28 dec. 2016

Koeratsastajan päiväkirjat, osa 1

Moni teistä toivoi tätä postaussarjaa, ja nyt on aika kertoa ensimmäisestä koeratsastuksesta joka oli keskiviikkoaamuna! :)

Mähän tosiaan julkaisin viime viikolla vuokrahevosilmoituksen ja olen suorastaan järkyttynyt siitä määrästä viestejä, mitä sähköpostiini ja FB:n inboxiin on tulvinut! Ensimmäisen vuorokauden aikana olin saanut lähemmäs kymmenen yhteydenottoa, ja nyt reilun viikon jälkeen lähennellään jo kahtakymmentä. Joukossa on ollut kaikenlaisia viestejä - mulle täysin epäsopivia hevosia, huonoja diilejä, outoja hevosen omistajia mutta myös niitä helmiltä vaikuttavia komboja. Mulla on todella tärkeää, että meillä synkkaa hevosen omistajan kanssa. Jos hevonen on "ihan ok" ja omistaja tosi kiva, valitsen ennemminkin sellaisen diilin kuin että hevonen on täydellinen mutta omistajan kanssa ei homma toimi. Voisin paasata omista kriteereistäni vaikka kuinka pitkästi, mutta se on ehkä aihe mistä voisin tehdä ihan erillisen postauksen? :)

Anyway! Nyt oli tosiaan vuorossa ensimmäinen koeratsastus täällä meidän uudella paikkakunnalla. Kyseessä on 6-vuotias estetamma, kisannut tällä kaudella 110 cm ja ensi kaudella tähtäimessä 130 cm. Omistaja on itse ratsastanut sen sisään ja sillä ei ole kukaan muu koskaan pahemmin ratsastanut, joten omistajaa jännitti kuulemma mua enemmän miten hänen hevosensa käyttäytyy vieraan ratsastajan alla! :D

Talli, tai hevostila - Runsten Equestrian, jolla tää hevonen asuu on ihan mieletön. Sitä voisi ehkä vähän verrata Ypäjään, tosin mitään koulutustoimintaa tällä tilalla ei ole vaan kyseessä on ihan puhtaasti treenipaikka jossa järjestetään paljon kisoja, kursseja, valmennuksia ja muuta toimintaa. Sain kuulla, että tilan omistaa 70-vuotias mies jolla haaveena tehdä alueesta kunnon "hevoskaupunki". Yksi talli on täynnä hänen omistamia kilpahevosia, joita hän antaa lupaavien nuorten käyttöön joilla ei itsellä ole mahdollisuutta omistaa kilpahevosta. Ihan mieletöntä, että tällaisia ihmisiä löytyy! :) 

Tilalla asuu joku reilu 60 hevosta, siellä on 30*80 m kokoinen maneesi jonka yhteydessä on ravintola ja hevostarvikeliike, ainakin kolme hiekkakenttää, kaksi nurmikenttää, maastoesterata, laukkarata ja vaikka miten paljon maastoja. Tällaiseen tasoon tottumattomana on pakko sanoa, että ihan huikea paikka. :D 

Maneesi

Nurmialuetta ja taustalla näkyy kävelykone

Koeratsastus meni oikein hyvin, hevonen oli tosi kiva ja omistaja myös. :) Söpö ja kiltti nuori hevonen jolla on nuoren hevosen maneerit ratsastaessa, vähän ehkä sählä ja kyttäilee mutta tosi kiva ratsastaa. Liikkuu oikein päin, mukavat askellajit, hyvin ratsastettu, laadukas ja herkkä hevonen. Olen aina vähän liian nopea tuomitsemaan estehevoset (liikaa huonoja kokemuksia), mutta aina välillä saan yllättyä positiivisesti. ;) Saisin osallistua tällä hevosella kouluvalmennuksiin ja paikallisiin koulukisoihin, siitä plussaa! 1-3 kertaa viikossa meillä oli puhe että kävisin. On aina yhtä ärsyttävä kun jo ensimmäinen hevonen on näin kiva, sitä ihan toivoo muiden koeratsastusta odottavien olevan huonompia. Mutta mutta, saa nähdä...

Löytyy tästä yksi miinus - tallille vievä tie on ihan kamala ajaa! Kapea, todella mutkikas asfalttitie jossa on kylläkin 70 km/h nopeusrajoitus, mutta se on niin mutkainen että pää menee pyörälle ja vähän väliä saa olla hidastamassa 40-50 km/h, varsinkin nyt talvella.

Maneesi - vasemmalla hevostarvikeliike ja oikealla ravintola

Vähän huono kuva, mutta vasemmalla näkyy yksi hiekkakenttä ja oikealla nurmikenttä

Seuraava koeratsastus on perjantaina aamulla, tällä kerralla 4-vuotias pv-ruuna josta en oikeastaan tiedä mitään. :D Se asuu vain reilun 3 km päässä meiltä. Mulla ei ole koskaan ollut niin lyhyttä tallimatkaa! Saa nähdä mitä siellä on tarjolla. Ja ensi viikolla on vielä 2-3 koeratsastusta, sen jälkeen tiedänkin sitten mikä näistä hevosista on uusi kaverini! :)


Olin muuten aika iloinen haettuani tämän setin postista. <3

2 kommentarer:

  1. Tää olisi ihan tosi hyvä postaus!:) ja ei vitsi tuo paikka! Tethän myös samanlaisen muista hepoista ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos, tosi kiva että tykkäsit :) teen kyllä kaikista postaukset, ei hätää! :D

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.