17 sep. 2017

Heppatyttö ratsastaa säässä kuin säässä


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Täällä päin erittäin useasti kuultu sananparsi. Onko suomeksi vastaavaa? Pukeutuminen sään mukaan ei ihan istu tähän nyt... "Ei ole huonoa säätä, on vain huonot vaatteet"? Mulla on siinä tapauksessa ne huonot vaatteet. Aina kylmä, liian kuuma tai kastuu. Tähän aikaan vuodesta on mun mielestä hirveän vaikea pukeutua oikein. Viimeisimmän kuukauden olen uinut hiessä lähes jokaisella ratsastuskerralla kun vaatetta on päällä ihan liikaa. Palelen tallille lähtiessä ja sinne saapuessa, mutta tulee kuuma ensimmäisen ravikierroksen jälkeen. Koita siinä sitten vähentää vaatetusta kun topissa on liian kylmä mutta pitkähihaisessa liian kuuma.

Perjantaina ratsastaessani Maaikella päälle sattui oikein kunnon Aku Ankka-pilvi. Sää oli ollut koko päivän oikein miellyttävä ja poutainen, ja siltä näytti vielä selkään noustessani. Tämä oli ensimmäinen ratsastukseni flunssan jälkeen joten olin ajatellut ottavani melko rauhassa - ensin maastossa lyhyt lenkki ja sitten kentälle ratsastamaan askellajit läpi. Pouta riitti puoleen väliin maastoa ja sitten alkoi tihuttamaan. Päästyämme kentälle taivas aukesi, ja siinä ratsastin iloisesti kaatosateessa kunnes tunsin olevani litimärkä alushousujani myöten. Muutama minuutti ennen luovuttamista totesin miehelleni, että mistä lyödään vetoa sateen loppuvan heti kun pääsemme takaisin talliin.

Arvaatteko miten kävi? xDEhkä vartin verran jaksoin tsempata sateessa. Tähän väliin pieni kunnianosoitus maailman parhaalle miehelle joka jaksoi seistä kamera kaulassa sateenvarjon alla koko tuon ajan, olet ihana! <3 Maaikelle myös kunnianosoitus, se oli tosi hieno omista mokailuistani ja kovasta sateesta huolimatta. Vähän sen ilmeestä huomaa muutamassa kuvassa ettei nyt ihan ole lempitouhua tämä sateessa huhkiminen. Omista ilmeistäni se paistaa kyllä jo kilometrin päähän :D. Ihan en ollut (ole) vielä täysin kunnossa ja ei tuo yskä ainakaan sateen ansiosta parantunut hehe. Ohjien pituus oli näköjään mystinen asia, ja esteratsastajan könötyskin tarttui näköjään mukaan estesatulasta... No, ensi kerralla sitten paremmin.

Ja juu, arvasitte oikein. Sade loppui sillä sekunnilla kun pääsimme takaisin tallin pihaan. Pitkästä aikaa päivän asua kehiin:
Kypärä - Back on Track
Liivi - HV Polo
Paita - Equestrian Stockholm
Hanskat - Roeckl
Housut - Animo
Saappaat - Mountain Horse


2 kommentarer:

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.