24 sep. 2017

Mutterin ensimmäinen valmennus


Tällä viikolla pääsimme Mutterin kanssa ensimmäistä kertaa valmentajani rääkkiin! Mutterilla on vielä kunnonkohotus ja lihasten kasvatus kesken, mutta valmentajani on sen verran hyvä lukemaan hevosta että uskoin kyllä Mutterin jaksavan. Hyvähän se vain on saada apua myös tähän alkuvaiheeseen!

Onkin valmentajani ansiota, että päädyin Mutterin kanssa yhteen! Hän itse asiassa vinkkasi mulle Mutterista ensimmäisen kerran jo keväällä, mutta nyt mun ollessa puoliksi hevoseton sain Mutterin omistajan yhteystiedot ja tässä sitä ollaan, olen kohta ratsastanut Mutterilla kuukauden ja se on vakuuttanut mut ihan täysin erinomaisuudestaan! Valmentajani on sisäänratsastanut Mutterin ja sen kyllä huomaa - en ole elämässäni ratsastanut yhtä hyvin ratsastetulla ja yritteliäällä hevosella.

Oon muuten miettinyt näitä valmennusvideoita ja kieltä. Ymmärrättekö/haluatteko kuunnella valmentajan alkuperäisiä ruotsinkielisiä ohjeita? Kaipaatteko tekstityksiä tai suomenkielistä selostusta päälle?

Mitä valmennuksesta jäi sitten mieleen?

Mutterin täytyy liikkua aktiivisesti takaosalla eikä se saa jäädä matalaksi/löysäksi edestä! Tämä on vielä aika vaikeaa Mutterin huonon kunnon takia... Mutta mieluummin ratsastaa sitä lyhyissä pätkissä tehokkaasti, ryhdikkäänä heti aluksi ja lyhyt ratsastus.

Päästän helposti oman istuntani liian löysäksi/rennoksi ja täytyy muistaa pitää keskivartalo tiukkana myös siirtymisissä missä tekisi mieli keinua mukana vähän liikaa. Mun täytyy pysyä tiukkana ja suorana, mutta samalla mukautua liikkeeseen. Kevennyksessä pitää keventää ylöspäin ja varoa etten vahingossa purista sisäreisillä.

Kulmat tulee ratsastaa läpi askel askeleelta, ei kiirehtien. Näin Mutteri ehtii kulman läpi tasapainossa eikä vain "kaadu" kulmaan. Ennen kulmaa hidastus, asetus, ulko-ohja tukee ja sisäpohje pyöristää.


Olemme nyt molemmat Mutterin kanssa vähän puolikuntoisia. Multa ei näköjään tää flunssa parane koskaan ja siitä toiveikkaana peruin kaikki viikonlopun aktiviteetit, piilouduin viltin alle inkivääriteetä juoden ja parasta toivoen. Kolmas viikko kipeänä, ensi viikolla en oikeasti enää jaksa tätä vaan aion palata takaisin normaaliin elämään. Täytyy tehdä tallireissut vähän kevennetysti ja välttää rankkaa treeniä, mutta ei tätä kotona surkuttelua enää kukaan jaksa. :D Mutteri sitten taas, no, sillä on satulaongelmia. Tuo satula on istunut sille ihan ok:sti, mutta nyt kun se on alkanut liikkumaan enemmän ja kehittämään lihaksia niin satula ei enää ole hyvä. Ensi viikolla mennään rungottoman kanssa tai ilman satulaa, ja toivottavasti sovittajan avulla löytyy asap hyvä satula! :)

6 kommentarer:

 1. Minusta olisi kiva jos videoissa olisi suomenkieliset tekstitykset. Kouluruotsi on päässyt unohtumaan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos palautteesta, seuraavaan tulee tekstit ja/tai selostusta! :)

   Radera
 2. Videoihin olis kiva saada tekstitykset, jos siitä ei oo liikaa vaivaa. Itse ymmärrän vaan muutaman sanan tuosta :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, näin ajattelinkin :) Täytyy laittaa tekstit mukaan ensi kerralla :)

   Radera
 3. Itse kaipaisin videoihin tekstitystä tai sitten juuri suomenkielistä selostusta päälle ja siihen ehkä lisäksi jotain omaa kommenttia ja pohdintaa siitä, kuinka juuri sen hetkinen tehtävä sujui yms. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, tosi hyvä palaute! :) Nyt teki itse asiassa mieli laittaa ääniraitaa mukaan mutta tää mun flunssa ei tee hyvää äänelle. Ensi kerralla tulee tekstitys ja/tai selostusta valmennusvideoon! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.