12 sep. 2017

Mutteri, huippu tyyppi


Tässä on nyt kunnon kuvapommi sunnuntain ratsastukselta. Olen ratsastanut Mutterilla nyt neljä kertaa ja kerta kerralta totean sen olevan yhä huipumpi tyyppi! Millainen hevonen Mutter sitten on?

- Äärettömän kiltti. Se on super kiltti hoitaa eikä koskaan murjota. Hieman saattaa suu mennä mutruun satulavyötä kiristäessä.
- Vähän säikky ja kyttää. Mutteri otti kerran kentällä äkkilähdöt sivulle ja se saattaa kytätä jotain pelottavaa asiaa aika isonkin reaktion kera. Muuten se tuntuu kyllä fiksulta, mutta aika reaktioherkkä hevonen kyseessä. Tämä voi toki liittyä seuraavaan kohtaan.
- Testailija. Mutterilla ovat vaihtuneet maastoilija-vuokraajat ilmeisesti aika tiuhaan tahtiin, ja se on aika kova testaamaan uusia ratsastajia. Onko pakko mennä jos ei halua jne. Muakin se on yrittänyt jekuttaa ja kääntyä vastakkaiseen suuntaan, mutta tähän asti olen voittanut kaikki erimielisyydet. ;)
- Kova työmyyrä. Kun Mutter pääsee kentälle ja työmoodiin, se tekee ihan kaiken mitä ratsastaja siltä pyytää. Sen asenne on "mitä seuraavaksi?" ja kunhan ratsastaja kertoo mitä tehdään, niin Mutteri kuuntelee innokkaana.
- Herkkä, reipas ja kuuliainen. Kaikkea sopivalla tavalla! Kun Mutterilta pyytää jotain, se tekee sen kyselemättä välittömästi. Ei tarvitse pusertaa, pakottaa, toistaa pyyntöä tai hermostua. Laukka nousee pienestä pohjeavusta, avotaivutus ja etuosakäännös tulevat kuin itsestään pienellä istunnan muutoksella ja Mutteri säilyttää juuri sen tahdin mitä ratsastaja siltä pyytää.



Katsokaa tätä Mutterin kotitallin maneesia! Aivan mieletön, iso ja valoisa. ISO100 ja f2.8 - Rinkin kotitallin maneesissa ei meinaa riittää edes ISO2000 ja f1.8. Toisaalta tuo kasvihuoneeksi tarkoitettu rakennus on, no, kasvihuone... Ulkona oli vajaa 20 astetta lämmintä ja maneesissa +25, sillä sai aika hyvin hien pintaan molemmille. Maneesi on kooltaan jotain 20*90m luokkaa, ihan hämmentävän iso!




Mehän vasta tutustumme toisiimme, mutta näiden vähäisten ratsastuskertojen perusteella voin sanoa tulevaisuuden näyttävän hyvältä. Mutter on tällä hetkellä aika voimaton eikä jaksa vielä työskennellä pitkiä pätkiä kerrallaan vaan sitä pitää ratsastaa aika paljon nuori hevonen-ajatuksella. Tottakai sillä on peruskunto ja lihasmuisti paljon parempi kuin nuorella, mutta kun ei ole ollut pitkään aikaan kunnon treenissä niin ovat kunto ja voimat päässeet vähän heikentymään. Pidetään siis koulutreenit  toistaiseksi lyhyenä, noin 20-30 minuuttia ja mieluummin "kunnon" työskentelyä aika nopeasti alkuverkan jälkeen kuin ikuista hinkuttamista kevyessä ravissa. Ensimmäisillä viikoilla tehtiin hommia vain kevyessä ravissa, askeleen pidennyksiä, kiemurauria ja voltteja, notkistavia tehtäviä. Laukannostoja ja laukassa isoja ympyröitä. Nyt nostetaan pikkuhiljaa vaatimustasoa. Sunnuntaina harjoiteltiin lyhyitä pätkiä harjoitusravia, siirtymisiä käyntiin ja lopuksi muutama pätkä avotaivutusta.


Siellä tapahtui jotan pelottavaa...

Apuaaaa!




Mun on ollut jostain syystä hankala istua rennosti ja tiiviisti satulaan Mutterin laukassa. En tiedä mistä se johtuu, mutta näistä kuvistakin huomaa miten jännitän ja puristan reisillä. Syy voi olla tuossa sen kyttäilyssä jolloin yritin pitää linjan ja "pakottaa" Mutterin uralle sisäpohkeen kanssa. Eilen ratsastaessani tunsin pystyväni rentoutumaan paljon paremmin myös laukassa. Mutterin liikkeet ovat oikein mukavat istua ja satulakin hyvä, joten siitä se ei ainakaan ole kiinni!









Omistaja lähti eilen meidän seuraksi näyttämään vähän ratsastusteitä. Voi että tuolla tallilla on hyvät maastot! Hevosille tarkoitettuja ratsastusteitä on ainakin viiden kilometrin verran, lisäksi löytyy metsäpolkuja, iso laukkarata ja muita maastoja. Tallilta on vain muutaman kilometrin matka Rinkin vanhalle tallille, jonka ympäristössä on myös paljon ratsastusteitä. Niillä tosin liikkuu paljon ravureita enkä ole varma mitä Mutter tuumaa ravivaljakoista haha...

Kävelyretken jälkeen ratsastin Mutterin kevyesti läpi ravissa ja laukassa ulkokentällä. Ensi viikolla meillä on ehkä valmennus. Ja lokakuun alussa ehkä jo ensimmäiset "kisat" (ihan vain pay'n'ride). Whii! :)

Itsehän en voi tällä hetkellä ollenkaan hyvin. Viikko sitten alkanut flunssa on muuttunut aivan kamalaksi yskäksi, ja viime yönä en saanut nukuttua paria tuntia enempää. Pisin pätkä mitä nukuin putkeen oli ehkä puoli tuntia. Pää on siis vähän pyörällä unettomuudesta ja yskästä, ja pitäisi lähteä apteekkiin hakemaan reseptillä määrättyä yskänlääkettä, joku ihan kunnon tuju morfiinia sisältävä lääke. En ole ennen ottanut vastaavaa, saa nähdä miten käy. :D Jouduin perumaan tämän päivän ja huomisen ratsastukset, keuhkot tuntuvat olevan tällä hetkellä sen verran kovilla ettei viitsi lähteä ottamaan riskiä. :/




6 kommentarer:

 1. Ihanan näköinen hevonen! Ja upeita kuvia, mieletön valo tuolla maneesissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mutteri on super symppis! :D Nauratti näitä posekuvia ottaessa kun mies yritti saada Mutteria näyttämään ylväältä, mutta se ei oikein osaa raukka... <3

   Radera
 2. Ihania kuvia ja uuuupea ratsukko!! Ja aivan mahtava maneesi <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Joo tässä maneesissa kelpaa kyllä ratsastaa ja kuvata kun ei päivällä tarvitse edes valoja! :D

   Radera
 3. Svar
  1. Ratsastetaan koulurata josta saa tuomarin arvostelun ja joskus myös samalla vähän valmennusta/neuvoja (tapahtumakohtaista, mutta yleensä kullekin ratsukolle on varattu aikaa noin 15 minuuttia). Eli periaatteessa koulurataharjoitukset, mutta enemmän huomiota tuomarilta (valmennustyyppinen tapahtuma) ja ei jaeta palkintoja. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.