21 juli 2015

Maailman hienoin hevonen


Voi tätä onnea. Joka kerta ihmettelen miten toi hevonen voi olla niin ihana? Kattokaa nyt sitä! Ratsastuksen jälkeen se tunki pään syliin ja halusi halia muutaman minuutin. Ja kun se kääntyi vähän huolimattomasti vesikarsinassa ja kolautti päänsä letkunpidikkimeen niin neiti haki heti lohtua multa, halusi kovasti silittelyjä ja hellyyttä. Välillä koko ajan mä ihmettelen että onko Topanga edes hevonen. MIKÄ hevonen käyttäytyy tuolla tavalla, kuin seurankipeä sylikoira tai vauva? Se on niin ihana, että mulla ei riitä sanoja.

Denna lyckan! Varje gång undrar jag bara hur den där hästen kan vara så underbar? Titta på henne! Efter ridpasset ville hon hålla sitt huvud i min famn och gosa i några minuter. Och senare när hon vände sig lite slarvigt runt i spolspiltan och träffade slanghållaren med sitt huvud så ville hon bli tröstad, klappad och ompysslad. Ibland hela tiden är jag helt säker att Topanga inte är en häst... INGEN häst uppför sig så där, som en gosesugen hund eller en liten bebis? Hon är så fin att jag har inga ord.


Eilen me pyörittiin maneesissa sen 20 min ajan. Tallikaveri suostui seuraksi ja otti vähän kuvia ja videota meistä. Instagramissa jo näkyi lyhyt pätkä, mutta tässä videossa on kaikki pätkät koottu yhteen. Meno näyttää hyvin totuudenmukaiselta - kuten videon alussa sanon, niin Topangan on vähän vaikea kulkea itsenäisesti suoraan ja se vähän ikään kuin vaappuu puolelta toiselle jos se jää ilman tukea. No, tällaiselta se näyttää kun hevonen on toipilas ja ratsastaja epäpätevä. ;) Niin kovasti Topanga kyllä yrittää ja tahtoo. Kuuma ja herkkä hevonen kun se on, niin välillä se vähän ylitulkitsee apuja. Esim. eilen tein yhdessä kohtaa astetta kovemman puolipidätteen niin heppa oli heti nostamassa laukkaa. Ja kovemmalla tarkoitan "normaalin" hevosen puolipidätettä kevyempää toimintaa, Topangalle riittää puolipidätteenä sen ajatteleminen.

Olisin päässyt sunnuntaina omistajan valmennukseen, mutta en ollut varautunut ottamaan ratsastusvaatteita mukaan kun lähinnä meidän piti sopia tulevan kuukauden liikutukset. Mitenkään hirveän kovasta valmennuksesta ei kyllä tietenkään tässä vaiheessa ole kyse haha, vaan hän olisi sen vartin ajan seurannut meidän menoa ja antanut ohjeita. No, otetaan uusiksi sitten kun hän palaa matkaltaan. :)

Igår red vi i ridhuset ca 20 min. En stallkompis gjorde oss sällskap och knäppte några bilder och videos. Jag la redan ut en kort film på Instagram men på den här videon kan ni se alla klippen. Det ser väldigt ärligt ut - som jag säger i början av filmen så har Topanga lite svårt att gå själv rakt, hon vinglar lite hit och dit om hon inte får stöd från ryttaren. Nå, så här ser det ut när hästen är under igångsättning och ryttaren oduglig. ;) Topanga försöker och vill så mycket! En het och känslig häst som hon är så övertolkar hon hjälpen lite ibland. Som igår, så gjorde jag en halvhalt lite hårdare än vanligt så ville hon direkt fatta galopp. Och med hårdare så menar jag en lättare halvhalt än vad man gör på en "normal" häst, med Topanga brukar det räcka att bara tänka på en halvhalt.


Topanga oli lauantaina onnistunut vähän telomaan toisen etukavionsa, siihen oli tullut pienet halkeamat kengän rajaan. Siistit reiät kuitenkin. Pidetään sillä nyt varmuuden vuoksi bootseja sen aikaa kunnes kengittäjä pääsee paikkaamaan kavion. Kaviokuumeen haurastuttama kavioaines on melkein kasvanut pois, nyt sitä on enää jäljellä sentti-pari ja just se kavion viimeinen osa on hauraampaa joten halkeamia tulee helposti. Rasvaillaan kavioita ahkerasti ja muutaman kengityksen jälkeen päästään siitä huonosta eroon kokonaan. Huh, pitkä tämä on ollut pitkä projekti paljon kärsimystä ja takapakkia täynnä mutta jos kaikki sujuu hyvin niin muutaman kuukauden päästä sitä voi (ehkä) huokaista helpotuksesta. Vai voiko hevosten kanssa koskaan? :P

I lördags hade Topanga lyckats spräcka sin ena framhov lite, det var några sprickor nära skon. Som tur var det ganska ok. Hon får ha boots i framfötterna för säkerhets skull tills hovslagaren hinner komma och fixa henne. Den delen av hoven som är förstörd pga fången har nästan växt ut helt, det finns bara några centimeter kvar och just den där sista biten av hoven är lite skörare så det blir lätt sprickor. Det är bara att olja hovarna flitigt och efter att hon har blivit skodd några gånger till kommer den dåliga delen vara helt borta. Phew, vilket långt projekt det har varit, fullt med pina och bakslag men om allt går bra så kan vi pusta ut efter några månader (kanske). Eller kan man någonsin göra det med hästar? :P

 


Outfit:
Kypärä/Hjälm - Lamicell transformer
Paita/Tröja - Gina Tricot
Vyö/Skärp - Prisma
Hanskat/Handskar - Roeckl
Housut/Byxor - Animo
Saappaat/Stövlar - Mountain Horse supreme

En muuten tainnut kertoa, että noi mun Animon housut kävi Tanskassa asti korjattavana? Niistä hajosi syksyllä vetskari ja käyttökertoja oli takana ehkä kymmenen. Laitoin Animolle asiasta reklamaatiota. Ajattelin vähän, että tuskin asiaan kukaan reagoi tai ehkä saan vastauksen muutaman kuukauden päästä. Mitä vielä, taisin saada saman päivän aikana italiasta sähköpostia, että he ovat laittaneet mun asian eteenpäin Skandinavian pääkonttorille ja sieltä tuli parin tunnin päästä meiliä! Lähetin housut Tanskaan ja sain ne viikon päästä korjattuna takaisin. Aivan loistavaa palvelua, hyvä Animo!! Toisaalta kun on kyseessä niinkin kallis varustemerkki niin uskoisikin palvelun olevan hyvää, mutta olen silti erittäin yllättynyt. :)

Vet förresten inte om jag berättade att mina Animobyxor var en sväng i Danmark och blev fixade? Dragkedjan gick ju sönder förra hösten efter kanske tio gånger. Jag mejlade Animo om det, men tänkte inte att nån skulle reagera på mitt mejl eller kanske jag skulle få ett svar om några månader. Men till min stora förvåning fick jag ett mejl från Italien redan samma dag och de berättade att mitt ärende hade skickats till Skandinaviens huvudkontor. Jag skickade mina byxor till Danmark och fick dem tillbaka efter en vecka, lagade. Vilken bra service, bra Animo!! Det är ju ett dyrt märke så man skulle ju också tro att servicen är bra, men jag är ändå väldigt överraskad. :)


4 kommentarer:

  1. Oliko taustalla oleva hevonen se friisiläinen millä ratsastat joskus?

    SvaraRadera
  2. Ei, se on yks nuori friisitamma :)

    SvaraRadera
  3. ihanan innoissaan kaveri! varmaan saa aika hienon ravin ratsastettua kuhan heppa malttaa vähän :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo sillä on kyllä mieletön ravi niin pieneksi hevoseksi! :) nyt mennään aika rennosti mutta välillä ratsastan parin askeleen ajaksi vähän kootummin ja tuntuu jo tosi hyvältä.

      Radera