30 apr. 2017

Rink: Valmennus 4, häiriötekijöiden päivä


Yhden viikon aikana ehtii tapahtumaan niin paljon asioita, ettei meinaa blogi pysyä ajan tasalla. Tiistaiaamun valmennus oli taas onnistunut runsaista häiriötekijöistä huolimatta. Rink kesti tosi hyvin maneesissa samaan aikaan liinassa riekkuvan hevosen, mutta kun ulkotallissa alkoi hevonen hirnumaan taukoamatta katosi Rinkiltä keskittymiskyky hetkittäin ihan kokonaan. Tässä oli kuitenkin loistava tilaisuus tehdä "miljöträning" - en tiedä mikä vastaava termi on suomeksi. Nuoren hevosen kanssa se on erityisen tärkeää, ja mikä parempi tilaisuus kuin valmentaja vieressä antamassa ohjeita.

Rink oli hyvällä tavalla energinen ja valmentajakin kommentoi sen hyvää liikkumista ja rentoutta. Rentous tosin kärsi aika lailla kun se hevonen alkoi huutelemaan, tyypillistä mutta minkä teet. Kun Rink alkoi jännittymään ja keskittymään enemmän ympäristöön kuin minuun, käski valmentaja mut ratsastaa pohkeella eteen, tekemään siirtymisiä ja pysähdyksiä jotta Rinkin huomio palasi takaisin työhön. Se on kuin Rink yrittäisi kuunnella samaan aikaan kolmea eri rätisevää radiokanavaa - silloin mun tulee ratsastajana pitää huoli siitä, että "ratsastajan radiokanava" kuuluu kaikista selvimmin.

Ratsastin pääty-ympyrällä käynnissä ja ravissa, pisteestä pisteeseen, vähän niin että jaoin pääty-ympyrän neljään osaan ja keskityin aina ratsastamaan sen yhden osan hyvin ja haluamaani pisteeseen. Rinkin keskittymiskyky oli tosiaan aika kadoksissa ja se oikoi välillä tosi paljon, mutta siinä mun piti vain suoristaa ja jatkaa.

Lopetimme ratsastamalla kaksi kertaa keskilinjan käynnissä ja ravissa, siinä tuli harjoiteltua suoraan ratsastamista. Se meni tosi hyvin ja Rink keskittyi hienosti. :) Seuraava valmennus on heti huomenna aamulla!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.