7 sep. 2017

Kesämuistot puhelimesta (ja miten kävi summer bucket listin kanssa?)

Syksy tuli rytinällä tuoden mukanaan kylmyyden, sateet ja syysflunssan. On siis paikallaan fiilistellä kesän aikana otettuja kännykkäkuvia - kännykkä kun on mukana ihan joka paikassa, kamera taas ei. Haaveissa olisi ostaa joku kännykän ja järkkärikameran välimuoto, pienempi mutta hyvä kamera jota jaksaa kantaa mukana joka paikkaan.

Mikä oli teidän lukijoiden kesän kohokohta?

Päällimmäisenä tästä kesästä jäi itselleni ehkä valitettavasti mieleen surkeat säät. Olen kovin sääihminen ja sää vaikuttaa mielialaani todella paljon. Onneksi niitä lämpimiäkin päiviä eksyi mukaan - täällä Tukholmassa oli toukokuussa muutamana päivänä lähes +30 astetta (ja seuraavalla viikolla satoi lunta). Muutamia hajanaisia lämpimiä päiviä koettiin myös pitkin kesää, ja viimeinen hellepäivä oli sopivasti kesälomani viimeisenä perjantaina.

Mutta ne kesän kohokohdat?
Jos ei puhuta hevosjutuista, niin ehdottomasti road trip Norjaan ja vaellus Preikestoleniin. Aivan mieletön paikka jota voin suositella kaikille! Tosin jos hakee lomaltaan lämpöä niin Norja ei ehkä ole sopiva kohde. ;)

Oma kesäni alkaa aina toukokuussa. Ei väliä onko edes vielä lehtiä puissa, mutta toukokuussa on kesä. Piste! Sitä kesää on siinä vaiheessa vuotta odotettu jo niin kauan, että olen kaivamassa kesävaatteita esiin jo huhtikuun alussa. Ei sillä, että niille tänä kesänä olisi edes ollut käyttöä. Enkä nyt oikein tiedä miten nappiin tämän vuoden toukokuu meni: 5.5 oli +25 lämmintä ja ihanan kesäistä, viisi päivää myöhemmin 10.5 satoi lunta. Kyllä, tarkistin juuri näiden alla olevien kuvien päivämäärät. :D

Firman kevätjuhlissa pikkumekossa - viiden päivän päästä satoi lunta. Spring go home, you're drunk.
Toukokuussa sain kunnian osallistua Maaiken kanssa aluekoulukisoihin! Luokkana oli LB:2 ja sijoituimme kuudensiksi 63,833 % tuloksella. Olin niin onnellinen! :)
Tämän kevään/kesän uusi tuttavuus: PRE-ruuna Senador 

Toukokuun lopussa toteutin vihdoin pitkäaikaisen ajatukseni: palasin takaisin blondiksi, eli oikeaan hiusväriini. Tämä tulos saatiin aikaan toisella kampaamokäynnillä, ja nyt 3,5 kuukautta myöhemmin juurikasvu ei vieläkään "näy" (okei jossain valossa kyllä), ja hiukset ovat vaalentuneet vielä entisestään tästä. Aika ihana muutos siihen verrattuna, että tummatukkaisena jouduin värjäämään hiukset 2-3 viikon välein jos en halunnut näyttää kaljuuntuvalta! Vielä yksi kampaamokäynti, niin hiukset ovat oikean väriset. Tällä hetkellä olen tosin liian pihi laittaakseni 250 € kampaamoon, joten kärsitään vielä kuukausi-pari. >:)

Kesäkuun alussa meillä oli työpaikan kanssa team building-reissu Tukholman lähellä sijaitsevaan Häringe Slottiin. Upea paikka!
Rink ja sen monet ilmeet. Ikävä! <3
Summer bucket list, kohta 1: Käy kesämökillä. Check!

En ollut käynyt Orivedellä sijaitsevalla kesämökillämme kahteen tai kolmeen vuoteen ja sinne oli jo ihan ikävä. Mökin on alunperin rakentanut mummoni isä mummon syntyessä. Äitini ja tätini viettivät siellä kaikki lapsuutensa kesät heidän mummonsa luona, joka asui mökissä kuolemaansa asti. Isomummon poismenon jälkeen mökin perivät mummoni sekä äitini ja nyt se on koko suvun kesäpaikka. Mökkiä on kunnostettu todella paljon ja se on aivan ihana rentoutumispaikka, jossa isovanhempani edelleen asuvat kaikki kesät. Itse olin mökillä lapsena ja teininä monet kesät useamman viikon putkeen ja vietin päivät naapurin hevosilla ratsastellen. Autenttisuuden takaamiseksi mökiltä löytyvät mm. aito puusauna ja ulkohuussi, joten liiallisia moderneja mukavuuksia siellä ei ole. ;)

Tällä kerralla kävimme mökillä vain päivävierailulla ja ohjelmaan kuuluivat mm. muurinpohjapizzan ja lättyjen paistaminen. Koko päiväksi luvattu sade pysyi poissa ja vaikka lämpöennätyksiä ei hätyyteltykään, oli mökkireissu oikein mukava.

Ennen kesälomaa oli kova yritys käydä usein lenkillä ja treenaamassa, mutta nyt loman jälkeen tekee taas tiukkaa palata takaisin rutiineihin (ja polttaa ne muutamat extrakilot). :D
Jaa että mistä ne kesäkilot ovat tulleet? Mistäköhän... ;)

Yllä olevaan kuvaan voisi periaatteessa soveltaa Summer bucket list, kohtaa nro 4: Osta vähintään 100 € arvoinen shampanjapullo ja vertaile sitä kahteen eri lempikuohuvaan. No, en raaskinut ostaa yli 100 € arvoista shampanjaa. Pari perusshampanjaa tuli kyllä ostettua ja maisteltua muutakin kuin sitä lemppari-Lansonia, mutta pysyttelin vähän maltillisemmissa summissa. Ja hei on mukana sentään yksi terveellinen ruoka-annos kaikkien skumppa- ja drinkkikuvien keskellä. ;)

Kesän huippuheppakolmikko: Maaike, Senador (joka syö maaten...) ja Rink!
Summer bucket list, kohta 6: Laukkaa Rinkin kanssa maastossa - not check.

Emme päässeet tänä kesänä laukkailemaan Rinkin kanssa maastossa, sillä omistaja päätti sen olevan liian riskialtista niin lähellä Saksaan lähtöä. Sinänsä ihan fiksua, turha ottaa riskejä, mutta kyllähän se harmitti. No, pääsimme kuitenkin ravailemaan laukkaradalle tallikaveri henkisenä tukena ja se sujui hyvin. Syksyllä sitten! :)

Suomesta kävi vieraanani Daniela ja Petra!

Summer bucket list kohdat 13. Vietä aikaa ystävien kanssa ja 19. Käy museossa, check! Suomessa näin rakkaan lapsuudenystäväni jonka perheen kanssa kävimme mm. Seurasaaressa (ja jouduimme pakenemaan rajua ukkoskuuroa), talli-kuvaustreffien merkeissä yhtä ystävää, perhetuttuja ja muita kavereita. Tänne Ruotsiin sain pariksi päiväksi vieraakseni Danielan ja Petran, joka otti aivan upeita kuvia Rinkistä ja Maaikesta. Heidän kanssaan kävimme myös museossa, nimittäin Fotografiskassa katsomassa valokuvausnäyttelyn "Like a Horse". Kesän aikana on myös tullut vietettyä grilli-, ravintola- ja retki-iltoja täällä asuvien ystävien kanssa.


Summer bucket listin kohdat 11. Matkusta johonkin kotimaan kesälomakohteeseen ja 5. Tee päiväretki Suomenlinnaan eivät toteutuneet, mutta kävimme sentään Seurasaaressa missä en ollut käynyt varmaan viiteen vuoteen. Seurasaaren oravat ja linnut ovat aina yhtä ihania! Yhtäkkiä kohdallemme iski raju ukkoskuuro ja ehdimme juuri ja juuri suojaan katoksen alle kun taivas repesi ja ukkonen jyrisi ihan päällä. Vähän jännitystä elämään. ;)


Aloin tuossa pari päivää sitten miettimään, etten ole tehnyt tänä kesänä kuvauskeikkoja läheskään yhtä paljon kuin viime vuonna. Aikaa ja motivaatiota on jostain syystä ollut vähemmän. No, Rinkiä olen kuvannut sitten senkin edestä... ;) Mutta löytyi kännykän kätköistä muutama kuvatodiste siitä, että olen mä jotain kuvauksia sentään toteuttanut! Suomen reissulla kävin kuvaamassa Aadaa ja hänen uutta hevostaan Macoa ja elokuussa kuvasin friisinäyttelyissä sekä toimin kuvaajana pomoni häissä. En tiedä pitäisikö muuten huolestua, kun musta oli kirjoitettu vieraiden "esittelylehtiseen" näin: "Fotograferar frieserhästar som ingen annan och har grymt många följare på Instagram. Skapar fina brandritningar på jobbet. Kvällens bröllopsfotograf. Kollega med brudgummen." Vapaa suomennos: "Valokuvaa friisihevosia kuin kukaan ei olisi ennen kuvannut ja on sairaan monta seuraajaa Instagramissa. Luo hienoja palopiirroksia töissä. Illan häävalokuvaaja. Sulhasen kollega." Tai siis, pitäisikö huolestua että pomo tietää mun hevosjutuista noin paljon? xD No, meillä on aika tuttavallinen ilmapiiri töissä... Toisaalta mieheni kohdalla luki näin: "-- Besteg Kebnekaise förra veckan. Dricker annars gärna öl med Tahvo." Suomeksi: "-- Kiipesi viime viikolal Kebnekaiselle. Juo muuten mielellään kaljaa Tahvon kanssa."

Road trip Norjaan oli kesän kohokohta!

Listan kohta nro 9: Ota äkkilähtö etelään muutaman päivän (max kahden viikon) varoitusajalla ei oikein tänä kesänä onnistunut. Tai no, lähdimme Norjaan kahden päivän varoitusajalla ja jossain vaiheessa matkaa kävimme ehkä Tukholmaa etelämmillä leveysasteilla... ;) Äkkilähdöt etelään olivat tänä kesänä niin kalliita, että luovuimme suosiolla ajatuksesta. Joko myytiin ei oota tai sitten sai pulittaa 800 €/hlö viikon matkasta kahden tähden hotellissa Turkkiin. Ei kiitos.

Sen sijaan kohta nro 14. Vaella upeissa maisemissa - mieluiten Norjassa, mutta myös kotimaa (ja vaikka oma kotikunta) kelpaa toteutui! Lähdimme asuntoautolla road tripille Norjaan, pääkohteena Stavangerin lähellä oleva 600 m korkea jyrkänne-kivenjärkäle Preikestolen. Vaellus kesti vajaa puolitoista tuntia/suunta ja oli ihan mahtavaa! Ne maisemat olivat aivan mielettömät. Sää ei valitettavasti ole Norjassa mitenkään super ihana. Satoi oikeastaan joka päivä ja lämpötila oli jotain +17 - +19 välillä. Mutta kivaa oli, ja niin kaunista!

Summer bucket list, kohta 7: Kiipeile höghöjdsbanalla, puiden latvaan rakennetulla seikkailuradalla

Olin halunnut jo kauan käydä kokeilemassa tuollaista puiden latvaan rakennettua seikkailurataa. Loman lopussa kävimme eräässä sellaisessa ja oli kyllä kivaa! Mulle tosin riitti pari rataa ja sen jälkeen homma oli mun osalta "nähty". Tykkäsin enemmän noista seikkailuosuuksista enkä niinkään nauttinut vaijeriradoista. Vai mikä niiden liuku-vaijerijuttujen virallinen termi onkaan.

Onni on ihana mies joka lähtee mielellään mukaan tallille kuvaamaan ja syöttämään hevosta.

Suloisia possuja tallilla jossa ystäväni kävi koeratsastamassa uutta hevostaan

Ystäväni osti tänä kesänä aivan upean 140 ratoja hypänneen esteruunan, ja pääsin mukaan koeratsastusreissulle. Olen ehkä vähän outo, mutta mua kiinnosti nää possut enemmän kuin se itse hevonen... ;) Haha no ei sentään. Hienon hevosen hän kyllä osti, en malta odottaa heidän yhteistä taivalta!

No filter needed <3

Myös nämä kohdat toteutuivat:

15. Osta parvekkeelle kukkia ja pidä ne hengissä koko kesän ajan.
- Okei, huijasin ehkä vähän. Kesän alussa ostamani liilat kellokukat kuolivat ennen elokuun alkua... :D Mutta elokuussa ostamani asteri on edelleen hengissä!
16. Hyppää este ilman satulaa.
- Maaiken kanssa pääsin yli polvenkorkuisesta kavaletista. Jee!


Nämä taas jäivät toteuttamatta:

2. Uita hevosta.
- No, ei oikein ollut uintikelejä tänä kesänä. :D
3. Ole aamusta iltaan bikineissä.
- Katso edellinen. Muutaman kerran olin ehkä klo 11-18 bikineissä, mutta sitä ei nyt lasketa.
8. Hanki pyörä ja pyöräile tallille ja takaisin kotiin.
- En hankkinut tänä(kään) kesänä pyörää.
10. Valvo koko yö.
- Olen liian vanha tähän. :( Klo 03-04 alkaa tulla oma raja vastaan.
12. Käy Gröna Lundissa tai Lintsillä.
- Tänä kesänä ei ehtinyt.
17. Ui järvessä tai meressä (Etelä-Eurooppaa ei lasketa).
- Katso kohta nro 2.
18. Järjestä upea brunssi.
- Brunssi tuli kyllä syötyä, mutta se oli hotellissa. Ei siis hyväksytä. :D
20. Käy issikkavaelluksella.
- Ei tullut käytyä. :(

Aika 50/50 tuli toteutettua nämä kesän tavoitteet, mutta olisi ehkä voinut yrittää vähän paremmin. ;) No, sellainen oli vuoden 2017 kesä - ei ehkä se paras ja ikimuistoisin ainakaan säiden puolesta, mutta paljon kivoja juttuja mahtui mukaan. Onneksi syksyllä on myös paljon kivoja juttuja tiedossa - ainakin meidän tuleva reissu Saksaan Rinkin luokse. <3

2 kommentarer:

 1. Minä sain omalta listalta vain yhden kohdan tehtyä, kävin Linnanmäellä monen vuoden tauon jälkeen! Kesän kohokohta sijoittuu minullakin Norjaan kun lähdettiin melko ex tempore isäni kanssa moottoripyörällä Nordkappiin :D Yhteensä neljän päivän reissu, eikä satanut ollenkaan! Jäämeren rannalla oli kyllä viileää, mutta ei haitannut yhtään kun näki upeita maisemia ja keskiyön auringonkin kirkkaalta taivaalta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teki niin kovasti mieli käydä Lintsillä kun oltiin Helsingissä, mutta kaatosade ei oikein kannustanut sinne menemistä. Ehkä ensi kesänä! :)

   Kuulostaapa hauskalta reissulta! Pohjois-Norjaan haluaisin itsekin päästä käymään.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.