8 sep. 2017

Uusi hevoskaveri: Mutter


On aika esitellä uusi hevoskaveri, 12-vuotias PRE/pv-ruuna Mutter(i)! Olen ratsastanut sillä nyt muutaman kerran joten osaan jo vähän jotain tyypistä kertoakin. Mutter on valmentajani asiakkaan hevonen, ja valmentajani on itse asiassa aikoinaan sisäänratsastanut Mutterin ja jatkanut sen ratsuttamista nämä vuodet. Omistaja ei itse voi enää valitettavasti pahemmin ratsastaa, joten Mutter on ollut todella kevyellä ja vähäisellä liikunnalla viimeisimmät kuukaudet (tai oikeastaan koko viimeisimmän vuoden). Sillä käy silloin tällöin maastoileva vuokraaja ja omistaja tekee sen kanssa maasta käsin töitä sekä ohjasajaa sitä.

Olin ensin vähän skeptinen ja jännitin mitä siellä onkaan vastassa, mutta olin oikeasti ihan puulla päähän lyöty kun pääsin Mutterin selkään ensimmäistä kertaa. Miten voi olla hevonen niin kuuliainen, ongelmaton ja hyvin ratsastettu? En edes muista milloin olisin ratsastanut niin miellyttävällä hevosella! Älkää ymmärtäkö mua väärin, mutta Mutteri on oikeasti niin yhteistyöhaluinen, hyvin ratsastettu ja reipas hevonen etten ole moista ennen tavannut. Sillä on tietysti omat heikkoutensa ja varsinkin nyt kun se ei ole liikkunut kunnolla hetkeen. Se ei ehkä ole laadukkain tai upein hevonen millä olen ratsastanut, mutta ehdottomasti kuuliaisin. Ihan uskomatonta, en voi hehkuttaa tarpeeksi. :D

Samalla omistajalla on myös toinen hevonen, reilu 20-vuotias pohjoisruotsinhevonen Klas, jolla saan myös ratsastaa halutessani. Se on ehkä söpöin näkemäni hevonen - ihanan pörröinen, ruskea, pieni ja ponimainen hevonen. Klas tekee nykyään jalkojensa takia lähes pelkästään maastoretkiä, mutta se on kuulemma todella taitava kouluratsastuksessa ja voi sillä joskus kuulemma vähän jotain kevyttä treeniäkin tehdä.

Nyt Rinkin ollessa poissa ratsastan Mutterilla 2-4 kertaa viikossa, ja Rinkin kotiuduttua sitten 1-3 kertaa viikossa. Nyt aluksi on tarkoitus vain kasvattaa sen kuntoa ja opetella yhteistyötä, ja muutaman viikon päästä alkaa käymään valmentajani tunneilla sen kanssa. Omistaja ehdotti jo kisaamista ja vaikka mitä, mutta saa nähdä mihin asti Mutterin kanssa päästään. :) Olen tosi innoissani tästä tulevasta yhteistyöstä ja uskon viihtyväni loistavasti tämän valkoisen herran kanssa! 

4 kommentarer:

 1. Vau, on sulla kyllä upeita liikutettavia!! Innolla odotan kuinka teidän yhteistyö lähtee sujumaan👌

  SvaraRadera
  Svar
  1. On kyllä kivoja hevosia. <3 Kunhan tästä paranen niin päästään taas jatkamaan tutustumista. :)

   Radera
 2. Tämä blogi on ollut kyllä mukavaa luettavaa jo pidemmän aikaa ja onkin tätä nykyä ainut, jota seuraan säännöllisesti :) Kiitos!

  Sympaattisten hevosten kanssa touhuat. Jos vaan ehdit ym. niin olisi todella mielenkiintoista kuulla lisää myös Klasista ja nähdä vaikka ihan kuvissakin. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti nämä pohjoisruotsinhevoset ja niistä harvemmin pääsee lukemaan/katsomaan tarinaa ainakaan täällä Suomessa ;)

  Syysterveisin Pii

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos, ihana kuulla että viihdyt lukijana! :)

   Klasista tulee varmasti juttua jos sen kanssa ehdin joskus enemmän touhuamaan. Jos ei muuta niin täytyy ainakin ottaa kuvia siitä, se on niin valloittavan suloinen tyyppi! Mä en ole ennen edes livenä nähnyt pohjoisruotsin hevosta. Klas on aika pieni rodun edustaja, se näyttää ihan ponilta ja on vain vajaa 150 cm korkea.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.