13 apr. 2017

Vlog: Viikonloppu Suomessa ja Hevoset-messut

Olipa kiva käydä Suomessa pitkästä aikaa! Viimeksi olin siellä marraskuun lopussa, joten oli jo aikakin. Lentoni oli perjantaiaamuna klo 6.40 ja jouduin heräämään jo neljän aikaan. Saavuin lentokentälle 5.45 ja turvatarkastuksessa oli ihan mielettömät jonot, joten oli pakko ostaa ensimmäistä kertaa fast track jotta ehdin lennolle. :D Olen aina ihmetellyt kuka niitä palveluja ostaa ja miksei muka voi olla ajoissa kentällä, mutta kappas voihan se tilanne sattua omallekin kohdalle.

Kuvasin melkein koko reissusta videopostauksen, ja se löytyy tämän postauksen lopusta. Haastoin itseni puhumalla kameralle ihan ihmisten ilmoilla, mm. lentokentällä, ostoskeskuksessa ja Helsingissä kadulla. :D

Helsinki-Vantaalla mua oli vastassa Kultahippuja-blogin Daniela, jonka kanssa olimme sopineet talli- ja kuvaustreffit. Pääsin käymään Goldin selässä ja apua miten pieneltä se tuntui!! :D Tuntui etten saanut pohkeita kiinni, vaikka näin kuvista ja videolta katsottuna ei se niin pahalta näytä. Ainut vaan että mun iso perse otti takakaareen kiinni, mutta ehkä se tämän yhden 10 minuutin ratsastuksen ajan kesti. ;) Oli kyllä tosi outoa mennä noin pienellä ponilla, tunnen itseni nimittäin isoksi jo alle 160 senttisten hevosten selässä saatika sitten pienen (okei, keskikokoisen?) ponin selässä. Mutta oli se söpö ja meillä oli kyllä tosi kiva tallireissu ja olen tyytyväinen ottamiini kuviin. Näette niitä muutaman päivän sisään täällä blogissa. :)

Kiirehdin Järvenpäästä junalla Helsinkiin siskoni koululle jossa sain ilmaisen kasvojen ultraäänipuhdistuksen ja kasvohoidon (hän opiskelee kosmetologiksi). Täytän kohta 27 vuotta enkä ole koskaan aiemmin ollut kasvohoidossa. Oli kyllä kiva kokemus, ja kasvot olivat ihanan pehmeät sen jälkeen! Sen jälkeen kävin nopeasti porukoilla Nurmijärvellä jättämässä matkatavarat ja syömässä, ja sen jälkeen lähdin moikkaamaan ystävääni Hyvinkäälle. Hänellä on reilu vuoden ikäinen tyttö ja oli ihana nähdä miten isoksi ja reippaaksi pieni oli kasvanut! Viimeksi näin tytön  ja ystäväni kesäkuussa. <3 Olemme tunteneet toisemme jo lähes 15 vuoden ajan, joten juttua riittää aina tavatessamme. 

Tunsin itseni sika isoksi pienen Goldin selässä. :DLauantaina lähdin puolen päivän aikaan ajamaan isovanhemmilleni Lahteen, joiden luona söin lounasta ja olin muutaman tunnin. Kävin kotimatkalla Hyvinkään Willassa etsimässä vanhemmilleni hääpäivälahjaa, ja mielikuvituksettomana ihmisenä turvauduin kuohariin ja ruusuihin. Äiti oli tehnyt ihan mielettömät ruoat ja ilta meni niitä syödessä.

Sunnuntaina lähdimme Muuliprojekti-blogin Kaisan kanssa kohti Tampereen Hevosmessuja! Meillä oli tosi hauska päivä. Pakko antaa pelkästään positiivista palutetta messuille! Kävin siellä viimeksi vuonna 2012 (jos muistan oikein, voi myös olla että vuosi oli 2011), ja vaikka messut olivat jo silloin mielestäni ihan kivat niin nyt ne olivat selkeästi kasvaneet. Myyntikojuja oli vielä toinenkin hallillinen ja ohjelmaa oli todella paljon. Sitä emme ehtineetkään seurata lähes ollenkaan mikä vähän harmittaa, sillä en loppujen lopuksi löytänyt messuilta muuta ostettavaa kuin satulahuovan ja bootsit. :D Lähdin messuille ajatuksella "ostan vaikka ja mitä", mutta en löytänyt haluamaani Equestrian Stockholmin takkipaitaa tai Fleckin raippaa (enkä olisi sitä edes saanut koneeseen), ja aina ratsastushousuja ihaillessani muistutin itseäni etten oikeasti tarvi yhdettätoista paria housuja. :D Messuruoka oli mielestäni hyvää ja edullista ja sitä sai ison annoksen! Oli myös tosi kiva nähdä ystäviä ja tuttuja ja nauttia mukavasta ilmapiiristä.

Nuorten hevosten estekisat oli ainut ohjelma mitä ehdimme seuraamaan. :D
Ehdin moikkaamaan myös Aadaa, kun olimme ensin yrittäneet saada toisiamme kiinni puhelulla ja tekstarilla jo hyvän tovin. Kivasti oli verkko ylikuormittunut tuolla messuilla (vai oliko se mun ruotsalainen liittymä?).


Miniponi hurmasi koko yleisön. Haluan laumallisen tällaisia. :D

Lopuksi vielä tämä reissuvideo, toivottavasti tykkäätte. :) Oli kyllä kiva käydä Suomessa, harmi kun siellä on aikataulu aina niin kiireinen ja ahdettu täyteen ohjelmaa. Seuraavaan kertaan!

12 kommentarer:

 1. Eikö meidän miittipätkää ollut... :( Vai missasinko sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaikki videopätkät ei mahtuneet mukaan, materiaalia oli yhteensä reilun tunnin verran :D

   Radera
 2. Mitäää, miksi M&M's karkkien myynti on kielletty Ruotsissa?? :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marabou vei voiton käräjillä tavaramerkin/logon kanssa ja M&M ei saa myydä karkkejaan täällä Ruotsissa sen m-logon alla :/ :D

   Radera
 3. Svar
  1. Paineita! :D Ei mutta tarkoitus olisi tehdä jatkossakin videoita aina kun ehdin ja on aihetta. :)

   Radera
 4. Hyvä postaus! Oli kyllä hauska tunne kun postausta selatessa tuli tutun näköinen hevosyksilö vastaan. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :D Ja hyvä että tunnistit, mä en edes tajunnut ennen kuin kommentoit. :D t. uuno

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.