25 juli 2015

The Beauty


Mulla alkaa pikkuhiljaa olemaan sellainen höperö heppatyttö olo tämän yhden ihanan tamman kanssa. Lepertelen, paijaan, pussaan. Viivyttelen tallilla ja harjaan vieä yhden extrakerran. Mitä tämä on?

Heh no joka tapauksessa. Meille löytyi eilen tallilta innokas kuvaaja ja sain vähän parempia kuvia kuin kännykän screenshotteja. Tosin kriittisenä ja suht kokeneena kuvaajana mua vähän itketti näiden kuvien rajaus ja vinous jota ei kaikkiin saanut edes korjattua, mutta yritys on tärkeintä ja tottakai olen tosi iloinen ja kiitollinen että kuvia ylipäätään sain! :)


Kengittäjä oli lyönyt muutaman naulan lisää Topangan haljenneeseen etukavioon joten sillä voi taas ratsastaa ilman bootseja. Tarhassa se saa vielä pitää niitä varmuuden vuoksi ettei kenkä jää mutaan kiinni (jos/kun on taas luvattu kovia sateita). Kivempi ratsastaa ilman, Topangalla ei ole sille täydellisesti sopivia bootseja joten se tuntui bootsit jalassa milliasteen kömpelömmältä ratsastaa?Huomasin näistä kevennyskuvista sortuneeni taas nojaamaan liikaa eteen alkuverkan aikana. En tajua mitä mä sillä etukenolla yritän saada aikaan. Vissiin mukamas koitan olla mahdollisimman kevyt hevoselle tai jotain. En tiedä. Täytyy parantaa tätä.Topanga oli kuitenkin, tietysti, tosi hieno. Se oli vähän rauhaton kuten se usein ulkokentällä on (liikaa tilaa vissiin). Se kuumeni hirveästi kun kentälle tuli kaksi muuta hevosta ja sen mielestä oli hirvittävän epäreilua kun nämä saivat laukata mutta hän ei. Protestiksi sieltä tuli muutama kuumeneva koikkaloikka mutta hyvin se alistui kohtaloonsa ja suostui jatkamaan töitä käynnissä ja ravissa.

Ja taas se etukeno. Voi kökkönen sentään!


Harjoiteltiin vähän pysähdyksiä sekä nopeita liikkeellelähtöjä ja siirtymisiä raviin. Vaikka Topanga on herkkä pienillekin avuille ja todella reaktiivinen hevonen niin huomaan välillä sen käyvän jotenkin vähän hitaalla? :D Mä haluan, että se siirtyminen tehdään heti silloin kun siirrän istuinluita enkä vasta sitten kun painan pohkeella toistamiseen. Tähän Topangaa saa ajoittain alkuverkan aikana herkistää mutta sitten kun se on messissä niin ne siirtymiset tosiaan sujuvat ihan melkein ajatuksen voimalla, pienellä lantion keikautuksella.

Tässä onneksi jo vähän parempi ryhti


Se oli taas sellainen perus vajaa 20 min ratsastus. Ensi viikolla ajattelin pidentää aikaa 25-30 minuuttiin. Olen jo ottanut mukaan 1-3 isoa ympyrää harjoitusravia ja 3-6 askelta kootummassa muodossa. Ja wautsi miten hyvin tamma toimii! Huomaan miten se muuttuu melkein eri hevoseksi, alkaa pärskimään ja puhisemaan eri tavalla, kokoaa itsensä ja sitten sieltä tulee se sen maailman upein keinuva, aktiivinen ravi. Nämä kolme kuvaa ovat niiltä kahdelta kootummalta ravipätkältä mitä eilen mentiin, ihanaa että kuvaaja onnistui saamaan ne mukaan!24.7.2015
Tykkään varsinkin tästä viimeisestä kuvasta. Harmi etten osannut korjata kuvan vinoutta ilman että viimeisetkin näkyvät kaviot olisivat tippuneet kuvasta pois. Ja verratkaapa Topangaa tähän viikon takaiseen kuvaan - kuvittelenko vai onko se oikeasti saanut lihaksia lisää? Ei, en mä kyllä kuvittele!! Vai? Höperöksihän tässä tulee. Mutta siis viikossa tämä muutos? What!? Kyllähän sen siis jo selkään tuntee että kehitystä on tullut ihan viikossa-parissa, mutta tuntuu silti hurjalta!

17.7.2015 - takana 1,5 viikkoa liikutusta vuoden saikun jälkeen

Päivän outfit:
Kypärä - Lamicell transformer
Paita - Henri Lloyd
Hanskat - Roeckl
Housut - Euro-Star
Saappaat - Mountain Horse supreme high rider

Mulla alkoi eilen kesäloma. Taas. :D Nyt luvassa kaksi viikkoa lomailua. Ai että, ihanaa! Tulisi vielä se kesäkin sieltä lämpöineen, mokoma...

2 kommentarer:

  1. Vau! Ihailen tätä koko ajan vaan enemmän ja näyttää kyllä saaneen lihaksia :D kuinka usein ratsastat Topangaa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oi, Topanga kiittää kovin paljon kehuista! :) Ratsastan sillä niin usein kuin ehdin ja omistaja tarvitsee apua, noin 4-5 kertaa viikossa tällä hetkellä. :)

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.