6 apr. 2017

Vuoden ensimmäinen ratsastus ulkokentällä!


Ulkokenttä korkattu! :) Kenttä olisi luultavasti muuten ollut ratsastuskunnossa jo monta viikkoa sitten, mutta siinä on tarhannut talven ajan muutama hevonen joten pohja oli mennyt aika huonoksi. Mutta nyt se on vihdoin kunnostettu sekä harvattu, ja muutamaa lätäkköä lukuun ottamatta pohja on todella hyvä.

Rink on käynyt ulkokentällä jo pari kertaa ohjasajettavana joten paikka ei sinänsä ole sillä ihan uusi, mutta reaktiot ovat tottakai aina erilaiset kun isketään ratsastaja selkään. Vähän jo pelkäsin mitä hommasta tulee kun Rink juoksuttaessa esitteli niitä kuuluisia kevätjuhlaliikkeitään. :D Tiellä suhasi edes takaisin x määrä ratsukoita, tallista ramppasi porukkaa ulos ja erinäisiä moottoriajoneuvoja pöristeli tallin pihalla. Kävelimmekin aluksi hetken aikaa liinassa (t. tätiytynyt). Turhaa tai ei, Rink oli aika jännittynyt ja keskittyminen herpaantui helposti joka suuntaan, mutta yllättäen se tuntui yhä paremmalta ja rennommalta ja pyysin omistajaa irroittamaan liinan.

Ratsastin kenttää ympäri ensin käynnissä ja tein pysähdyksiä sekä suoralla että kulmissa, jotta sain Rinkin kuulolle. Se tuli välillä kulmien läpi ulkolapa punkien ja/tai katseli jännittyneenä ulospäin, näissä tilanteissa koetin johtaa sisäkädellä mutta näin jälkeen päin ajateltuna olisi ehkä ollut parempi pyytää enemmän pohkeella eteen. No, johtava sisäkäsi kuitenkin toimi sekin mutta muistetaan sen pohkeen tehokkaampi käyttö ensi kerralla. :)

Oon niin iloinen, että Rink tekee pysähdykset näin hienosti! <3 - Det gör mig så lycklig att Rink gör halterna så här fint! <3

Rink on niin pätevä pysähdyksissään ja se on niiiin super herkkä istunnalle nykyään! Oikeasti se tekee pysähdykset paremmin tasajalkaa kuin moni kokeneempi ratsastamani hevonen. Esim. Maaikella jää melkein aina toinen takajalka vähän jälkeen ja siitä tuomari aina kommentoi.

Ravissa Rink oli vähän käsijarru päällä jännittyneisyydestä ja keskittymisen puutteesta johtuen, mutta se oli kuitenkin rennompi kuin osasin odottaa. Itse asiassa se näyttää mun mielestä videolla paremmalta kuin miltä tuntui. :D Muutama kierros ravia ja vähän siirtymisiä molempiin suuntiin ja that's it, sen monimutkaisempaa ratsastusta ei tällä neitsytmatkalla viitsinyt harrastaa. 
Olin kyllä todella tyytyväinen Rinkiin ja omistaja antoi myös krediittiä meille molemmille hienosta suorituksesta. :) Me ollaan hyvä tiimi kyllä! On ihana kun omistaja kannustaa ja on tyytyväinen tekemisiin. Lisäksi olemme onnistuneet löytämään tähän tilanteeseen erinomaisesti sopivan valmentajan joka auttaa meitä kohti Saksan käyttökokeita. Fiilis on loistava!

Kysyin Rinkin omistajalta haluaisiko hän joskus toimia vieraskirjoittajana, ja hän innostui ideasta. Joten kysyn onko teillä lukijoilla jotain kysymyksiä tai toiveaiheita mistä haluaisitte hänen kirjoittavan ja kertovan? :)

Huomenna soi herätyskello neljän jälkeen ja suunta taas vaihteeksi Arlandan lentokentälle, josta ensimmäisellä aamulennolla Suomeen. Tavoitteena on kuvata reissusta videopostaus ja tiedossa on kaikkea kivaa kuten esim. Goldiponin luona vierailua ja Kaisan kanssa Tampereen reissu Hevoset-messuille, joten materiaalista ei ainakaan pitäisi olla puutetta - se on sitten eri asia muistanko (ja kehtaanko) videoida. ;)

4 kommentarer:

 1. Aloitan videopostauksen tekemisen heti ku lähden hakee sua.

  SvaraRadera
 2. Ooo kaksi mun lemppari bloggaajaa samassa postauksessa. Olette Kaisan kanssa ihan huippuja!

  Rinki omistajalta olisi kiva kuulla miten ja miksi hän hankki juuri Rinkin ja mitä hän itse puuhailee hevosen kanssa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kiitos, saa nähdä millainen tuotos tästä tulee. :D

   Kiitos juttuvinkeistä! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.