31 dec. 2016

Vuoden parhaat kuvat 2/2

Tässä tulee suositun postauksen toinen osa! :) Eli kooste kaikista vuoden kuvauksista ja niistä näytillä parhaat kuvat. Ensimmäisen osan löydät täältä, ja siellä näkyikin kuvia touko-kesäkuun vaihteeseen asti. Tässä on vuoden loput suosikkikuvani! Löydätkö näistä suosikkikuvaa? :)

1

Cockney - En ole ennen törmännyt perheeseen, jossa isä ja tytär jakavat hevosen! Oman haasteensa valokuvauksissa tuo se, kun hevonen ei meinaa pysyä paikallaan sekuntiakaan. ;) Yritän aina siinä vaiheessa muistuttaa malleja, että paskat siitä mitä se hevonen puuhaa - keskity sinä näyttämään hyvältä ja katsomaan kameraan, kyllä se hevonenkin sitten jossain vaiheessa näyttää hyvältä just sen oikean sekunnin murto-osan! Ja kas vain, onnistuin saamaan muutaman todella hyvän kuvan hankalista lähtökohdista huolimatta. :)

2

Flower field - Opin tästä kuvausreissusta sen, ettei kannata ottaa kuvia keskikesällä puolen päivän aikaan. Ainut mitä kuvissa näkyy ovat terävät varjot ja isot kontrastit. 

3

Kaktu ja Futura - Kävin kesällä kaksi kertaa Suomessa ja ekalla reissulla sovin tallitreffit Kaktun kanssa! Meillä oli aikamoista epäonnea sään kanssa, sillä satoi aivan niin kaatamalla kuin vain voi sataa, juuri sen hetken kun ratsastimme. Kunnon Aku Ankka-sadepilvi, joka hävisi heti kun lähdimme tallilta pois... :D

4

Kukkaistytöt - Kesäkuun Suomen reissun toiset mallit olivat Suvi ja Dalija. Suvi otti muhun yhteyttä "mallinhakuilmoitukseni" perusteella ja sovittiin kuvaustreffit heidän tallilleen. Tälläkin kerralla haasteena oli korkealla porottava aurinko ja yritimme kuumeisesti päästä puiden varjoon ottamaan kuvia.

5
6

Floran - Nämä kaksi kuvaa upeasta rautiaasta Floranista ovat varmasti yksiä lempikuviani tältä vuodelta. Ne ovat teknisesti onnistuneimpia kuvia mitä olen ottanut! Ja on mallikin komea ja kuvat muutenkin mielestäni onnistuneita. Sainkin todella kivan kommentin tähän ylempään, ruohotaustaiseen kuvaan, eräältä kokeneelta valokuvaajalta. Pakko kopioida se kommentti tännekin, muistan olleeni niin iloinen saatuani tällaista palautetta! :)

"Tycker fotot är jätte vackert. :) Skärpan och kvalitén i bilden sitter som en smäck. Det som är lite tråkigt i denna gruppen är att ett sött föl kan få 200 likes bara för det är ett sött föl fast bildkvalitén egentligen är kass, likadant en suddig, halvkass bild på en snygg friser får massa likes. Så trots "bara" 19 likes på denne tillägger jag att det är en av de bättre fotona i gruppen under den senaste tiden just pga kvalitén i fotot. Har man en helt gudomlig sagohäst framför linsen är liksom halva jobbet gjort haha, man behöver inte vara så duktig för att det ska bli bra foton. Men att få riktigt fina foton i bra kvalité på "en helt vanlig brun häst", det blir iaf jag mer imponerad av."

"Mielestäni kuva on todella kaunis. :) Kuvan terävyys ja laatu ovat täydelliset. Mielestäni tässä ryhmässä on se tylsä puoli, että kuva suloisesta varsasta voi kerätä 200 tykkäystä vain sen takia, että kuvassa on söpö varsa, olkoonkin sitten että kuvanlaatu on huono. Samalla tavalla sumea, puolihuolimaton kuva upeasta friisistä saa paljon tykkäyksiä. Joten vaikka tämä kuva on saanut "vain" 19 tykkäystä lisään vielä, että se on ehdottomasti yksi niistä paremmista kuvista tässä ryhmässä viime aikoina laatunsa ansiosta. Jos sulla on linssin edessä jumalainen satuhevonen on puolet työstä jo tehty puolestasi haha, ei silloin tarvitse välttämättä olla mikään super hyvä kuvaaja saadakseen onnistunut kuva. Mutta itse olen enemmän vaikuttunut kun joku onnistuu ottamaan hienon ja laadukkaan kuvan 'ihan tuikitavallisesta ruskeasta hevosesta'."

7

Otin tämän kuvan Topangasta sen ollessa viimeisiä päiviä meidän luonamme. Kerrankin onnistuin saamaan kuvan sen kauniista ilmeestä, yleensä kun se on ihan liian luottavainen ja rento kameran edessä eikä käännä korviansa millekään äänelle tai asialle.

8

Olenko mä muka missannut ihan kokonaan julkaista nämä alkukesällä ottamani kuvat kahdesta upeast rautiaasta tammasta? :o En tajua! Dementia iskenyt.

9

Alexandra ja Arbaleesia - Kävin kesällä vielä toisen kerran Suomessa, tällä kerralla ihan yksin jotta ehdin nähdä mahdollisimman monta kaveria! :D Yksi treffikaveri oli ystäväni Alexandra ja hänen herttainen mummeliheppa Arbaleesia. <3

10

Aada ja Champ - Aada oli jo hetken aikaa toivonut, että mä pääsisin kuvaamaan Champpia ja saimme sovitettua aikataulut yhteen tällä mun tokalla Suomireissulla.

11
12

Team Maaike - Syksyn yksi kohokohta oli reissu Maaiken kanssa KFPS:n friisien kantakirjaustilaisuuteen. Vaikka sieltä ei sitä ensimmäistä premietä tullutkaan (emmekä me sitä siis edes odottaneet :D), oli tämä reissu kyllä ihan mieletön kokemus!

13
14
15

Otin monta kuvaa kantakirjaustilaisuudesta, ja niitä löytyy tägin #frieserpremiering alta. :)

16

Maternal love - Kun tallikaverini kysyi multa voisinko ottaa hänestä raskauskuvia, vastasin hieman epäröiden myöntävästi. Minäkö, raskauskuvia? En ollut koskaan ennen ottanut raskauskuvia, tai oikeastaan edes kuvia joissa on ihminen pääosassa. :D Tiesin kuitenkin aika pian millaisia kuvia haluan ottaa: aamu-usvassa kuuran aikaan. Tämä vaati tietysti täydellisen ajoituksen ja vähän onneakin - ja eräänä lokakuun aamuna meidän sovittua kuvaustreffit saimme kokea aivan täydellisen aamun usvineen, kuurineen ja aurinkoineen.

17

Tukholman saaristossa - Vanha linnoitus ajalta ennen ensimmäistä maailmansotaa ja tyylikäs ratsukko? Kyllä kiitos kelpasi ottaa kuvia näissä maisemissa! :) 

18

Tämä kuva Maaikesta on oikeastaan pikaräpsäisy maastokävelyltä! :D Oikeasti oli tarkoitus, että mieheni ottaa kuvia. Mutta hänellä meni hermot kameran asetuksien ja riekkuvan Maaiken kanssa, joten iskin narun miehen käteen ja otin kuvat itse. :D Kaikella rakkaudella!

19

Syksyn väriloistossa - Kaverini pyysi mua ottamaan muutaman kuvan hänestä henkilökunnan sivuja varten.

20

The most beautiful horse in the world - Meillä oli täällä Tukholman seudulla lunta peräti neljä päivää. :D Onneksi saimme sovittua kuvaukset Maaiken omistajan kanssa, muuten olisivat jääneet nämä upeat kuvat ottamatta! Tämä yllä oleva kuva on yksi tämän vuoden lemppareitani, harmi tosin että riimu on turhan löysällä kuten joku lukija siitä mulle vinkkasi. Oma silmä kun on tähän niin tottunut niin ei ole tullut ajatelleeksi asiaa, mutta tulevaisuudessa kiristetään riimu kuvauksia varten! :D

21

Winter fun time - Nämä kuvat ovat samalta päivältä kuin yllä olevat, mutta päätin jakaa ne kahteen eri postaukseen. Maaike on kyllä niin hurjan upea hevonen, siitä saisi niin hienoja kuvia kunhan sen saa tarpeeksi virittyneeseen mielentilaan.

22

Champ - Ihana Champ pääsi jälleen kerran poseeraamaan mun tämän vuoden viimeisellä Suomen visiitillä! Olen tähän kuvaan niin tyytyväinen, että se koristaa nyt mun käyntikorttia. :D

23

A light in the darkness - Vuoden viimeiset kuvaukset - tietysti talvisella teemalla. Tämä oli vuoden toinen kerta kun saimme lunta, jälleen kerran muutaman päivän ajaksi. Näin vastaavanlaisia kuvia yhdessä valokuvausryhmässä inspiraatiokuvina, ja laitoin heti tallikavereille viestiä jos joku haluaa poseerauttaa hevostaan valonauhan kanssa. Pilkkopimeässä kuvaaminen toi omat haasteensa. Säädin ISO:n niin korkeaksi mitä uskalsin, yrittäen kuitenkin välttää liikaa rakeisuutta... Ei helpoin tehtävä. ;) Mutta olen kuitenkin tyytyväinen muutamaankin kuvaan, joista tämä on yksi. Supersöpö vuonis hoiti homman kotiin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.