26 sep. 2017

8 asiaa joita en ymmärrä Instagramissa


1. Seuraajien ja tykkäyksien mankujat
Nämä F4F, L4L ja mitälie lyhenteitä käyttäviä tyyppejä tulee aina säännöllisesti vastaan. Ei, sinun ei tarvitse seurata tiliäni mikäli olet vain takaisin seurausta vailla ja ei, en seuraa tilejä jotka eivät itseäni kiinnosta. Haluan seuraajieni olevan aidosti kiinnostuneita tuottamastani sisällöstä sillä sellainen olen itsekin, seuraan vain itseäni kiinnostavia käyttäjiä.

2. Kielellä x tai y kommentoijat
Näitä tulee päivittäin. Milloin on arabiaa, saksaa, venäjää, siansaksaa tai mitä tahansa kieltä oleva kommentti/yksityisviesti. Ihan oikeasti, mitä jos itse kävisin kommentoimassa vieraiden ihmisten kuviin suomeksi olettaen heidän  ymmärtävän? :D Mielestäni on ihan peruskohteliaisuutta käyttää englantia niinkin isossa sosiaalisessa mediassa kuin Instagram eikä vain olettaa kaikkien osaavan äidinkieltäsi (vaikka toki saksa ja arabia isoja kieliä ovatkin). 


3. "Ilmahevoset"
Hevosvalokuvaajien (ja suosittujen hevostilien) ikuinen riesa. Vai onko tämä vain ruotsalaisten pikkutyttöjen villitys? Näitä "lufthäst"-tilejä on melkein pelottava seurata ja tulee mieleen onko lapsilla kaikki kunnossa, siellä on kaikkea juttua hevosten kihlajaisista/tyttöystävistä seksijuttuihin ja itsemurha-ajatuksiin. Olen löytänyt monta kertaa ottamiani kuvia tällaisilta käyttäjiltä ja laitan usein viestiä, että kuvavarkaus ei ole okei. 

4. Käyttäjät, jotka julkaisevat vain toisten kuvia
Toki on ihan kiva, että Instagramista näitä repost-tunnuksia löytyy, mutta että jokaisen täytyy perustaa omansa, kerjätä seuraajia ja kysyä saako repostata kuvan. Onneksi monet kysyvät, mutta sitäkin useampi ei kysy lupaa.


5. Tyhmien kysymysten kysyjät
Kun kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus profiilista (tai siitä kuvatekstistä), ei jaksa kuin ihmetellä miten tieto on mennyt ohi.
"Minkä rotuinen hevonen?" (shettis)
"Mikä tämän hevosen nimi on?" (pertti)


6. Kuvavarkaat
Se mitä ei tiedä ei vahingoita, mutta joka ikinen kerta kun eteeni osuu kuvavarkaus, ilmiannan profiilin Instagramille. En käytä aikaani etsien luvattomasti julkaistuja kuvia, mutta aika usein seuraajat niitä mulle ilmiantavat ja/tai törmään niihin itse silloin tällöin. Instagram on onneksi todella nopea reagoimaan kuvavarkauksien suhteen ja poistaa kuvat yleensä saman päivän aikana.

7. Treffikutsujen/"hey baby"-viestien lähettäjät
Näitä ei onneksi tule kuin muutama kuukaudessa. Onneksi epämääräiset tyypit eivät näe etten "näe" heidän viestejään vaan ne voi hiljaa poistaa ja blokata koko tyypin. Haha oon niin vainoharhainen tyyppi etten koskaan uskaltaisi (tai haluaisi) postata monta kertaa päivässä uuden selfien (tai belfien). Riittää, että pärstä näkyy sivusta ratsastuskuvissa (ja satunnaisissa heppapose-kuvissa). ;)

8. Instagramin algoritmi
Pakko vielä mainita tämä itseäni häiritsevä, Instagramin "ominaisuus". Niin paljon kuvia jää näkemättä, kun Instagram valitsee joukosta ne mitkä muka voisivat mua kiinnostaa. Anteeksi, mutta mua kiinnostaa kyllä nähdä ihan kaikki seuraamieni käyttäjien kuvat! Nyt käydessäni alle tulevaa vinkkilistaa läpi huomaan multa jääneen näkemättä vaikka kuinka monen suosikkikäyttäjäni kuvat. :( No, tällä ei itse voi mitään, mutta on muuten ihan sairaan rasittava ominaisuus muuten niin kivassa sovelluksessa.


Olen pahoillani jos joku otti itseensä jostakin postauksen kohdasta. Nämä kuitenkin ovat asioita, mitkä itseäni häiritsevät/huvittavat/ihmetyttävät. Muuten Instagram on ehdottomasti suosikkini eri appseista ja varmasti se käytetyin. Siellä pääsee näkemään ystävien ja tuttavien kuulumisia, stalkkaamaan julkkiksia sekä hakemaan inspiraatiota lahjakkailta valokuvaajilta ja ratsastajilta. Itse seuraan lähes neljää sataa käyttäjää pelkästään heppatunnuksellani. Jep, mulla on kaksi muutakin käyttäjää Instagramissa - henkilökohtainen sekä "stalkkaustunnus" jonne olen koonnut kaikki turhat julkkikset yms joiden kuvia haluan nähdä vain silloin tällöin. Hyvä vinkki jos tunnut hukkuvan mielenkiintoisten kuvien tulvaan! :)

Tässä on kymmenen seuraamisen arvoista hevos- ja valokuvaustunnusta (nopeita poimintoja omista suosikeistani):

 • dalecarlian_horsetales - Ihania kuvia arabista, friisistä ja welshistä!
 • llidholm - Upea, vaativaa kisaava friisiori (Rinkin puoliveli).
 • abdressage - Kansainvälistä kilpaileva kouluratsastaja ja syötävän suloinen/kuvan kaunis voikko poniruuna.
 • life.by.linus - Aivan mielettömiä luontokuvia (ja muitakin kuvia) ottava valokuvaaja!
 • judithpietersen - Friisiläisillä, ja muilla hevosilla kilpaileva kouluratsastaja.
 • elena_shumilova - Maagisimpia koskaan näkemiäni kuvia.
 • ride_egypt - Ihania hevoskuvia Egyptin maisemista!
 • liga.liepinaa - Islannissa asuva, taitava hevoskuvaaja!
 • corneliarylen - Isoja kisaava esteratsastaja jolla paljon erilaisia hevosia.

4 kommentarer:

 1. Mitä ihmettä toi kohta 3 :D En oo ikinä törmännytkään tollaisiin tileihi! Pakko myöntää että uteliaisuus heräsi, täytyy tutkia.

  Muuten kyllä samaa mieltä kaikista kohdista!

  http://robotunicornsattack.blogspot.fi/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep mä järkytyin kun ekan kerran törmäsin! En sitten tosiaan tiedä onko näitä vaan ruotsalaisilla lapsilla, luulisi olevan ”in” muissakin maissa? Ainakin ruotsalaisia löytyy jos hakee ”hingsten”, ”stoet”. Pimeetä touhua. :D

   Radera
 2. Nyt ei kyllä ihan avautunut mikä tuo "lufthäst" juttu oikein on. Siis virtuaalitalli Instassa vai mitähäh?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jotain sen tapaista joo. Lasten leikkejä, mutta monessa tapauksessa vähän outoja sellaisia jos lukee kuvatekstejä ja kommentteja. Näitä löytää hakemalla käyttäjiä joiden nimimerkki alkaa esim ”hingsten”, ”stoet”. Keksitään nimi, rotu, tietoja ja sitten naitetaan hevosia ristiin rastiin. Vähän astetta creepympää kuin 2000-luvun virtuaalitallit. :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.