, joten siirrytään seuraavaan. :)

6

Red mare - Perhepotretteja on aina kiva ottaa, varsinkin kun onnistuu ikuistamaan sen oikean hetken. Tykkään tämän kuvan tunnelmasta, mutta hei mikä toi iso logo on? ;) F-arvo olisi myös saanut olla paljon matalampi.

7


Queen of the forest - Olen tosi tyytyväinen näihin kuviin! Kuvausolosuhteet olivat melko haastavat maaliskuun lopussa metsässä, pilvisenä päivänä. Valoa ei ollut pahemmin ollenkaan ja kylmäkin oli, mutta malli veti homman kotiin!

8
Bejeweled - Tämä kuva Vikingistä on yksi vuoden suosikkikuviani. Taisi olla ensimmäinen kertani kun kokeilen oviaukkokuvausta, ja voi että olen tyytyväinen tähän kuvaan! Tämä on valitettavasti viimeinen ottamani kuva kauniista Vikingistä, meillä oli paljon suunnitelmia kuvaushetkille mutta Viking jouduttiin lopettamaan loppukesästä... :(


Feritza - Potretteja naapurin tammasta. En osannut/ymmärtänyt vielä tässäkään vaiheessa poistaa epämääräistä aberraatiota... ;) Myös porkkanaiset suupielet olisi ehkä voinut pyyhkiä pois.

10
Olivia och Cosy - Tein kuvauskeikan yhdelle lähitallille ja otin kuvia muutamasta eri ratsukosta. :)

11

Elin och Wilma - Tein kuvauskeikan yhdelle lähitallille ja otin kuvia muutamasta eri ratsukosta. :)

12

Martina och Jonte - Tein kuvauskeikan yhdelle lähitallille ja otin kuvia muutamasta eri ratsukosta. :)

13
14
15

Peikkometsän tytöt - Onko mitään suloisempaa kuin tytöt poniensa ja ihanien koiriensa kanssa?

16

Aramis - Ja taas yksi suosikkikuvistani. Tällaisten hetkien ikuistaminen on kullan arvoista!

18

Darkness - Korukuvausta oviaukossa oli tietysti kokeiltava myös Maaiken kanssa! ;) Valo ei kuitenkaan osunut oviaukkoon ihan niin kuin olisin halunnut.

19
20

Kohti valoa - Kevään ensimmäinen kunnon kevätkuvaus. Mulla on näihin kuviin vähän viha-rakkaussuhde, osa näistä onnistui mielestäni aika hyvin mutta osassa on taas vähän liikaa valoa taivaalla. Kuitenkin vastavalokuvat keväisin ovat mielestäni kauneimpia kuvia - ihana vaaleanvihreä tausta ja aurinko ei ole liian korkealla!

21
22
23

Release the force - Mulla on tää alimmainen kuva teetettynä isoksi canvas-tauluksi työhuoneessani. Myös Maaiken omistaja on teettänyt muutaman taulun tämän photoshootin kuvista - onnistunut kuvauskerta siis!

24

Fairy tale - Söpöt ponit ovat upeiden hulmuharjojen ohella kyllä ihanimpia kuvattavia! Meidän tallin konkari, 25-vuotias Comet pääsi omistajansa kanssa ihaniin alkukesän kuviin.


Osa 2 ilmestyy ensi viikolla!

4 kommentarer:

 1. Otat kyllä aina niin upeita kuvia! Suosikkeja ovat 1, 7, 14, 16 ja 24.
  22 on kuitenkin näistä ehdoton lempparini, siinä on jotain maagista! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos <3 Aika samoja lemppareita meillä. Mä rakastan ton kuvan tunnelmaa, just niin kuin sanoit, siinä on jotain maagista-mystistä!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.